Messerschmitt Bf-109F od ALFA MODEL - rychlorecenze

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
kofejn
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od kofejn »

Asi proto, že model řízenou směrovku nemá a Tomáš musí řidit i směrovkou :D . Já to mám taky tak, ale uvažuju o ovládání směrovky (servo už vozím, ale směrovku jsem ještě neodřízl).
Malé elektolety, zatím do 1kg
Update: elektrolety do 1.5kg
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od jyrry »

JMalik píše:.... Po čase to vypadá, jako by ty letadla měli za sebou válku. ......

No vždyť taky jo, http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... ainted.jpg - to je pořádný válečný éro, ne načinčaný blyštící se psí kulky z přehlídek....
Plastikáři se s tím s..ou, aby udělali řádnou patinu, tady vám vzniká sama a vy na to cpete lamináty.... :-D
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od TomasC »

Je to tak jak píšu, SOP do Křidélek. Řídím směrovkou zcela běžně automaticky, že mi u letadla, kde není prostě chybí.
Když si udělám mix mezi "pákou" SOP a křidélky je to OK.
Sekundární jsou dvě výhody:
1) lze řídit náklon okamžitě po startu, když házím pravou rukou model
2) lze řídit jen jednou rukou a druhou telefonovat :wink:

Mám to tak na většině modelů, co nemají ovládanou SOP a to včetně elektro pyloňáka (tam je mix docela malý).
venry

#34 Příspěvek od venry »

Tak to mě nenapadlo :lol: Já jsem si udělal mix: plyn -křidýlka který to eliminoval,ale nebylo to ono .
were
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od were »

jyrry píše:No vždyť taky jo, http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... ainted.jpg - to je pořádný válečný éro, ne načinčaný blyštící se psí kulky z přehlídek....
Plastikáři se s tím s..ou, aby udělali řádnou patinu, tady vám vzniká sama a vy na to cpete lamináty.... :-D

V nazvu te fotky je, ze se jedna o nenabarveny prototyp, tomu bych valecna patina nerikal :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
were
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od were »

TomasC píše:2) lze řídit jen jednou rukou a druhou telefonovat :wink: .

To je pro nas co litame v mod2 uplne normalni :D Vzdycky se mi libi ty zavistive pohledy, kdyz behem litani nekde na svahu treba vytahnu bramborak a svacim (je mi ale jasne ze je to hlavne tim bramborakem, vzdycky krasne voni) :D
Ale ten mix neexistujici SOP do kridylek je dobry napad, to urcite na nejakem eru taky vyuziju
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od jyrry »

were píše:
jyrry píše:No vždyť taky jo, http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... ainted.jpg - to je pořádný válečný éro, ne načinčaný blyštící se psí kulky z přehlídek....

V nazvu te fotky je, ze se jedna o nenabarveny prototyp, tomu bych valecna patina nerikal :D

No právě že ta je ještě horší, paneláž zmačkaná, éro pocákané olejem, zasviněné od kulometů.... Vzal jsem první vhodné foto, co mi google přinesl :-)
jindra m

#38 Příspěvek od jindra m »

Tome moc pekné, bude nekde slezina zlutých cumaků? Pískomil žlutonosý je připraven.. Ty dary z meetingů jsou úžasný nápad.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Abu »

were píše:Ale ten mix neexistujici SOP do kridylek je dobry napad, to urcite na nejakem eru taky vyuziju

Mam to na vsech "bezsmerovkacich", dokonce i na svahovym samokridle. To bezmocne kvedlani levym kniplem (mod2) a uleky z toho ze "neridim" uz me prestalo bavit. Samozrejme ze to dela neco jineho nez smerovka, ale prijde mi to lepsi nez nic, aspon mi leva ruka neochabne. :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od TomasC »

jindra m píše:Tome moc pekné, bude nekde slezina zlutých cumaků?

Určitě za rok na JMM. ještě nejsem rozhodnut o obtiscích, ale to přijde...
petsild
Kontaktovat uživatele:

Re: Messerschmitt Bf-109F od ALFA MODEL - rychlorecenze

#41 Příspěvek od petsild »

Ahoj,
mám model od vánoc ve skříni a dnes povedlo věnovat modelu konečně pozornost. Chtěl zeptat jestli Fko ještě máš a pokud ano :) v jakém stavu je materiál z kterého je postaven po tolika letech provozu děkuji?
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
Odpovědět

Zpět na „Dílna“