Depron Cup 2010 (Pravidla na 1 straně)

Pokud nějakou modelářskou akci pořádáte, nebo na ni chcete jen upozornit, jste zde na správné adrese.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

#451 Příspěvek od pepin »

Já to dříve také lepil s nosníky,pak jsem udělal jiný profil a co pokus to zmetek-14dnu v šabloně a do druhého dne opět ohnuté,od té doby potahuji pouze holý polyš a nosníky dodělávám do toho zkrouceného zmetku :lol:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#452 Příspěvek od DAF »

Vážení páni kolegové, přátelé, kamarádi, letci, nevracím se sice z hradu, jako tehdy Kléma :lol: , ale přesto přináším potěšitelnou zprávu, kterou Vám tímto sděluji:
tak majitel i náčelník s konáním VDC na letišti Sedlec souhlasí. Je to dohodnuto na první sobotu v září, od 10 hodin.
Kde je modelářské letiště Sedlec je možné najít na RC mapách, případně sem dám odkaz (až ho najdu :lol: ). Pokud tedy ostatní budou souhlasit, udělali bychom to tam. Pokud vím, létají tam i ostatní kategorie.Má-li někdo (jako já) čmoudy, myslím, že by tam šly poslat do luftu také. Navíc tam chodí další kolegové odsud, tak pokud se neznáme osobně, mohli bychom své "známosti" rozšířit.
Dejte vědět svá rozhodnutí k místu (jó, vím, že to mám za rohem, ale i pro ostatní to není zas tak daleko od Práglu).
Hitec Aurora 9X
pepin

#453 Příspěvek od pepin »

Inu dobrá Dafe,píšu do kalendáře,na neděli píšu návštěvu rodiču :lol:
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#454 Příspěvek od jenikKL »

Ahoj Kluci. Díky za rady, pokusím se to potáhnout.

Do kalendare sem si zapsal 4.zari sobota. V sedleci jsem uz byl. Kdyz nezvladnu stvorit special, tak prijedu na cumendu jako minule a vemu si par bublinek sebou :).
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
Abu
Kontaktovat uživatele:

#455 Příspěvek od Abu »

Zapisuji do kalendare.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
DAF
Kontaktovat uživatele:

#456 Příspěvek od DAF »

Tak zatím potvrdili podzimní účast Abu s pepinem jako soutěžící a jenikKL jako přihlížející (pokud do té doby nesestaví vlastní soutěžoplán). Jak je na tom Luzr, Honelix, BOSS8, případně další adepti, kteří měli také zájem o účast. Já zatím se svou účastí též počítám, zatím není nic, co by naznačovalo, že by byla nějaká překážka.
Hitec Aurora 9X
Abu
Kontaktovat uživatele:

#457 Příspěvek od Abu »

Nepotvrdil, jen jsem napsal, ze termin beru na vedomi !

(muze se cokoli zmenit, treba mi to zena zakaze....)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
DAF
Kontaktovat uživatele:

#458 Příspěvek od DAF »

Dobře, upřesním formulaci na: "předběžně přislíbili účast" Abu, pepin a já.
Hitec Aurora 9X
Honelix
Kontaktovat uživatele:

#459 Příspěvek od Honelix »

"Predbezne prislibuji ucast" :D
Hitec Eclipse 7 + ASSANMoje modely: http://www.rcalbum.com/index.php?sum=453&amod
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#460 Příspěvek od BOSS8 »

Já to dám taky , snad mi to podzimní větřík nerozštípe. Ten další víkend už mám zadaný - hlásím to předem.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#461 Příspěvek od Luzr »

"Beru na vedomi".....
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#462 Příspěvek od Luzr »

Hm tak jsem dneska prisel o VDC ero....

Termika nadherne nosila, poprve jsem mel pocit ze doopravdy "tocim termiku", nicmene kdyz uz jsem byl moc vysoko (po asi 20 minutach), tak se mi pri vyletani z ni ero rozpadlo ve vzduchu a uz jsem ho nenasel... (incident byl vysoko a daleko...).

No nic. Jen doufam ze tim padem nezpusobilo nejakou skodu...

Mel jsem v planu stejne udelat dalsi iteraci, tak treba to do zari stihnu. I kdyz ted jsem v takovem dosti rozmrzelem stavu, nejak me na era presla trochu chut... :-/
DAF
Kontaktovat uživatele:

#463 Příspěvek od DAF »

to Luzr, asi jako já před prvním letošním kolem, když jsem s tím nechtěně seknul týden před soutěží. Hlavu vzhůru, máš víc času, než já tenkrát 8) . Navíc si vzpomeň na mé "ztráty" v luftě na posledním kole, 2x za jednu soutěž jsem éro hledal ve vzduchu :lol: . Naštěstí jednou sám a\ jednou s Vaší kolektivní dopomocí se to našlo.
P.S. po chvilkách pracuju na Juniorovi. Vzhledem k hmotnosti původních křídel (spíše jejich těžkotonážnosti :lol: ), jsem se rozhodl pro stavbu křídel novou, konstrukční. Žebra metodou interpolačního rašplování jsou hotova, teď jen najít čas na kompletaci :wink: . Vypadá to, že bych se mohl dostat hóóódně s hmotností dolů. Není to soutěžák, ale pro tu srandu...
Hitec Aurora 9X
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#464 Příspěvek od Luzr »

OK, tak rozmrzelost pomalu ustupuje a sbírám se ke stavbě nového VDC stroje.

Jako poučení z krizového vývoje jsem si vzal že jednoduché vzepětí už ne, prostě ten střed je příliš namáhaný a konstrukčně složitý. Taže půjdu do "standardního" ušatce.

Tak jsem se chtěl zeptat, jak máte řešené výztuhy uší? Jak samotných uší, tak spojení ucho-středová část křídla?
DAF
Kontaktovat uživatele:

#465 Příspěvek od DAF »

to Luzr, já jsem spíš klasický stavěč z prkýnek, polínek, špejlíček a lističek a nějaku tu plachtu na to, takže jsem to dělal po svém. Moje křídlo má průběžný I nosník - lišta asi 7x3, už přesně nevím. Na střed jsem nalepil překližkovou spojku, která tvaruje centroplán a mírné vzepětí od centroplánu dál. Stojina a žebra z balsy, potah 3mm depron, vepředu falešná náběžka. Žebra samozřejmě technologií RI (rašplovka). Po potažení jsem přidělal náběžku a odtokovku jako u klasické konstrukce. Uši jsou přidělány klasicky na překližkovou spojku a jsou stavěny stejně jako křídlo. Kluci určitě mají jiné technologie a postupy. Zatím musím říct, že mě křídlo nezklamalo (aspoň něco :lol: ).
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Budoucí“