Depron Cup 2010 (Pravidla na 1 straně)

Pokud nějakou modelářskou akci pořádáte, nebo na ni chcete jen upozornit, jste zde na správné adrese.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Vigo »

OMG pánové prosím klid. Motor jsme si domluvili a baterky taky. Třeba já ji mám jinou. Stejně se o nic nezávodí a jde jen o tu zábavu. Já naposledy taky lítal mimo soutěž a nikomu to nevadilo.

Takže teď trochu konstruktivně:
Jaký počet serv bude povolený? 2,3,4??

Až se dohodneme, dáme to do prvního příspěvku. Jinak podle mě může nakonec přijít každý s větroněm dle vlastního návrhu.

Pokud bychom tedy snížili omezení na minimum:
Letadlo : Vlastního návrhu a vlastní konstrukce. Trup z libovolného materiálu. Křídla převážně z EPP/EPS/Styropuru. Váha, rozpětí a počet serv neomezený.
Motor: S400 s převodem a nebo střídavý do 45g
Baterky: 2sLixx, 8xNiXX (vida já to nesplňuji. Buď poletím s omezením a nebo mimo soutěž. Jemi to buřt, hlavně že si zalítám)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Abu »

Motor bych doplnil = pokud stridavy, tak obezka bez prevodovky (kdyby nahodou nekdo chtel prijit s prtavym dvojpolem a prevodovkou, ikdyz je to krajne nepravdepodobne).
Zbytek je ok.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od BOSS8 »

K počtu serv - původně bylo dáno, jen dva kusy , ale neustále o tom někdo mele, tak bych to asi úplně vypustil z pravidel, ať si klidně někdo dá serv 20 a udělá mávající křídla, vždyť na to může každý přijít sám kolik serv je vlastně využitelných v pěnovým ultralajtu .
Vpodstatě bych rád aby se zachovala původní myšlenka VDC o tvořivosti a konstruktérském umu - v dnešní době je to těžká věc donutit někoho aby nesáhl po moderním materiálu takže bych to definoval asi tak - křídlo vlastní konstrukce z jakékoliv pěny , motorizace "400" nebo střídák do 45gr 8čl. nebo 2čl. zbytek konstrukčních prvků bez omezení - protože když se podívám do historie zůčastněných modelů tak by této definici odpovídali všechny modely. Trup je stejně jen pomocný konstrukční prvek , takže mě je jedno jestli ho někdo má z papíru nebo z kevlaru nebo čehokoliv mezi tím, popřípadě že někdo vybalí samokřídlo.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Abu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Abu »

Jo, pekne si to napsal Martine, souhlasim :!:
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od BOSS8 »

PS: Vigovi - jako zakladateli- klidně uznám jeho baterie jako plnohodnotné :lol:
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
pepin

#21 Příspěvek od pepin »

no sláva,udaj že motor muže vážit 45g mi stačí,nic víc jsem z vás vydolovat nepotřeboval.

PS:moc nechápu co má s VDC společného mé létání v hale 8O
Abu
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Abu »

Jen to, ze jsem si chtel do tebe trochu rejpnout :wink:

Tesim se na 1.5.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Vigo »

No u založení jsme byli vlastně 3. Vzduchoplavec, Abu a já. Odemne vzešel jen prvotní podnět :wink:

Ohledně pravidel souhlas. Tak to jdu prsknout na první stranu. Svoje baterky takticky vynechám :-). Jo a jak psal BOSS myšlenka je hlavně ve vlastním návrhu a konstrukci.
pepin

#24 Příspěvek od pepin »

Tak jsem asi komplet připraven,plechovku jsem ale ukládal do šuplíku se slzou v oku :cry:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od DAF »

Tak já ještě musím doladit. Zatím jsem sestavil, teď seřídit a vyzkoušet v luftě. Už neodtučňuju. Ladím! Kolik lidí se tam (odhadem) chystá? Odhaduju správně cca 7 - 8 lidí?
P.S. to pepin, já plechovku také vyndal se slzou, ale ne zas tak velkou slzou. Protože mi zůstal celý funkční pohonný komplet, plánuju jeho další využití 8) . Akorát mi asi baterka klekne dřív, než se k tomu dostanu :( . Motor s reglem snad tak dlouho vydrží.
Hitec Aurora 9X
pepin

#26 Příspěvek od pepin »

Tak jako pohon-motor nakonec zvítězil nějaký 38g HCS friair co mi nikdy v ničem nic moc neběhal,byla to nějaká nepovedená serie co se v ní uvolnoval magnetický prstenec a pekelně ten motor šmajdá ,budu si tím alespon simulovat let s plechovkou,kde jsem se taky modlil,aby cestou nahoru ještě alespon tentokrát neshořela :lol:

Váhově to spadlo z puvodních 670g asi něco málo přez 500g,Jestli to bude trošku slušně stoupat,tak přelezu rozpětím asi přez 2 metry,aby to bylo trochu vidět,ale hlavně abych taky trošku potunil :lol:
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Vigo »

Tak mám připraveno na zálet. Konečná hmotnost 558g. Samozřejmě bych to nebyl já, kdyby šlo vše normálně. Když jsem trimoval, tak sem si přidal plyn. Letadlo spadlo z pohovky a já sáhnul do již vypnuté vrtule.

Nikdy mě nenapadlo jak umí tak lehká vrtule, s tak malým výkonem seknout! Bolestí jsem se málem pozvracel. :wink: Výsledek jsou dva seknuté prsty a černý odřený nehet.

Vrtule 9x5 to má za sebou a já alespoň koupím 8x4,5 se kterou má můj pohon dle kalkulátoru 102W. Nebudu tedy muset nic stahovat a výkon bude srovnatelný s dvojčlánkem při 15A. O efektivitě tak malé vrtule radši nepřemýšlet.

Získávám nový respekt a nedovedu si představit sáhnutí do vrtule u pyloňáka, kde mám přes 30000ot/min.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od DAF »

Já si sáhnul do vrtule u Juniora 2. Už jsem to kdysi psal, na place nechtěl chytit, tak jsem to sbalil (a vycucnul nádrž!), doma jsem jen tak připojil žhavení a brnknul do vrtule. Chytilo to okamžitěš napoprvé a rozjelo se po stole. Já sáhnul po éru, ale chmátnul do vrtule. Byla to polomaketa UL s motorem uprostřed v tlačném uspořádání. Bohužel to bylo jaksi nelétavé, tak to mám schované, že třeba někdy to předělám.
Hitec Aurora 9X
pepin

#29 Příspěvek od pepin »

Kolik mám watíku já nevím,ale při váze 540g mi to téměř visí na vrtuli,pravda trochu to topí :lol:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Abu »

Vigo - doufam ze jsi cerstvou krvi zkropil i letadlo, uvidis ze bude hned lip litat. :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Budoucí“