TORO 900 vybavení
holda29 píše:Muzu se zeptat jakym udelatkem si to meril a nasledne zpracoval?
Měl jsem v tom toto. Data jsou zpracována v programu, který dodává výrobce. Pořídil jsem si to nedávno a tak jsem ještě neměl čas to pořádně prozkoumat a případně data zpracovat v něčem jiném.
holda29 píše:To tu mam TGS Sport 7x6E. Fakt je problem s tim merakem, bohuzel se nezdarilo ho od Jeziska vymamit driv
Tak jsem na 2409-12 nasadil APC-E 7x5 a po zmereni levnym smejdem z HC za 5USD na me vyskocilo 11,9 V a 29,1 A pri plnem plynu - tim padem by to bylo moc pro motor i pro regulator (RAY 25A).
Pritom tah mereny jen tak v ruce mi neprisel nejak zavratny, opravdu je to pro motor moc, nebo ten merak jen spatne meri a budu muset poseckat na Jeziska s Turnigy Wattmetrem?
[quote="TERAZKY"]Swift má plastové motorové lože a lieta krásne i plachtí. Doporučujem.
No musíš včas ,,vypínať motor pred pristátím,, inak lože praská.]
Byl jsem si pro něj přímo u MSC, chtěl jsem tedy i to lože, hrozně se divili, tak mi ho dali zadarmo, ale to je fuk, je to doma, čekám na vybavení z HK, ale do jara času dost
No musíš včas ,,vypínať motor pred pristátím,, inak lože praská.]
Byl jsem si pro něj přímo u MSC, chtěl jsem tedy i to lože, hrozně se divili, tak mi ho dali zadarmo, ale to je fuk, je to doma, čekám na vybavení z HK, ale do jara času dost
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
Ahoj,
založil jsem tohle vlákno,nechal si poradit a teď mám toro s vybavením co najdeš tuším na druhé druhé straně.
Nevím jak šlape ten originál motor od Telinku,ale ta baterka co plánuješ bude už asi moc těžká-já mám Turnigy 1500 mAh vážící 135g šoupnutou v prostoru pro baterku až úplně v zadu a těžiště je akorát.
Lítá to s ní fakt dost dlouho -cca 15 min na plnej knedlík-a to už tě z toho bolí hlava-Když mu občas ubereš tak se čas samozřejmě prodlouží.Na půl plynu to opisuje dvoumetrový kruh
a na plnej... no prostě musíš dávat pozor aby ti nezmizelo
Toro co mám i docela slušně plachtí,ale asi by zasloužilo být lehčí - jsou lidi který v toru maj třeba jen baterky 1300 .
To co píšu je jen můj krátkodobí postřeh ještě jsem toho moc nenalétal-ale tak to na mne zatím působí
založil jsem tohle vlákno,nechal si poradit a teď mám toro s vybavením co najdeš tuším na druhé druhé straně.
Nevím jak šlape ten originál motor od Telinku,ale ta baterka co plánuješ bude už asi moc těžká-já mám Turnigy 1500 mAh vážící 135g šoupnutou v prostoru pro baterku až úplně v zadu a těžiště je akorát.
Lítá to s ní fakt dost dlouho -cca 15 min na plnej knedlík-a to už tě z toho bolí hlava-Když mu občas ubereš tak se čas samozřejmě prodlouží.Na půl plynu to opisuje dvoumetrový kruh
Toro co mám i docela slušně plachtí,ale asi by zasloužilo být lehčí - jsou lidi který v toru maj třeba jen baterky 1300 .
To co píšu je jen můj krátkodobí postřeh ještě jsem toho moc nenalétal-ale tak to na mne zatím působí
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Mohu potvrdit. Mám originál motor od Telinka a na 3články je to žihadlo. S tím problém nebude.
Ta tvá baterka je, ale těžká. Já používal dvoučlánek 1600 mAh a tříčlánek 1100mAh a lehce jsem dovažoval předek. Pokud tam dáš baterii dvakrát těžší budeš muset buď změnit konstrukci a posunout jí hodně dozadu, nebo zbytečně zatížit zadek. V obou případech toro přetížíš a na jeho letovém projevu to bude znát. Doporučuji toro postavit, podepřít v těžišti a do prostoru baterie dovážit třeba plastelínou. Pak jí zvážit a podle hmotnosti koupit nějaký tříčlánek.
Ta tvá baterka je, ale těžká. Já používal dvoučlánek 1600 mAh a tříčlánek 1100mAh a lehce jsem dovažoval předek. Pokud tam dáš baterii dvakrát těžší budeš muset buď změnit konstrukci a posunout jí hodně dozadu, nebo zbytečně zatížit zadek. V obou případech toro přetížíš a na jeho letovém projevu to bude znát. Doporučuji toro postavit, podepřít v těžišti a do prostoru baterie dovážit třeba plastelínou. Pak jí zvážit a podle hmotnosti koupit nějaký tříčlánek.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam original motor (originalem myslim AXI 2208 Silver line, ted je "original" myslim uz jiny motor) a s dvouclankem 2s 1600 mi teziste vychazi presne a ero stoupa kolmo vzhuru do nevidim a navic i krasne plachti - kdyz to nosilo nalital jsem na jedno nastoupani i pres dve hodiny v termice, takze i z toho duvodu bych se snazil ho moc nezatezovat. Osobne nevidim duvod proc tam vozit tezky triclanek - tedy pokud nekdo nema pristup "musi to byt strasne premotorovane a hrozna raketa, jinak me to nebude bavit", coz je me pristup zcela cizi
Kolme stoupani, coz beru jako meritko toho ze jakykoliv silnejsi pohon uz neni potreba, nedela problem ani s dvouclankem
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
- slunek1
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím zkušené elektroletce a dovolím si položit několik dotazů.V Toru mám motorhttp://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6614a reglhttp://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6460,baterii 1500.Jakou optimální vrtuli?První jsem nasadil kopii APC 8x4 a s ní i zalétal.Docela dobrá divočina.
Dnes jsem to změřil a zděsil se-26A ,277W při nějakých 10,8V. Podle dat k motoru je to moc.Dal jsem vrtuli stejněho typu 7x6,změřil a hodnoty jsou-22A,239W.Odlehčí se to ve vzduchu a mám to nechat nebo dát ještě jinou vrtuli.Jakou?V elektrice jsem laik,poradíte?
já lítám pořád plnej na vcém toru http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... e=&id=1256 něco bych mohl změnit aby se s toho posr.. vrtule bude asi málo