Turnigy TGY-i10
Re: Turnigy TGY-i10
Mne ešte neprišlo, tak nemôžem písať elaborát na 10 strán

potvrdzujem funkcnost vyskomeru so 6 kanalom fs ia6b a tgy ia6b.
prisiel som na to, ze na tgy ia6b ide RSSI, ale na fs nejde, hoci sa zdaju rovnake.
funguje mi aj zostava modre napatove a vyskomer. cervene napatove som s vyskomerom zatial nerozchodil, hoci pekne svietilo ako ked ide.
este budem skusat cidla s ia10.
stve ma, ze tie modre cidla su skoro raz tak belke...
Podla mna ten vyskomer treba na zaciatku manualne vynulovat, jedine tak sa da realne vyuzit.
prisiel som na to, ze na tgy ia6b ide RSSI, ale na fs nejde, hoci sa zdaju rovnake.
funguje mi aj zostava modre napatove a vyskomer. cervene napatove som s vyskomerom zatial nerozchodil, hoci pekne svietilo ako ked ide.
este budem skusat cidla s ia10.
stve ma, ze tie modre cidla su skoro raz tak belke...
Podla mna ten vyskomer treba na zaciatku manualne vynulovat, jedine tak sa da realne vyuzit.
Na tore900 uz mam napatove cervene cidlo /viditelne presnejsie ako modra rada/ + vyskomer.
Kedze i10 ma vyvod na senzory zboku, pouzil som ia6b.
cervene cidlo s modrym vyskomerom funguje, pokial sa modry vyskomer da ako 2. v poradi. do prijimaca teda zapojime cervene cidlo a nan naviazeme modre.
napatove cidlo /cervene/ staci pripojit iba na plus cervenym kablom a meria korektne. druhy kabel som ucvakol.
Kedze i10 ma vyvod na senzory zboku, pouzil som ia6b.
cervene cidlo s modrym vyskomerom funguje, pokial sa modry vyskomer da ako 2. v poradi. do prijimaca teda zapojime cervene cidlo a nan naviazeme modre.
napatove cidlo /cervene/ staci pripojit iba na plus cervenym kablom a meria korektne. druhy kabel som ucvakol.
skusal som vyskomer na tore900 vecer v bezvetri.
celkom ma potesil. Vynuloval som ho, isiel som do vzduchu, asi po 10 tich minutach som pristal, drift bol +1 meter. Znova som ho hodil do vzduchu /uz som ho nenuloval ale nechal tak/ po 15 tich minitach som pristal vedla seba, drift bol -1 m.
Celkovy letovy cas bol 25 min aj nieco a vyskomer ukazoval celkom korektne. Styl lietania -cca 250-300 m hore, a splachtit dole, + blbnutie v style kolmo k zemi, vykruty.
musim ale podotknut ze to bolo okolo 19:15 takze bezvetrie a stabilne pocasie.
v priebehu celeho lietania sme si sem-tam hovorili s kolegom na taranise s variom HP vysku, tak to celkom korespondovalo.
celkom ma potesil. Vynuloval som ho, isiel som do vzduchu, asi po 10 tich minutach som pristal, drift bol +1 meter. Znova som ho hodil do vzduchu /uz som ho nenuloval ale nechal tak/ po 15 tich minitach som pristal vedla seba, drift bol -1 m.
Celkovy letovy cas bol 25 min aj nieco a vyskomer ukazoval celkom korektne. Styl lietania -cca 250-300 m hore, a splachtit dole, + blbnutie v style kolmo k zemi, vykruty.
musim ale podotknut ze to bolo okolo 19:15 takze bezvetrie a stabilne pocasie.
v priebehu celeho lietania sme si sem-tam hovorili s kolegom na taranise s variom HP vysku, tak to celkom korespondovalo.
Turnigy i10
Zdravim potrebuju poradit jak nastavit abych si mohl vypnout motor elektro pripadnym knoflikem nejak mi to nejde dekuji
Re: Turnigy i10
Tady je vlákno pro tento vysílač, je lépe psát dotaz tam než zakládat nové vlákno:
viewtopic.php?f=38&t=69936
Jinak k dotazu, já to pochopil, že chceš použít elektromotor na elektrovětroni v režimu zapnout/vypnout. Taky to tak používám, spínám motor páčkou a plynovou páku používám na plynulý řízení vztlaků.
zapnout vysílač, klikni na ikonu letadla, dál na Modify, kartu Engine nechat nezaškrtnutou, tím odepneš motor z plynový páky. Vrátit se do základního menu, klikni na ikonu mezi otazníkem a hodinama, dále klikni na Auxiliary channels a tam se proklikej až na výběr páčky a zvol si i na kterou stranu bude motor zapnutý. Můžeš si to i pojmenovat. Nakonec se hodí i to, že v ikoně Channels delay si pro ten motor nastavíš zpomalení aby se nerozbíhal škubnutím hned do plna. Na závěr se velmi hodí si pod ikonou Display servos ověřit že vše reaguje jak bylo zamýšleno a teprve pak ověřit v reálu i na modelu.
Pokud jsi ale měl na mysli nějaké jiné použití, tak přesně popiš co potřebuješ nastavit, tenhle vysílač je na nastavování ten nejjednodušší a nejpřehlednější co jsem kdy měl.
viewtopic.php?f=38&t=69936
Jinak k dotazu, já to pochopil, že chceš použít elektromotor na elektrovětroni v režimu zapnout/vypnout. Taky to tak používám, spínám motor páčkou a plynovou páku používám na plynulý řízení vztlaků.
zapnout vysílač, klikni na ikonu letadla, dál na Modify, kartu Engine nechat nezaškrtnutou, tím odepneš motor z plynový páky. Vrátit se do základního menu, klikni na ikonu mezi otazníkem a hodinama, dále klikni na Auxiliary channels a tam se proklikej až na výběr páčky a zvol si i na kterou stranu bude motor zapnutý. Můžeš si to i pojmenovat. Nakonec se hodí i to, že v ikoně Channels delay si pro ten motor nastavíš zpomalení aby se nerozbíhal škubnutím hned do plna. Na závěr se velmi hodí si pod ikonou Display servos ověřit že vše reaguje jak bylo zamýšleno a teprve pak ověřit v reálu i na modelu.
Pokud jsi ale měl na mysli nějaké jiné použití, tak přesně popiš co potřebuješ nastavit, tenhle vysílač je na nastavování ten nejjednodušší a nejpřehlednější co jsem kdy měl.
Dovolím si vstoupit. Vím o co jde. Měl na mysli vypnutí plynu jako pojistku. Např. na T9x je to nazvaný Trotle hold.( Snad jsem ten název napsal dobře
)
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Ani teď nerozumím dotazu, vypnutí plynu?? Nebo pojistku proti zapnutí motoru? Tu tam mám taky, udělanou přes logický spínač, motor se zapne jen když oba spínače jsou v zapnuté poloze.
martin z píše:Ani teď nerozumím dotazu, vypnutí plynu?? Nebo pojistku proti zapnutí motoru? Tu tam mám taky, udělanou přes logický spínač, motor se zapne jen když oba spínače jsou v zapnuté poloze.
Měl na mysli vypnutí plynu jako pojistku.---- Nebo pojistku proti zapnutí motoru?
Jen rozdíl ve formulaci věty. Ale tohle je myšleno.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Vysílač má funkci Throttle down - můžeš si nastavit spínač, kterým zapneš předvolenou hodnotu plynu - Throttle Cut
a dále máš možnost na přepínač nastavit spodek plynu - volnoběh/minimum plynu Idle up
a dále máš možnost na přepínač nastavit spodek plynu - volnoběh/minimum plynu Idle up
Re: Turnigy i10
martin z píše:Tady je vlákno pro tento vysílač, je lépe psát dotaz tam než zakládat nové vlákno:
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=69936
HLA píše:Vysílač má funkci Throttle down - můžeš si nastavit spínač, kterým zapneš předvolenou hodnotu plynu - Throttle Cut
Jj je to tak myslel jsem pojistku proti zapnuti vyzkousim throttle down a uvidim jinak moc dekuji
Tak jsem vyzkousel a v pulce plynu se motor zacne tocit tak nevim co delam spatne 
Naskladnený výškomer