Je vhodný pro začátečníka?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Čop
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Čop »

Svatá pravda. Já po Bendym přecházím plynule na EGE se stříďákem AXI 2808 se sklopkou Graupner 9/5. Jediný problém mám v tom že když zapnu pohon, musím vší silou tlačit aby se to nepověsilo na vrtuli a nespadlo po křídle. Motor mám snad 5 stupňů dolů, ale chová se to spíš jako raketoplán. Nutně potřebuju tu FX-18 co jsem si vyhlídnul :D
Spíš lítač než stavěč...
Hans
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Hans »

Máme v plánu zabudovat do EGE MEGA AC 16/15/6, rozměr vrtule si nepamatuji. Jinak používám zmiňovanou FX-18, mám ji i k řízení EGE, perfektní vysílač, snad všechno se dá snadno nastavit a pro účely začátečníka nebo rekreačního modeláře super. Také doporučuji.
radekc

#33 Příspěvek od radekc »

Prosimte, jak lita EGE s tvym motorem a 9/5 vrtuli.
Ja mu budu davat stridak+11/8.
diq

Čop píše:Svatá pravda. Já po Bendym přecházím plynule na EGE se stříďákem AXI 2808 se sklopkou Graupner 9/5. Jediný problém mám v tom že když zapnu pohon, musím vší silou tlačit aby se to nepověsilo na vrtuli a nespadlo po křídle. Motor mám snad 5 stupňů dolů, ale chová se to spíš jako raketoplán. Nutně potřebuju tu FX-18 co jsem si vyhlídnul :D
radekc

#34 Příspěvek od radekc »

Na EG nedam dopustit.
Nekdy pred pul rokem mi uletel. POridil sem akrobata, ale neni to ono. S EG je to proste pohodicka politani, termika..parada.
Dnes jsem si ho znovu koupil. Je to vyborna volba!! :lol:
ahoj :arrow:
Čop
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Čop »

Lítá to jako prase :D :D :D Na větší vrtuli bych potřeboval výkonnější regulátor, jiný baterky a skafandr až to budu hledat někde kolem Měsíce. Mám tam čínskej 20A a 2 článek RC system 1700mAh. Takhle to bere kolem 15A (měřených).
Spíš lítač než stavěč...
mak

EG

#36 Příspěvek od mak »

Já se taky malinko připojím k tomu jestli EG pro začátek ano nebo ne a já tvrdím ANO ! sem úplnej začátečník a šel jsem do něho a nelituji hnedka ze startu s křidélkama a naprostá pohoda mohu jen doporučit a neváhat !!
Navíc model bez křidélek za chvíli omrzí a člověk po 2 měsících hledá náhradu a zbytečně kupuje další letadlo :D letu zdar
Optima III (oprava)Mistrál (AXI 2820/10)P51-D Mustang (EPP, motor AXI 2814/12)přestavba STÍN I samok
radekc

EG

#37 Příspěvek od radekc »

Dnes jsem provedl zálet EG s čínským stříďákem za 390,- a vrtulí 11/8. Lítá perfektně, úplná stihačka :lol:
Selhaly však Lipolky 3s Shark 1500mAh 20C. Po chvíli šli do kytek. Na rozdíl od čínskejch YUTONG se stejnými parametry. Běhaný byli stejně, ale Sharky nemaj kapacitu.
Takže EGE se stříďákem jedině mohu doporučit 8O

:arrow:
Čop
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Čop »

Kapacita na to nemá vliv. Buď jsi měl velký odběr (velká vrtule nebo velký motor, poř. oboje), nebo špatný baterky. 30A si to vezme raz-dva... Já mám AXi 2808 a 9/5 a bere to 15-17A. Co to máš za motor?
Spíš lítač než stavěč...
radekc

#39 Příspěvek od radekc »

Ja ted nevim co jeto za typ. Prodava to Bel.
Prave ze ty batrky Shark sou spatny. Soucasne s nima sem koupil Yutongy a ty drzej. ...

Čop píše:Kapacita na to nemá vliv. Buď jsi měl velký odběr (velká vrtule nebo velký motor, poř. oboje), nebo špatný baterky. 30A si to vezme raz-dva... Já mám AXi 2808 a 9/5 a bere to 15-17A. Co to máš za motor?
georg
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od georg »

je to tenhle a nedělám reklamu :D http://www.bel-shop.eu/detail284.html
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
radekc

#41 Příspěvek od radekc »

je to on :D

ma "hrozne" dlouhou hridel, asi 4 cm..?? a ja dal na jeji nakonec kuzel s vrtuli 11x8 a kupodivu to ani moc nehazi. Si myslim, ze na takovyhle pace by stacila mala vychylka a rozhaze se to hroznym zpusobem.

Zatim motor slape teda suprove 8O ...za ty penize... :wink:
mak

Čínskej střídák

#42 Příspěvek od mak »

Jsem zvědav na další testy tvého motoru celkem mne to zajímá za ty koruny to totiž není špatné doufám že dáš později k dobru jak si spokojený :D
Optima III (oprava)Mistrál (AXI 2820/10)P51-D Mustang (EPP, motor AXI 2814/12)přestavba STÍN I samok
Čop
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Čop »

Dneska jsem byl svědkem hystýho crashe. Přišel kluk že skončil se SkyLady a přinesl si Cheri od Kostky. Krásně postavená mašinka se stříďákem podobná hornoplošným Cessnám. Byla fakt vyvoněná. Kluk říká: "Doufám že tak krásná bude i po lítání". Dal plyn, kousek to stouplo, a pod plným po křídle do země. Nezbylo z ní vůbec nic. Součástky lítaly padesát metrů po poli... Bylo to smutný... :cry:
Spíš lítač než stavěč...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od arda1 »

On přestup ze sky lady na tohle asi není moc šťastný řešení. :cry:
mak

#45 Příspěvek od mak »

Čop píše:Dneska jsem byl svědkem hystýho crashe. Přišel kluk že skončil se SkyLady a přinesl si Cheri od Kostky. Krásně postavená mašinka se stříďákem podobná hornoplošným Cessnám. Byla fakt vyvoněná. Kluk říká: "Doufám že tak krásná bude i po lítání". Dal plyn, kousek to stouplo, a pod plným po křídle do země. Nezbylo z ní vůbec nic. Součástky lítaly padesát metrů po poli... Bylo to smutný... :cry:

no tomu říkám radost :cry: každopádně to je holt život asi onen dotyčný bude muset přijít na to kde se stala chyba
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“