Wolf SE/ME - jak se vám líbí?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BLC EgrO

#106 Příspěvek od BLC EgrO »

mikyno12 píše:no..mam za sebou jeden nie moc vydareny let s SE-ckom
omylom som s nim slahol medzi stromceky a odpalil som obe drevenne vrtule (este ze mam v zasobe laminat)
no a k problemiku...ked rozbieham motor tak to trochu chrapci a dost sa trasie vrtulnik....vrtule su v rovine vsetky...neviete cim to moze byt?

Vsadil bych se, že máš očesaný hlavní ozubený kolo :) Zkontroluj všechny zuby a počítej s tim, že i ty co jsou jen lehce oholený tak dělaj bordel. Taky se rovnou podívej jak je na tom pastorek na motorku a jestli chceš mít jistotu, že ,máš Wolfa v pořádku tak zkontroluj takovou tu modrou destičku, ke který je přišroubovanej motor jestli neni nějak polámaná...
Radši lítám než šroubkuju...
mikyno12

#107 Příspěvek od mikyno12 »

-z 256 umelohmotnych zubov som nasiel len 1 co je o kusok kratsie
-dosticka je v poriadku

na jednu radu musim este rozobrat driaky vrtul s priecnou hriadelov a tu skontrolovat

inak je vsetko v poriadku...

ono na opisanie situacie...nejakou tou sikovnostou som s nou zaparkoval asi do 40 cm sirokeho priestotu medzi 2 stromceky male (ani meter nemaju..tisy)
bola vo vyske 20 cm mozno a plyn som stiahol este pred narazom listov do stromkov...jeden list narazil do druheho a oba rozbilo
(ked tie stromceky nepokosim s kosackou, lebo lemuju travnik tak s helikopterou :D )
takato havarka sa len mne moze stat
pol.country

zprava

#108 Příspěvek od pol.country »

mikyno12 píše:-z 256 umelohmotnych zubov som nasiel len 1 co je o kusok kratsie
-dosticka je v poriadku

na jednu radu musim este rozobrat driaky vrtul s priecnou hriadelov a tu skontrolovat

ono na opisanie situacie...nejakou tou sikovnostou som s nou zaparkoval asi do 40 cm sirokeho priestotu medzi 2 stromceky male (ani meter nemaju..tisy)
bola vo vyske 20 cm mozno a plyn som stiahol este pred narazom listov do stromkov...jeden list narazil do druheho a oba rozbilo
(ked tie stromceky nepokosim s kosackou, lebo lemuju travnik tak s helikopterou :D )

helifish

Re: zprava

#109 Příspěvek od helifish »

pol.country píše:
mikyno12 píše:-z 256 umelohmotnych zubov som nasiel len 1 co je o kusok kratsie
-dosticka je v poriadku

A nebudes se snazit letat doma v pokoji :wink: Heli od velikosti 400 do pokoje nepatri. Smrcky vem cert :) ale jeste si nevidel jake jelita a hluboke rany na siti dokaze delat rotor rexe/Wolfa toci se 260 km/h. Ber to jako moji radu :wink:
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
mikyno12

#110 Příspěvek od mikyno12 »

no tak som popozeral tu priecnu hriadel a ta je v poriadku
hlavna hriadel tiez v poriadku, z ozubenych koliesok mozno jedno co je o kusok kratsie ako ostatne a stale ju to trasie.....

nic uhnute ani rozbite...neviete preco nejde haldko ako by mala?

ale ked je na zemi tak ako trasie sa, ale ked zacnem dvihat hore, tak prestanem pocitovat to klepanie
Rotvík

#111 Příspěvek od Rotvík »

Psal jsi o kousek výše že jsi přišel o listy,no a co ty nové?Máš je vyvážené?
pol.country

#112 Příspěvek od pol.country »

mikyno12 píše:no tak som popozeral tu priecnu hriadel a ta je v poriadku
hlavna hriadel tiez v poriadku, z ozubenych koliesok mozno jedno co je o kusok kratsie ako ostatne a stale ju to trasie.....

nic uhnute ani rozbite...neviete preco nejde haldko ako by mala?

ale ked je na zemi tak ako trasie sa, ale ked zacnem dvihat hore, tak prestanem pocitovat to klepanie

to zkousis roztacet v ruce,ze citis klepani?
Pol
J-10 jet
Deperdussin TT 2,5m
Hi-Max UL
mikyno12

#113 Příspěvek od mikyno12 »

houky douky.....slavim...par krat som ju porozoberal a poskladal...jeden list som dovazil asi o pol gramu a uz ju neklepe...ziadne neziaduce vibracie...

takze dakujem za rady a trpezlivost
mikyno12

#114 Příspěvek od mikyno12 »

mam maly poblem s inastalaciou noveho motora

motorcek je nahodeny, kabliky su pripojene rovnako, ako boli pripojene na starom motorceku, ale novy motor sa toci do opacnej strany

cierny kablik mam pripojeny k ciernej koncovke
cerveny kablik mam pripojeny k cervenej koncovke
a zlty kablik mam pripojeney k modrej koncovke

kebyze mam jednosmerny tak by som len vymenil kabliky, ale toto je striedavy s 3 kablikmy
ako to prosim vas dam do spravneho smeru?
cernos
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od cernos »

prohoď mezi sebou dva libovolné kablíky
mikyno12

#116 Příspěvek od mikyno12 »

diky..uz ide
Munda

#117 Příspěvek od Munda »

Tady to umřelo, povídejte, další zkušenosti, uvažuju o jeho koupi, hlasujte, stojí za to, nebo by jste volili jinak?
off
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od off »

Jaké info by sis tak představoval? Lítá to v pohodě, ale to, že to stojí polovic proti T-REXovi nebo MiniTitanovi + třeba Spectrum 6DXi není samo sebou - kvalita tomu prostě odpovídá. Takže na vyzkoušení, jestli zvládneš visení metr nad zemí a jestli se Ti to s helinami této velikosti bude líbit, je to dobré, ale pokud budeš chtít lítat "dál a výš", stejně do toho nakonec nacpeš kvalitěnší výbavu a budeš na té samé ceně jako kdybys to koupil rovnou.
cthulhu

#119 Příspěvek od cthulhu »

...tak já taky zkusím poreferovat o Wolfovi. Mám plastovou (SE) verzi a stroj jsem koupil v PVA na výstavě minulej rok. Můj první start byl tragickej. Stroj jsem asi po minutě pokusů o poskočení otočil na bok a odnesla to hlavní osa, osa pádel, naseknutá ocasní trubka, třmen ocasní trubky (ten jsem hned koupil kovovej), vyměnil jsem 6 volnějších oček a samosebou listy hlavního rotoru.
Wolfa jsem opravil, ale koupil jsem si Honey Bee CP2, přehodil na něj kříž a trénoval jsem visení s ním (po trošce zkušeností pak převážně doma v pokoji). Neobešlo se to bez několika menších havárií a skončilo to nakonec vyhořením elektroniky ve vrtulníku.
Jelikož byla ještě zima a já chtěl lítat, tak jsem koupil Walkeru 4#3 a až s tímhle "strojem" jsem se naučil (odvážil) viset čumákem k sobě.
Už se ale dostávám zpět k Wolfovi. Jak mám čas, jdu si "zalítat" na zahradu. Visení je v pohodě (zvládám i boj s větrem), osmička taky, kruh před sebou na obě strany - v podstatě jsem spokojenej (hlavně jakožto samouk sám se sebou).
Wolf je stabilní, dost jsem si vyhrál s vyvážením listů rotoru. Nepoužil jsem akorát tu baterii, co se dodává v sadě - koupil jsem hned větší (2200 mAh). Tu nemusím dovažovat. Odešla mi ta nabíječka, co byla v sadě, ale tu mi v pohodě vyměnili za jinou.
Časem plánuju nákup DX6i + Mini Titan (plastovej) a Wolfa asi prodám, ale bude to těžký loučení...
Mini Titan FBL + Align 3G + Align 3GX Compact
Aurora 9 (Mode 2)
Mikelo

#120 Příspěvek od Mikelo »

Na Wolfovi je nejzajímavější kufr. Má stejné neduhy jako všechny podobně očesané RTF sady. Hlavně mizerná elektronika a bočnice z měkkého hliníku. Proti MiniTitanu šunka za stejné peníze.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“