WILD HAWK

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mara83

#316 Příspěvek od Mara83 »

...tak dneska sranda nejvetsi...celou noc sem premyslel, jak toho willika sundat ze stromu - uz me napadaly i myslenky, ze tam nazenu kocku a pak zavolam hasice :)
..... kolem paty odpoledne sem se vratil k osudovymu stromu a koukam, hned pod nim si delaji piknik tri podnapili borci - cizinci...jeden z nich vypadal uplne jako indian.

Po par zoufalych hodech kamenem se Vinetou rozhodl, ze pred kamosema zamachruje a vylezl mi pro nej....v zivote sem nevidel takhle nekoho lezt po strome 8O
podekoval sem a za pul hodinky se vratil s patnacti piviiskama :-)

bal sem se, ze to odnesly kridla...ale krom par malych prohlubni willikovi nastesti nic nebylo

ted uz vesele nabijim a tesim se na zitrejsi plachteni (daaleko od stromu)

..jen malej dotazek na vas, uz se to tu urcite resilo, ale jakou nabijecku byste mi doporucili pro wildu-rad bych se vesel do tisicovky...pokud mozno..diky za rady
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#317 Příspěvek od Marcos »

Ahoj, tak to gratuluju. Ohniva voda jim pak prisla si vhod, co? :)
Tu nabijecku... ja si pred tydnem objednaval toto: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.10716
Za ty penize docela dobry a mas to pak i na li-xx. Jen to ma nizsi maximalni nabijeci proud a pravdepodobne to nevybiji, ale za ty penize :)
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Mara83

#318 Příspěvek od Mara83 »

Cau Marcos...jo jo, jiskrily jim ocicka, kdyz sem zacinkal lahvema :-)
Jen doufam, ze tam nebudou piknikovat casto...je to jediny rozumny misto pro litani, ktery sem v okoli Letnan nasel :?

K ty nabijecce...koukal sem, ze u nas asi ani neni k dodani co?
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#319 Příspěvek od Marcos »

je, ale stoji 1600+. Tady to mas za par dolaru a postovny neplatis. Doporucuju si to promyslet a treba se s nekym dohodnout, at ti to za nejakou provizi koupi, nebo jestli mas kreditku, tak bych do toho urcite sel byt tebou.
Zatim mi ale nic neprislo, tak doporucuju naslepo :)
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
michtjaak

#320 Příspěvek od michtjaak »

A co tahle nabíječka? Hitec CG-340 delta peak charger
http://www.rcshop.eu/hitec-cg340-delta- ... -3366.html
Myslím ,že pro člověka kterej do toho nechce moc vrážet ,bude dostačující.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#321 Příspěvek od Nakadah »

Co treba JETI Char 3.3? U JETI stoji 1000,- , je to jednoducha bezproblemu fungujici nabijecka. NiCd, NiMh, Li-Pol i Li-Ion sem uz vyzkousel a slape to bez problemu. LiFe prozatim nemam. Pravda umi jen 3A, coz LiFe ponekud ubira na hlavnim prinosu (rychlonabijeni) ale me zatim vyhovuje. Nak
Mara83

#322 Příspěvek od Mara83 »

Marcos - dik za tipa, vypada dobre, ale sem na zahranicni nakupy elektroniky trosku skeptik..zaruku tu asi neuplatnim a manual v cestine (protoze sem tech.antitalent) asi taky nebude :-)

Nekde sem tu cetl, ze ta dodavana nabijecka baterkam nedela moc dobre - ted mi ale zase znamej rikal, ze dostavaji o hodne vic zabrat prave s rychlonabijeckama...tak ted nevim :?

Dokoupil sem si dalsi dva akumul. stejne jako NAK....takze s vydrzi by nemel byt problem - jen sem jim chtel doprat nejakou tou nabijeckou, aby vydržely.

Hodne prakticka a uzitecna by asi byla nejaka rychlonabijecka do auta...jestli se to vubec dela
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#323 Příspěvek od Marcos »

Tak v tom pripade mas jasno, jak tu nekdo doporucoval, brall bych toto:
http://www.rcshop.eu/hitec-cg340-delta- ... -3366.html
A mas vyresen probem i s nabijenim v aute. Pokud mas tri sady, tak muzes pri nabijeni litat a sady stridat.
Jinak ta nabijecka k wh x rychlonabijecka...
Pokud si pohlidas cas nabijeni, tak by nemel byt problem. Pri nabijeni rychlonabijeckou zalezi na tom, jak kvalitni baterie nabijis, podle nabijecim Imax clanku, ty u WH urcite moc rychle nabijeni nesnesou :)

Precti si nejake clanky o nabijeni nimh, urcite je dobre tou rozumet.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#324 Příspěvek od Marek71 »

Marcos:
Alebo kúp niečo na modelbazaru, občas sa ľudia zbavujú nabíjačky, pretože potrebujú výkonnejšiu, často ešte v záruke.

PS:
Inak, kam chodíš lietať v Letňanoch, daj tip ak to nie je tajné :-) Včera som zalietal len chvíľu, cestou z Boleslavi...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Mara83

#325 Příspěvek od Mara83 »

Marcos - a ta nabijecka ma konektor do zapalovani uz u sebe nebo se musi neco dokupovat? asi se ptam jak blb, ale fakt takovym vecem moc nehovim :? jinak vypada guut...cena taky vyhovuje :-)

Marek71 - mas peknej NICK...pekny jmeno :D
jediny co sem tu zatim nasel je hned vedle Kbel smer na Miskovice....je tam obrovska travnata plocha
michtjaak

#326 Příspěvek od michtjaak »

Mara83 píše:Marcos - a ta nabijecka ma konektor do zapalovani uz u sebe nebo se musi neco dokupovat? asi se ptam jak blb, ale fakt takovym vecem moc nehovim :? jinak vypada guut...cena taky vyhovuje :-)

Marek71 - mas peknej NICK...pekny jmeno :D
jediny co sem tu zatim nasel je hned vedle Kbel smer na Miskovice....je tam obrovska travnata plocha

Tu nabíječku připojíš přímo na baterii u auta, ale určitě by nebyl problem udělat si konektor do zapalovače.
wh
Kontaktovat uživatele:

#327 Příspěvek od wh »

já jsem dal do Wildy konektorky gold 2mm a nabíjím pomocí nabíječky JAMARA Xpeak3+,umí i LiPoly,doma přes zdroj z PC na place přímo z auta.. :-)..jinak dneska u nás taky slušně foukalo,ale Wilda se držel přímo hrdinsk..( a to tam mám origo motor i vrtuli!!),ke všemu jsem trochu vylepšil podvozek,dopředu jsem dal mecháče gumy 40mm průměr a dozadu místo původní ostruhy s pidikolečkem(kterou jsem asi tak při 2.přistání urazil) jsem vlepil ptužinu ze starého zámku a na ni jsem prřidělal kolečko co bylo původně vpředu.No a teď stratujeme i z trávníku,teda když trochu fouká,jinak z betonu či asfaltu úplně v pohodě.. :-)
Naposledy upravil(a) wh dne pon 28.04.2008 23:14, celkem upraveno 1 x.
Hitec Eclipse / Palík 2,4 GHz/MZK moje smečka: http://braun1.webgarden.cz/hangar
michtjaak

#328 Příspěvek od michtjaak »

wh píše:já jsem dal do Wildy konektorky gold 2mm a nabíjím pomocí nabíječky JAMARA Xpeak3+,umí i LiPoly,doma přes zdroj z PC na place přímo z auta.. :-)..jinak dneska u nás taky slušně foukalo,ale WQilda se držel přímo hrdinsk..( a to tam mám origo motor i vrtuli!!),ke všemu jsem trochu vylepšil podvozek,dopředu jsem dal mecháče gumy 40mm průměr a dozadu místo původní ostruhy s pidikolečkem(kterou jsem asi tak při 2.přistání urazil) jsem vlepil ptužinu ze starého zámku a na ni jsem prřidělal kolečko co bylo původně vpředu.No a teď stratujeme i z trávníku,teda když trochu fouká,jinak z betonu či asfaltu úplně v pohodě.. :-)

nechceš se pochlubit fotkama?
wh
Kontaktovat uživatele:

#329 Příspěvek od wh »

rád se pochlubím :-) ale až zítra,dneska už jem zralý do pelecha...a nechce se mi do dílny,OK??..ale zítra to nafotím
Hitec Eclipse / Palík 2,4 GHz/MZK moje smečka: http://braun1.webgarden.cz/hangar
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#330 Příspěvek od Marcos »

Koukam, ze Walhalla tu jeste nebyl, tak se musim pochlubit. Dneska jsme zaletavali jeho WH. Chteli jsme letat oba, ale za 1)dost foukalo a za 2) jeho vysilacka na kanalu 76 rusila myho WH na 80, priste tam hodim prijmac od spektruma. Walhalla ma nejakou novejsi verzi, kde jsou podle me lepsi kridla. Ten material mi prijde jako polyuretan, u me jsou kridla podobny klasickymu polystyrenu. A i lip drzi v trupu.
Po vytrimovani na zemi jsem po chvilce dostal ero do vzduchu a predal kolegovi. WH zacal nejak houpat a vitr ho porad unasel dal a dal. Kdyz uz to vypadalo nebezpecne, prebral jsem rizeni a snazil se s wildou dostat zpet. Pri kazdem obratu proti vetru se letadlo zacalo neuveritelne houpat. Mel jsem podezreni, ze se hnula baterie a teziste bylo vzadu, ale na vejskovku to vubec nereagovalo. Walhalla uz radsi vyrazil napred jistit misto pristani. Nez tam stihl dojet, tak wilda byl uz na zemi. Podle mapy, co ted koukam, to mohlo bejt vic jak 800m :!: metru daleko (wilda byl ve vzduchu uz opravdu tezko viditelny) Nastesti letadlo dopadlo na posekanou (nebo jeste nevzrostlou) louku a dalo se najit. Nic se mu ani nestalo. Problem byl ve vidlici drzici vyskovku, musela se za letu nejak rozevrit. Pak jsem tam soupnul svoji vrtuli (APC6x3) a trosku si s WH polital. Vitr se zvedl jeste vic, ze to i s plnym plynem stalo skoro na miste. Zkusil jsem aspon par postolek (na miste to stalo stejne s vyplym motorem i na plnej knedlik) a pak pristal jako Harrier :). Snad priste nebude foukat :?
Stejne to ale bylo super
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“