Cleanflight - firmware pro naze32, CC3D, CJMCU, sparky a Ali
Re: Cleanflight - firmware pro naze32, CC3D, CJMCU, sparky a
To jsou veci
Hodil jsem na desku BaseFlight a zacalo to posilat data z UART1. Tak jsem tam dal zpatky CleanFlight s konfiguraci co radil JirkaA (MSP, CLI, GPS Pass...) a slape to i na CleanFlightu.
Asi potreboval neco co ho donutilo to opravdu preflashnout. Doufam ze ted uz to spolkne i OSDcko
Hodil jsem na desku BaseFlight a zacalo to posilat data z UART1. Tak jsem tam dal zpatky CleanFlight s konfiguraci co radil JirkaA (MSP, CLI, GPS Pass...) a slape to i na CleanFlightu.
Asi potreboval neco co ho donutilo to opravdu preflashnout. Doufam ze ted uz to spolkne i OSDcko
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Hmm, tak jasot byl predcasny. Proste nejsem schopen donutit desku aby posilala MSP na UART1 nebo SOFTSerial1. Zkousel jsem pripojit na UART1/SOFTSERIAL1 i prevodnik a zkusit se pripojit configurakem a nic. USB kabel byl samozrejme odpojen.
Jediny okamzik kdy se emituje nejaky MSP na UART1 je to kdyz mam pripojene pouze Tx a pripojim se konfigurakem. Pak zacne neco lezt. Fakt zvlastni. Draty propojeny jsou protoze kdyz posloucham na RX/TX UART1 tak vidim data ktera lezou z/do USB/konfiguraku.
No, asi to zalitam holt bez OSD
Jediny okamzik kdy se emituje nejaky MSP na UART1 je to kdyz mam pripojene pouze Tx a pripojim se konfigurakem. Pak zacne neco lezt. Fakt zvlastni. Draty propojeny jsou protoze kdyz posloucham na RX/TX UART1 tak vidim data ktera lezou z/do USB/konfiguraku.
No, asi to zalitam holt bez OSD
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Mas osd zapojeny oběma dráty (rx i tx)?
OK2WY
Ano, a sniferem jsem overil ze osdcko posila MSP commandy se spravnou rychlosti do jednotky. Prekvapuje me ze nejsem schopen se pripojit pres prevodnik kdyz se pichnu na Tx/Rx piny co jsou na boardu.
Ty pouzivas taky Flip32+ nebo neco jineho ? Prijde me ze je problem nekde v hw desky protoze jinak me to nejak nedava smysl.
Ty pouzivas taky Flip32+ nebo neco jineho ? Prijde me ze je problem nekde v hw desky protoze jinak me to nejak nedava smysl.
Já jsem zase marnej, potřebuji poradit jak zapojit GPS, když mám na portech 1-4 normální přijímac. Kam mám připojit GPS a jaký zvolit port ? Zkouším všechno možné a zatím bez úspěchu. Díky za pomoc.
GPS mi chodí na portu3 rx aportu4 tx GPS na UART2, jenže zase nenastavím kanály 2 a 4 jezdí mi jen slidery AUX1-AUX4.
GPS mi chodí na portu3 rx aportu4 tx GPS na UART2, jenže zase nenastavím kanály 2 a 4 jezdí mi jen slidery AUX1-AUX4.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
-
mataman
- Kontaktovat uživatele:
Zkus změnit pořadí kanálů v CLI
příkaz "map AE34TR12" místo klasiky AETR1234
příkaz "map AE34TR12" místo klasiky AETR1234
T-rex 550(Vbar)@LA700(Vbar)@T14SG
Tweaker 180(SpRF3)@ThugPig(SpRF3)@QAV210(SpRF3)
Díky funguje to, zase je svět hezčí. 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
-
mataman
- Kontaktovat uživatele:
Není zač,hlavně,že to šlape:-)
Potřebuji poradit..
Mám, zase jeden z těch dnů "Mentálního vakua" a už si nevím rady..
Zapojení:
Naze32 + OSDdoge s GPS-Ublox 7 Tiny a přjímač Spektrum 6CH Micro AR610.
Software - CleanFligsht v 1.7.2
Zapojení do Naze32 je dle manuálu - AIL-1, ELE-2,THR-5, RUD-6, a Gear-7 AUX1-8. Piny 3-4 (3:TX, 4:RX).
Nastavení přiřazení kanálů v CleanFl.. je defaultní, GPS-UART-2.
Problém je v tom, že...
Na vysílači, v monitoringu se přiřazení kanálů (AUX-2) pro danný přepínač (e) hýbe tak, jak má.
V Clenflight se to hýbe tak jak má ( AERT), AUX-1 taky, ten to bere z Gear - CH7, ale AUX-2 ani ťuk.
Zkoušel jsem už vše, ale jak jsem už napsal, stále se mi nějak nedaří..
Potřebuji trochu "nakopnout" protože pořád něco přejlížím, ale nevím co..
Druhý problém co mám je ten, že OSD mi zobrazí vše, ale mimo údajů z GPS, to jako by neexistovalo.
(OSDoge viz. http://www.dtfuhf.com/shop/index.php?ma ... ucts_id=16)
(GPS - Ublox 7 Tiny 56 Channel.., viz. - http://www.hobbyrc.co.uk/ublox-7-tiny-5 ... le-naze-32)
Přičemž CleanFligt má OSD povolené, nastavené a taky ho vidí.
Včetně toho, jak GPS načítá satelity.
Už se s tím peru týden a pořád nic..
Na "netu" to všem funguje hned na první zapojení, jenom mě ne.
Dokonce mi to nebere ani doporučený MWOSD GUI R1.2+.
Pokud by někdo něco věděl, tak to vítám...
Díky.
Mám, zase jeden z těch dnů "Mentálního vakua" a už si nevím rady..
Zapojení:
Naze32 + OSDdoge s GPS-Ublox 7 Tiny a přjímač Spektrum 6CH Micro AR610.
Software - CleanFligsht v 1.7.2
Zapojení do Naze32 je dle manuálu - AIL-1, ELE-2,THR-5, RUD-6, a Gear-7 AUX1-8. Piny 3-4 (3:TX, 4:RX).
Nastavení přiřazení kanálů v CleanFl.. je defaultní, GPS-UART-2.
Problém je v tom, že...
Na vysílači, v monitoringu se přiřazení kanálů (AUX-2) pro danný přepínač (e) hýbe tak, jak má.
V Clenflight se to hýbe tak jak má ( AERT), AUX-1 taky, ten to bere z Gear - CH7, ale AUX-2 ani ťuk.
Zkoušel jsem už vše, ale jak jsem už napsal, stále se mi nějak nedaří..
Potřebuji trochu "nakopnout" protože pořád něco přejlížím, ale nevím co..
Druhý problém co mám je ten, že OSD mi zobrazí vše, ale mimo údajů z GPS, to jako by neexistovalo.
(OSDoge viz. http://www.dtfuhf.com/shop/index.php?ma ... ucts_id=16)
(GPS - Ublox 7 Tiny 56 Channel.., viz. - http://www.hobbyrc.co.uk/ublox-7-tiny-5 ... le-naze-32)
Přičemž CleanFligt má OSD povolené, nastavené a taky ho vidí.
Včetně toho, jak GPS načítá satelity.
Už se s tím peru týden a pořád nic..
Na "netu" to všem funguje hned na první zapojení, jenom mě ne.
Dokonce mi to nebere ani doporučený MWOSD GUI R1.2+.
Pokud by někdo něco věděl, tak to vítám...
Díky.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
-
mataman
- Kontaktovat uživatele:
Nějak v tom tvém popisu zapojení postrádám přiřazení přepínače pro AUX2
Vysílač Spektrum DX9.
AUX-1 mám přiřazený na dvoupolohý přepínač "A" - vlevo dole.
AUX-1 na RX je do Naze zapojený na pin 8.
V Cleanflight - Naze, by se měl objevit jako AUX-2, ale není tam - nereaguje.
Přepínání lerových režimů je na třípolohovém "B", CH-Gear, zapojený v Naze na pin 7, který Naze v CleanFilght přiřadí jako AUX-1.
Musím přehlížet nějakou samozřejmost - mentální inkompetence je strašná věc.
AUX-1 mám přiřazený na dvoupolohý přepínač "A" - vlevo dole.
AUX-1 na RX je do Naze zapojený na pin 8.
V Cleanflight - Naze, by se měl objevit jako AUX-2, ale není tam - nereaguje.
Přepínání lerových režimů je na třípolohovém "B", CH-Gear, zapojený v Naze na pin 7, který Naze v CleanFilght přiřadí jako AUX-1.
Musím přehlížet nějakou samozřejmost - mentální inkompetence je strašná věc.
-
mataman
- Kontaktovat uživatele:
Jo takhle,mě tam pořád mátl ten AUX 1,než jsem zjistil,že je to název portu na přijímači,teď už mi to dává smysl:-)
Zapojení se tedy zdá v pořádku,zkoušel jsi změnit pořadí kanálů v CLI,tak jsem psal výše Standovi?Mělo by být AE34TR12,pokud to tak máš,tak bych hledal asi chybu v nastavení vysílače
Zapojení se tedy zdá v pořádku,zkoušel jsi změnit pořadí kanálů v CLI,tak jsem psal výše Standovi?Mělo by být AE34TR12,pokud to tak máš,tak bych hledal asi chybu v nastavení vysílače
Ne nezkoušel.
Zkoušel jsem v CleanFlight (dále jen CF) změnit přiřazení kanálů v dostupných volbách přiřazení, z default, na (JR/Spektrum/Graupner)
Kromě toho, že najednou byl motor na směrovce a podobné "paskvily", se nic nezměnilo.
Osobně mi to stejně nedává smysl, protože přiřazení kanílů na přijímači, by podle logiky mělo korespondovat s zapojením na piny v Nze32.
Samozřejmě s přihlédnutím k tomu, že piny 3 a 4 na sběrnici Naze32, jsou při používání GPS, využity pro komunikaci TX/RX (GPS-Naze32).
Smysl by mi tedy dávalo spíše zapojení a nastavení - (RX T1A2E3R4) - "piny" Naze32 - TAER1256.
Zkoušel jsem v CleanFlight (dále jen CF) změnit přiřazení kanálů v dostupných volbách přiřazení, z default, na (JR/Spektrum/Graupner)
Kromě toho, že najednou byl motor na směrovce a podobné "paskvily", se nic nezměnilo.
Osobně mi to stejně nedává smysl, protože přiřazení kanílů na přijímači, by podle logiky mělo korespondovat s zapojením na piny v Nze32.
Samozřejmě s přihlédnutím k tomu, že piny 3 a 4 na sběrnici Naze32, jsou při používání GPS, využity pro komunikaci TX/RX (GPS-Naze32).
Smysl by mi tedy dávalo spíše zapojení a nastavení - (RX T1A2E3R4) - "piny" Naze32 - TAER1256.
Ahoj, neporadil by jste někdo.
Mám v CC3D nahraný cleanflight, mám i SW v chrome.
Ale Cleanflight mi hlásí no PORT.
Stáhnul jsem i Virtual com port, ale po instalaci se nic neděje a z deskou se nespojím.
Nevíte jak na to?
Mám v CC3D nahraný cleanflight, mám i SW v chrome.
Ale Cleanflight mi hlásí no PORT.
Stáhnul jsem i Virtual com port, ale po instalaci se nic neděje a z deskou se nespojím.
Nevíte jak na to?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Už jsem to pokořil.....
Tak nepokořil, načetlo se mi to po resetu PC, ale když jsem se odpojil a znovu připojil, tak to zase hlásí No Ports
Tak nepokořil, načetlo se mi to po resetu PC, ale když jsem se odpojil a znovu připojil, tak to zase hlásí No Ports
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....