Pepine to je provokace, já to viděl - na minutu motoru to trvalo 9 minut než se to zjebalo ze stratosféry - bez viditelné termiky měl bys to přivázat na vlasec, abys to při termice mohl po desáté minutě stáhnout na zem.
Musím to zase sundat ze skříně a ladit abych aspoň dorovnal, ale nějak nevím co ještě vylepšit , já to snad budu muset postavit znova - jinak
Vzhledem k tomu, že jsem postavil trup nový, tak jsem uvažoval, že po prototypových zkouškách bych dal ten původní v plén . Foto je také v galerii, zatím jen původní. Nové jsem nestihl pořídit.
Starý trup jsem uložil na bezpečné místo a čekám na návrat plechovek-400 stovek,jen se bojím,že asi marně Na první kolo jsem asi už opravdu komplet,už pouze tuním chladič motoru,páč mi motor trošku topí,do válce z 1,5mvvs se mi napchat nepodařil,nemám tu správnou duralovou redukci,ale zkusmo jsem udělal lože motoru z duralového chladiče z nějakého zbytku motoru do rc auta,zatím jsem neblafnul,ale letní teploty si asi stejně vyžádají menší vrtuli
Plechovku bych tam těžko vracel, protože jsem kvůli stříďáku na původním trupu předělával motorovou přepážku. Ale mám aspoň doma dvě převodovky, jednu 3:1 a druhá 4:1, pak motor 400/6V a 400/4,8V. Jeden 12A a jeden 20A regl, pár listů na sklopku, tři 2S1P LiIon packy a další serepetičky. No já snad ještě přejdu na elektriku!
Tak jsem to dneska zase prubnul,v rámci debat o neřízení modelu a gyru jsem po minutě nastoupání a srovnání modelu vrazil ruce za záda,za cca 5 minut jsem to už ale musel začít řídit a asi ve 12té minutě jsem to hodil na záda a šupajdil na zem.V dalším letu už to nenosilo a ubojoval jsem slabé 4 minuty.Pak projel prokopákem vlak a zase to nosilo
Mě se to nějak nedaří vychytat, už dvakrát jsem musel prodloužit čumák kuli vyvážení a furt je to málo - nakonec snad budu mít čumák delší než zadek . Po posledním letu jsem si všiml že se mi křídlo kroutí podle nálady (vlhkosti) takže v poledne létám s jiným profilem než v podvečer - přestože mám to samé křídlo Tak nějak začínám pochybovat o svém útoku na bednu - snad tedy skončím aspoň v první desítce
to BOSS8, o měnitelné geometrii křídal jsem slyšel, dokonce mohokrát. Viděl jsem to už také na modelech. Ale směnitelným profilem křídal, to budeš možná první , nepočítám-li mechanizaci sloty, vztlaky atd.
Rád bych tento víkend opruboval vytuněnej ajrák, abych mohl říct, jestli vám to natřu, nebo ne. Zatím jsem neměl jaksi čas, nebo nebyl počas.
Dneska mi to lítalo dobře - minuta motoru - na hranici viditelnosti. Ale zas je nestabilní v kroužení - pořád se pohupuje . Dive je ok. Asi budu muset trochu šlápnout na konce křídla aby se změnil negativ jinak si to už neumím vysvětlit. Ale jinak - na 370mAh hodinu ve vzduchu - dobrý ne?