psena - ono ta kabinka ma tiez zopar gramov a potom sa ti trosku posunie tazisko, ked ju nasadis, aby nebolo prekvapko...
Ja mam zatial tri havarky
Jedna este na zemi, ked som nechtiac roztocil heli, zavadil o rotor rukou - vyvratila sa....panika.
Druha pri uplnych zaciatkoch z troch metrov sikmo na cumak... Mal som velke vychylky na klopenie, klonenie, pre zaciatocnika nevhodne.
Tretia pri pokusnom obrate v šere - stmievalo sa, nevidel som ako je otocena, samozrejme bola opacne, tak isla do kriakov tak z 5m sikmo a na bok...
Vsetko min.rok na 450-V2. Zatial len polamane listy, pokrivene osky, oskreta farba na kabinke, nic viac. Chvalabohu... ziadne ozubene nahony ci prevody na servach.
tohto roku som bol vonku len dvakrat /vcera a dnes/ ale vsimol som si, ze sa strasne bojim to niekam pustit dalej a rychlejsie lietat. Nie ako na sime, ked si lietam aj popred nos aj v 1m vyske, aj do vzdialenosti, ze len odhadujem ako je heli natocena - a pritom vzddy spravne. Takze to bude este aj boj so strachom.
Ako ked som v 2001 roku rozbil auto - predo mnou na semafore na oranzovu chlapec zaflekoval, ja som pozeral hore na semafor a ked som videl oranzovu tak som pridal

. Poucil som sa - dodrziavam vecsi odstup od predomnou iduceho vozidla

hlavne na semafore sa bojim, co ten predomnou urobi...
Ale strach sa zmenil na respekt, tak dufam ze aj s heli to bude coskoro...