Pohon-? Elipsoid Evolution

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
tks
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od tks »

Mirek12 píše:tak jsem se vrátil z dalšího letu,, zase jak se to zpustilo malinko po rychlosti .... jenom kluzem a přitáhnutí nahoru a a byl oto v háji... :evil: :evil:

Proč sis vybral Elipsoida?
Jiná serva Ti možná dodají pocit bezpečí, ale to éro je prostě na termiku.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Mirek12 »

termika netermika.. rozkmitalo se křidélko nebo co a bylo po prdeli, budu muset dát něco kovového
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Nakadah »

Rozkmitalo, protoze s tim litas jak s hotlinerem :D Tomas to jednou zkusil se Sunsetem a dopadlo to hur nez jenom znicenym servem. Mozna by to na tenhle styl litani chtelo jiny model, nemyslis? Nak
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Mirek12 »

tedka jsem to koupil sakra :lol:
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Doktor »

Kdyby toho Elipsoida rozštípal na prasáckej let, tak budiž. Ale pokud to model přežívá, tak si nemá křidélko co kmitat! Něco je tam špatně. Já osobně servům HS 81 nevěřim. Nahradil sem je GWS Naro Max BB a je klid. Sice převody taky neoplývají přehnanou výdrží, ale jinak s nima max. spokojenost.

P.S.:Cca před 3 týdny mi ale v motoráku jedno nové na křidélku zcela zdechlo. Z ničeho nic! Mrcha! :)
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Mirek12 »

co by mělo bejt špatně netuším vůli jsem tam neměl žádnou všechno ve vidličkách mpjet musím vybrat nějaké serva z HC jinak to křidélko se začalo plácat tak mi bylo jasné že to chce dolů tak krásně s tím jedním otočka a sednout sem k tomu přišel to bylo jak ve šrotáku :lol:
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Mirek12 »

jenže když tak by to chtěl stejnou velikost jak to HS 81 ty rámečky jsem tam nalepil poctivě sakra :wink:

když použiju tohle?? pokazím něco http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... 2kg/.16sec
tks
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od tks »

A jak to vypadá s tou izolepou na které křidélko visí? Je pravda, že na posledních Reichardových stavebnicích moc přesvědčivě nedrží. Doporučuji ji buď vyměnit nebo alespoň přežehlit.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
m2
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od m2 »

trochu nerozumiem úvahe, že keď v sústave servo-páka-tiahlo-plocha bez vôle nahradím HS81 s plastovými prevodmi rovnako veľkým servom z UH (?) s kovovými prevodmi, tak flutter zmizne...

to ako keby som uvažoval, že plastové prevody sú príčinou flutteru. A HS81 je predsalen 3kg servo, ktoré sa lieta aj na 1,5m akrobatoch - ak na termickom vetroni tejto kategórie vznikajú sily, ktoré zrušia 3kg servo, asi to nebude s kostolným poriadkom.

Inak HS81 mi odlietali 600 letov na Proxime II, čo je stroj s podstatne vyšším namáhaním voči servu, lietala 140km/h, pristával som s vytiahnutými klapkami - a nič neflatrovalo, nič sa nelámalo ...

asi by som problém najskôr hľadal inde.

---------------------------------------------

pozri na servomonitor na radiu - odkial kam sa Ti pohybuju riadiace hodnoty serva pre krajne polohy tej flutterujucej plochy?
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Pamo
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Pamo »

este tak pozri ci nema spojka kridel kusok väcsiu volu , to povodne zelezo tam ide dost z lahka a ked chytis lietadlo za trup a zakyves s nim hore dole tak ked tam bude vola hned to budes pocut - take pukanie. Inak mne to tiez zaflutterovalo pri jednom lete, myslim ze je to len tym ze to nieje lietadlo na rychlejsie lety , ale kuk tu spojku popripade , snad by to pomohlo vylepsit maximalku :D , ja som tam dal lahsiu uhlikovu trubku a jemne ju prelakoval sekundakom aby bola kusok hrubsia , pasik lepiacej pasky uz bol moc hruby..
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=765
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Doktor »

m2 píše:trochu nerozumiem úvahe, že keď v sústave servo-páka-tiahlo-plocha bez vôle nahradím HS81 s plastovými prevodmi rovnako veľkým servom z UH (?) s kovovými prevodmi, tak flutter zmizne...

to ako keby som uvažoval, že plastové prevody sú príčinou flutteru. A HS81 je predsalen 3kg servo, ktoré sa lieta aj na 1,5m akrobatoch - ak na termickom vetroni tejto kategórie vznikajú sily, ktoré zrušia 3kg servo, asi to nebude s kostolným poriadkom.

Inak HS81 mi odlietali 600 letov na Proxime II, čo je stroj s podstatne vyšším namáhaním voči servu, lietala 140km/h, pristával som s vytiahnutými klapkami - a nič neflatrovalo, nič sa nelámalo ...

Jak sem psal, já měl s těmito servy problém u 2m Filipa! Váha cca 1450g. Mechanickej problém bych vyloučil. Tam už nebylo co jak jinak udělat. Přesto v jeho životě chytla jeho křidélka několikrát takový "flatr", že se mu to jednou stalo málem osudný. A to se let neodehrával na žádné divoké rychlosti.
Jediné čeho sem si všimnul při tom flatru bylo to, že se protáčel původně zabržděnej motor. Prostě sem v letu malinko povolil knipl plynu a motor to odbrzdilo. Tak sem si myslel, zda se na volně protáčejícím ss motoru neprodukuje nějaké rušení co by ovlivnilo funkci Rx. Z aerodynamického hlediska tam prostě ke vzniku flatru nebyl důvod.

Jinak podobný problém se servy HS 81 tu řešil tuším Speedy? Také se závěrem že si něco spolu elektricky nerozumí.
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Mirek12 »

tks píše:A jak to vypadá s tou izolepou na které křidélko visí? Je pravda, že na posledních Reichardových stavebnicích moc přesvědčivě nedrží. Doporučuji ji buď vyměnit nebo alespoň přežehlit.

izolepa se už dál nepohla takže to už neřeším
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Mirek12 »

m2 píše:trochu nerozumiem úvahe, že keď v sústave servo-páka-tiahlo-plocha bez vôle nahradím HS81 s plastovými prevodmi rovnako veľkým servom z UH (?) s kovovými prevodmi, tak flutter zmizne...

tak servo tohle neovlivní to je mi jasny, ale nebudu kupovat převody s tím že to tam zase vrátím to mi za tu investici nestojí objednal jsem z HC 2,7kg s kovovejma . a ty tam prasknu pro klid duše . já HS 81ničky používám všude možne a nebyl broblém ale jestli s tím zase křídlo zacasnuje a půjde to srát to druhé nejhorší je spadnout na elekroniku

---------------------------------------------

pozri na servomonitor na radiu - odkial kam sa Ti pohybuju riadiace hodnoty serva pre krajne polohy tej flutterujucej plochy?
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Mirek12 »

Pamo píše:este tak pozri ci nema spojka kridel kusok väcsiu volu , to povodne zelezo tam ide dost z lahka a ked chytis lietadlo za trup a zakyves s nim hore dole tak ked tam bude vola hned to budes pocut - take pukanie. Inak mne to tiez zaflutterovalo pri jednom lete, myslim ze je to len tym ze to nieje lietadlo na rychlejsie lety , ale kuk tu spojku popripade , snad by to pomohlo vylepsit maximalku :D , ja som tam dal lahsiu uhlikovu trubku a jemne ju prelakoval sekundakom aby bola kusok hrubsia , pasik lepiacej pasky uz bol moc hruby..

tak ta vůle tam je a je větší na tom křídle kde se vylámalo to servo takže to budu muset pořešit resp když zasunu tu kulatinu tak v tom chodí tak cc -1,5mm na konci té kulatiny kde ji držím. klepání se ozývá
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Mirek12 »

proběho měření té hlazenky do otvoru kde je trubička a je tam vůle -0,13mm takže špatné.... to dělá na křídlech slušnou možnost se zadarmo rozkmitat takže budu nechávat dělat novovu kulatinu přesně jak budu potřebovat , tak doufám že se to zlepší !!
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“