TORO 900 vybavení

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od TERAZKY »

Swift má plastové motorové lože a lieta krásne i plachtí. Doporučujem.
No musíš včas ,,vypínať motor pred pristátím,, inak lože praská.

Pre fajnšmekrov-

http://www.youtube.com/watch?v=6ndAR-XE ... re=related
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
mnov

#47 Příspěvek od mnov »

holda29 píše:Muzu se zeptat jakym udelatkem si to meril a nasledne zpracoval?

Měl jsem v tom toto. Data jsou zpracována v programu, který dodává výrobce. Pořídil jsem si to nedávno a tak jsem ještě neměl čas to pořádně prozkoumat a případně data zpracovat v něčem jiném.
holda29
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od holda29 »

holda29 píše:To tu mam TGS Sport 7x6E. Fakt je problem s tim merakem, bohuzel se nezdarilo ho od Jeziska vymamit driv :)

Tak jsem na 2409-12 nasadil APC-E 7x5 a po zmereni levnym smejdem z HC za 5USD na me vyskocilo 11,9 V a 29,1 A pri plnem plynu - tim padem by to bylo moc pro motor i pro regulator (RAY 25A).
Pritom tah mereny jen tak v ruce mi neprisel nejak zavratny, opravdu je to pro motor moc, nebo ten merak jen spatne meri a budu muset poseckat na Jeziska s Turnigy Wattmetrem?
mancusco

#49 Příspěvek od mancusco »

[quote="TERAZKY"]Swift má plastové motorové lože a lieta krásne i plachtí. Doporučujem.
No musíš včas ,,vypínať motor pred pristátím,, inak lože praská.]

Byl jsem si pro něj přímo u MSC, chtěl jsem tedy i to lože, hrozně se divili, tak mi ho dali zadarmo, ale to je fuk, je to doma, čekám na vybavení z HK, ale do jara času dost :D
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od TERAZKY »

mancusco - držím palce a na začiatok to nepreháňaj , vie byť i divočák :)
mancusco

neboj

#51 Příspěvek od mancusco »

napřed jenom zlehýnka v obýváku, abych si zvykl, než ho vytáhnu ven :D
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od TERAZKY »

Ale iba okolo lustru, nie ďalej :!: :)
Faiko

#53 Příspěvek od Faiko »

Zdravim torare mam v planu koupit si toro a mam dilema s baterkami a motorem mam doma 2200 3s a chtel bych vedet jestli to dobre poleti s standartnim Telink motorem 2212/1400 a vrtuli 8/6 nebo je treba silnejsi? ocekavam docela svizny let ne sotva se drzeni ve vzduchu
Rostak

#54 Příspěvek od Rostak »

Ahoj,
založil jsem tohle vlákno,nechal si poradit a teď mám toro s vybavením co najdeš tuším na druhé druhé straně.
Nevím jak šlape ten originál motor od Telinku,ale ta baterka co plánuješ bude už asi moc těžká-já mám Turnigy 1500 mAh vážící 135g šoupnutou v prostoru pro baterku až úplně v zadu a těžiště je akorát.
Lítá to s ní fakt dost dlouho -cca 15 min na plnej knedlík-a to už tě z toho bolí hlava-Když mu občas ubereš tak se čas samozřejmě prodlouží.Na půl plynu to opisuje dvoumetrový kruh :lol: a na plnej... no prostě musíš dávat pozor aby ti nezmizelo 8O
Toro co mám i docela slušně plachtí,ale asi by zasloužilo být lehčí - jsou lidi který v toru maj třeba jen baterky 1300 .
To co píšu je jen můj krátkodobí postřeh ještě jsem toho moc nenalétal-ale tak to na mne zatím působí
jova
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od jova »

Mohu potvrdit. Mám originál motor od Telinka a na 3články je to žihadlo. S tím problém nebude.
Ta tvá baterka je, ale těžká. Já používal dvoučlánek 1600 mAh a tříčlánek 1100mAh a lehce jsem dovažoval předek. Pokud tam dáš baterii dvakrát těžší budeš muset buď změnit konstrukci a posunout jí hodně dozadu, nebo zbytečně zatížit zadek. V obou případech toro přetížíš a na jeho letovém projevu to bude znát. Doporučuji toro postavit, podepřít v těžišti a do prostoru baterie dovážit třeba plastelínou. Pak jí zvážit a podle hmotnosti koupit nějaký tříčlánek.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
were
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od were »

Ja mam original motor (originalem myslim AXI 2208 Silver line, ted je "original" myslim uz jiny motor) a s dvouclankem 2s 1600 mi teziste vychazi presne a ero stoupa kolmo vzhuru do nevidim a navic i krasne plachti - kdyz to nosilo nalital jsem na jedno nastoupani i pres dve hodiny v termice, takze i z toho duvodu bych se snazil ho moc nezatezovat. Osobne nevidim duvod proc tam vozit tezky triclanek - tedy pokud nekdo nema pristup "musi to byt strasne premotorovane a hrozna raketa, jinak me to nebude bavit", coz je me pristup zcela cizi :D Kolme stoupani, coz beru jako meritko toho ze jakykoliv silnejsi pohon uz neni potreba, nedela problem ani s dvouclankem
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
slunek1
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od slunek1 »

Zdravím zkušené elektroletce a dovolím si položit několik dotazů.V Toru mám motorhttp://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6614a reglhttp://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6460,baterii 1500.Jakou optimální vrtuli?První jsem nasadil kopii APC 8x4 a s ní i zalétal.Docela dobrá divočina.:D Dnes jsem to změřil a zděsil se-26A ,277W při nějakých 10,8V. Podle dat k motoru je to moc.Dal jsem vrtuli stejněho typu 7x6,změřil a hodnoty jsou-22A,239W.Odlehčí se to ve vzduchu a mám to nechat nebo dát ještě jinou vrtuli.Jakou?V elektrice jsem laik,poradíte?
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Rajny »

skoda, ze si nevzal ten TowerPro set, ten motor je skoro stejnej jako mas ty, ale zvladne vic A, u tohohle bych se asi docela bal

EDIT: tak kecam, blbe sem se podival, ma az 20A, tak to by mohlo bejt v pohode, zkusil bych treba minutu letu a pak si na motor sahnul jestli neni horkej
slunek1
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od slunek1 »

Poletoval jsem s tím asi 10 minut.Tedy ne na plný plyn.Ale bylo -7,tak to bylo po přistání studená
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Mirek12 »

já lítám pořád plnej na vcém toru http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... e=&id=1256 něco bych mohl změnit aby se s toho posr.. vrtule bude asi málo
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“