Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od psena »

Kotvik píše:
psena píše: a fiiiha, zrakovy klam protoze helinka se samozrejme preklanela dovnitr a ja jsem ji jeste pomohl...

jen si rejpnu, neříkal ti tu někdo o tom, že si koleduješ o malér? Lítat bez kabinky? :roll:

Neboj, kdybys poradne cetl, tak bys sis vsiml, ze tam reju do sebe prave v souvislosti, ze mi to nekteri predpovidali.
Stejne litam dal bez kabinky, nemam pocit, ze bych vcera neboural kdybych mel kabinu, jen by byla skoda misto 500 asi 1200kc. Preci jen tam bylo jeste slunko, normalne me to nedela problem.
Ale jo, mel bych zacit, lip to vypada a hlavne abych si na to zvykl, ale nasadim ji az bude tak mesic bez padu :)
demolátor

#17 Příspěvek od demolátor »

To já jsem se svým blade 400 spadl jednou za minulý rok. Nějak jsem se toho bál a lítal hodně opatrně (pravděpodobná příčina mého pomalého učení). Až jednou řekl kámoš že mě ho ve vzduchu vyfotí, no a dodal proti zapadajcímu slunci. Fotky byly hotovy a tak jsem si řek že letím pryč, a potom to začlo,,sakra v jaký poloze je???" chvíli jsem ho tam držel a potom prásk. Banální chyba. Škoda za 1500 Kč E-flite to má napálený. :roll:
Drop

#18 Příspěvek od Drop »

Tak jak to tu tak pročítám pánové, tak asi každý z nás ten zásek občas udělá...někdo má to štěstí a je v tom za 50,- (nožička) a někdo má to neštěstí, že ho výjde lépe koupit celou novou heli :? Byl tu i názor, že někoho baví tu heli radši skládat, osobně jsem asi jedním z těch, co heli rádi skládají také... o dolaďování ani nemluvě :lol: Po každém pádu, mi příjde, že heli létá lépe a lépe...člověk tim neustálím montováním a štelováním dostává cit na to, co té heli chybělo :wink:
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
Kenny McCormick

#19 Příspěvek od Kenny McCormick »

psena - ono ta kabinka ma tiez zopar gramov a potom sa ti trosku posunie tazisko, ked ju nasadis, aby nebolo prekvapko...

Ja mam zatial tri havarky
Jedna este na zemi, ked som nechtiac roztocil heli, zavadil o rotor rukou - vyvratila sa....panika.
Druha pri uplnych zaciatkoch z troch metrov sikmo na cumak... Mal som velke vychylky na klopenie, klonenie, pre zaciatocnika nevhodne.
Tretia pri pokusnom obrate v šere - stmievalo sa, nevidel som ako je otocena, samozrejme bola opacne, tak isla do kriakov tak z 5m sikmo a na bok...
Vsetko min.rok na 450-V2. Zatial len polamane listy, pokrivene osky, oskreta farba na kabinke, nic viac. Chvalabohu... ziadne ozubene nahony ci prevody na servach.

tohto roku som bol vonku len dvakrat /vcera a dnes/ ale vsimol som si, ze sa strasne bojim to niekam pustit dalej a rychlejsie lietat. Nie ako na sime, ked si lietam aj popred nos aj v 1m vyske, aj do vzdialenosti, ze len odhadujem ako je heli natocena - a pritom vzddy spravne. Takze to bude este aj boj so strachom.
Ako ked som v 2001 roku rozbil auto - predo mnou na semafore na oranzovu chlapec zaflekoval, ja som pozeral hore na semafor a ked som videl oranzovu tak som pridal 8O . Poucil som sa - dodrziavam vecsi odstup od predomnou iduceho vozidla :) hlavne na semafore sa bojim, co ten predomnou urobi...
Ale strach sa zmenil na respekt, tak dufam ze aj s heli to bude coskoro...
Maxipes

#20 Příspěvek od Maxipes »

Tak ja letos jeste neletel a uz me stala jedna nehoda tak 80 000 :-(
Nevydrzel to kompletne Trex 600, pak to neprezil jeste Trex 450 a aby toho nebylo malo pridala se k tomu DX7 a nabijecka s balancerem. Nezbylo z toho vubec nic. Pokud nekdo nechape co co jde tak tady je mala napoveda.

Takze vam vsem zavidim vase nehody :-)

No a jinak jsem mel taky par "normalnich" padu, prvni 3 s TR450, dalsi s TR600N

- 5.let a ztrata orientace
- uz jsem si myslel ze to trochu umim tak pokus o souvrat a povedla se prvni polovina souvratu, takze cumakem kolmo do zeme
- uz jsem si myslel ze to umim jeste vic tak loping a povedy se 3/4 lopingu takze opet kolmo cumakem do zeme :-D
- den zacal pipanim vysilacky "baterry low!" v pohode to jeste vydrzi. Nevydrzela. Nerizena autorotace v primem letu z 20 metru. Odnesly to prevody kardanu, podvozek a ocasni ploutev.
- Krasny letni den, kdyz v tom se z niceho nic uklepala tlakovaci hadicka od vyfuku a chcipnul motor. Prvni rizena autorotace z 30 metru a pristani jak do perinky.
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
martys

#21 Příspěvek od martys »

krtek2k píše:Martys. Ty vole kde jsi to byl? Toho debilá jsi měl rovnou nakopat víš kam.

V Praze na Jarově, je to taková louka na kopci, není to letiště, takže se tam člověk nepřetlačuje s letadýlkama a je to pohodový. Ale když se nás tam sejde víc, chce to jakýsi řád, no a tento kutil :cry: .........navíc ta heli za mnou letěla poprvé, on si ji totiž jen zkoušel :?
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
lefty
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od lefty »

Já jsem v neděli poslal do země Snipera. Dolítávám druhý baterky a napadlo mě, že ten piroflip s Maxirem jaksi jde, takže se Sniperem nebude problém . otočím na záda a v rotaci jsem stratil orientaci a narval jsem to do pole- blbec ( listy vydržely, ale jiak nohy, hlavní osa, příčná hřídel, ložiska, trubka, kardan, kámen vrtulky , osa vrt., páka smyk. ,páky přepákování, drát pádel,vzpěry, krabka seva vrtulky, držáky kabiny- uff). No nic, aspoń proběhla celková kontrola mašiny po cca 50ti startech. jinak s Maxirem reju zem cca každý 10 let- většinou na ruce, ale podaří se i tech. závada.
michalsi

T-REX 500 a za dva dny T-REX 600 :(

#23 Příspěvek od michalsi »

Tak koukám jak se tu ty pády pěkně rozebírají tak si taky trochu přidám. V zimě jsem osadil na T-REX500 bezpádlo a těšil se jak bude zase co nastavovat. Trochu jsem ho zalétal a zkoušel základní manévry. Všechno vypadalo celkem v pohodě až na ten konec. Šel jsem na přistání ocasem k sobě. Asi tak 0,5m nad zemí najedno kopnul ocas dolů až škrtnul o zem. Trochu jsem přidal zvednul to a pak už jen utíkal protože se neovladatelně roztočil asi tak 3m u mě. Teď je na stole asi tak na 100ks no ale naštěstí jsem utekl než dopal tam kde jsem před tím stál s vysílačkou .

A aby toho na jaře nebylo málo tak jsem vyrazil z nově postavením T-REX600N. Jen tak létat a trochu zjišťovat jak to chodí se spalovákem. Vše vypadalo naprosto v pohodě 4 l paliva vylítáno a tu najednou v polovině nádrže cca 15m ve vzduchu ticho. Než mi došlo co se děje rotor se téměř netočil a setrvačnost došla a směr pohybu se měnil rychle dolů. Tak jsem zkoušel poprvé přistání s autorotací (trochu brzo na novu heli a bez tréninku - poprvé v reálu) ale na zorané pole se mi nechtělo a většinu anergie co jsem měl jsem spotřeboval na to dostat se nad trávu. Spadnu jsem tak z 0,5m nad zemí - naštěstí jen zlomené ližiny a utržené očko na táhle k listům jinak žádné škoda. Jen mě teď trochu děsí jit s tím znovu do vzduchu protože jsem nenašel žádnou příčinu proč motor zdechul.

Asi budu chvíli na zemi a trénovat na simu aspoň než dojdou náhradní díly .

Jarní létaní začalo opravdu luxusně
T-REX 250 BeastX T-REX 500 BeastX a T-REX 600N BeastX, Hitec Aurora a časem HexaCopter
mikyno12

#24 Příspěvek od mikyno12 »

4 l ako pocas toho jedneho dna?
ja ked odlietam 1,5 nadrze (0,5 l) som rad ze som rad

a aj mne to raz ztichlo nad polom kde bola polmetrova burina, takze autorotacia po burinu bola v pohode, posledne momenty pred dosadnutim som len hadal pohyby paciek :D
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
michalsi

#25 Příspěvek od michalsi »

4 l celkem ne za den, mám s ní jen pár letů s píš se s nitrem seznamuji. Na poli jsem bohužel přistát nemohl byla tam hluboká orba, takže by to určitě odneslo mnohem víc než jen podvozek a očka :) takže nezbylo nic než nějak "doplachtit" na kraj nad trávník ale na první autorotaci se skutečnou heli ne na simu to dopadlo ještě celkem dobře.
T-REX 250 BeastX T-REX 500 BeastX a T-REX 600N BeastX, Hitec Aurora a časem HexaCopter
Tomtom8

#26 Příspěvek od Tomtom8 »

To jsem rád, že s tím neflákám sám. Zatím nelítám, jen se učím, usilovně visím :o)
ale ty moje rány s rexem 450 jsou v postatě z výšky cca dvou metrů, spíš míň, ale škody o dost větší. Nechápu, jak s tím může někdo praštit z 10 metrů, dát novou hlavní osu a létat dál... To jste fakt kouzelníci, nebo je to Pročko nerozbitné :o)
Jinak poslední moje rána byla minulý víkend v tělocvičně - Gaui200 do parket. Zničeno nezničitelné - za cca 1200,-Kč. Ale už snad mám všechno nakoupeno, zítra ho dám do kupy a o víkendu ho zas rozstřelím, protože má dost foukat a já si to asi neodpusím, abych s ním nešel ven.
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od AdamProg »

Tak dneska jsem dal poradnou cumakovku s Maxirem :(
Zkousel sem letat v invertu, ale moc mi to neslo. Krizovku sem mel s kazdou heli, u Snipera sem zazmatkoval a spatne sem ho naklonil, ale dostal sem se stoho vykonem(vystoupal sem do bezbecne vysky v naklonu). S HK sem doletel k k sobe ale kdzy sem ho prevracel zpatky, malem sem si rozsekal cifernik(rotor byl uz metr ode me, docela sem se polekal, uz sem radej uplne k sobe na zadech neletal). A nejhure to dopadlo s Maxirem, kdyz sem byl na zadech(v bezpecne vysce), tak se mi rozrotoval a pri snaze prevratit ho zpatky sem to plnou rychlosti napalil cumakem do zeme. Kabinka se rozprskla v okruhu 2 metru, uletela baterka a prijimac, a regulator se utrhl s kusem podvozkove vystuhy, plus podvozek, vzpery atd. Listy maji jen ustiplou odtokovku. Zatim sem si netroufl zkouset elektorniku.
psena
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od psena »

Ja taky pridam ze sve zahradky, v patek po dvou baterkach jsem prehazoval treti, vysilacku jsem odlozil do kufriku tvarovaneho presne na vysilacku (dulezity bod, vysvetlim) a nahodil posledni baterku a vzlitl jak je u me blbym zvykem pekne na plnej kotel dopredu a leva zatacka, to bylo jeste v pohode, ale nejak me vystoupal vys nez bych si pral a celkove zatacka byla takova nedotazena, musel priklonit az kdyz jsem se dostaval skoro nad hlavu, ale to by nebyl zadnej problem, najednou ale helina nabrala smer prudce dolu a i kdyz jsem samozrejme :D zareagoval spravne chytl jsem podvozkem o drn a sel pres strechu :?
A na co jsem mel prijit uz pred vzlitnutim a neprisel? Pri odlozeni vysilacky se me prepnul bocni prepinac na kterym mam nastaveny prepinani gyra NORMAL a HEAD LOCK. Mechaniku jsem mel serizenou dobre takze to poznat nebyl i zatacku jsem bral docela pekne, ale stejne se mi zda, ze helina zareagovala celkove jaksi jinak v Normal rezimu nez jsem zvyklej.
Bohuzel to schytalo dost veci (hlavni hridel,horni lozisko hridele, listy, hlavni ozubene kolo, ocasni trubka a kardan), ale vsechny mam jediny co nemam jsou prevody na DS 520...takze pri tomhle krasnym pocasi cumim ven z okna a zavidim vsem co nejsou takovi blbci a muzou ty tri dny pekne litat :D (kdyby nekdo z brna ty prevody mel, tak je rad pujcim a nebo koupim, mam dvoje uz na ceste, ale prijdou az tak ve CT PA.)
zdzd

#29 Příspěvek od zdzd »

psena píše:Pri odlozeni vysilacky se me prepnul bocni prepinac na kterym mam nastaveny prepinani gyra NORMAL a HEAD LOCK.

Jaký máš důvod k takovému přepínači? Vždyť je úplně zbytečný. Proč vůbec někdy přepínat na NORMAL?
mikyno12

#30 Příspěvek od mikyno12 »

zdzd píše:Jaký máš důvod k takovému přepínači? Vždyť je úplně zbytečný. Proč vůbec někdy přepínat na NORMAL?

aj ja ho mam, ale to hlavne z dovodu, ze som sa dlho babral s gyrom a potreboval som na ukladanie neutralnej pozicie a potom sa mi to uz nechcelo odstranovat
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“