Heli a vaše nehody
Ja teda prenasim helinu pokazdy a pokazdy s HL - spalovak nastartuju u auta a pak odnesu na start. Vrtulka ujede na stranu tak ji nastavim zhruba na stred a pri roztaceni vidim ze to tahne doprava/doleva tak to jeste pri startu lehce zkoriguju. Prijde mi to jednodussi jak cvakat sem tam.
U elektry uz ten prepinac vubec nechapu. Odnesu na start, zapojim baterku a nez poodstoupim uz je gyro inicializovany a muzu startovat = vrtulka nikam neujede...
U elektry uz ten prepinac vubec nechapu. Odnesu na start, zapojim baterku a nez poodstoupim uz je gyro inicializovany a muzu startovat = vrtulka nikam neujede...
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Zdeňku, s takovým přístupem by jsi nesměl používat ani autorotaci.
Co kdyby se rozsypal přepínač ?
Za ty roky ( přes 20 let ) co lítám, se mi to fakt ještě nestalo.
Netvrdím že je to jediné a nejlepší řešení. Píšu jak to dělám já. Osobně zase nemám rád hlídání ocasu při roztáčení. To mě zase připadá divné. Ale každý to máme jinak.
Netvrdím že je to jediné a nejlepší řešení. Píšu jak to dělám já. Osobně zase nemám rád hlídání ocasu při roztáčení. To mě zase připadá divné. Ale každý to máme jinak.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Jajka píše:Já právě taky procvakávám před startem mezi normal a avcs kvuli startu. Nemam rád když neni v roviněNastavim gyro na avcs i na druhou polohu vypínače a bude po problému. Myslim ,ze to jde.
jak je vidět, ledacos je možné. Asi nejdůležitější je, když se něco osvědčí, nacavakat si to do palice a dělat to po každé stejně. Tůhle se mi podařilo vystartovat s gyrem na normal a měl jsem bobky dostat helinu zpátky bez ztráty kytičky zpátky na zem. Jinak neřeším, protože ACVS funguje OK.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
pkotatko píše:Zdeňku, s takovým přístupem by jsi nesměl používat ani autorotaci.Co kdyby se rozsypal přepínač ?
Za ty roky ( přes 20 let ) co lítám, se mi to fakt ještě nestalo.
Taky píšu jak to dělám já. A protože povětšině používám GY-401, netřeba řešit nějaký spínač. V případě potřeby se třikrát rychle zakvedlá směrovkou a gyro se v HL zinicializuje na neutrál. Ten přepínač je pro mne opravdu navíc, zbytečně a ještě na pár dalších věcí.
Tak mam dalsi minipad.
Povedlo se mi MaxiR zavesit na lipu. Letal jsem v sobotu vecer u strejdy a nejak jsem proti slunicku spatne odhadl vzdalenost:(
No nastesti sem na vrtulnik dosahl dlouhymy hrabemy a vrtulnicek postouchal az dolu. Nastesti se jenom strhl pastorek motoru, takze oprava byla velice rychla
Aspon sem ted zkusil 22z (misto 20z), a leta to ted mnohem lepe, akrobacie ted neni takovej boj
Co se tyce rezimu gyra, pri startu mam normal(puvodne aby mi to s vrtulnikem pri startu necuklo, ted uz je to takovej ritual
). Jinak stim startovanim v Normal jsem narazil az s GY-401, ktere se musi zapinat v HL.
Povedlo se mi MaxiR zavesit na lipu. Letal jsem v sobotu vecer u strejdy a nejak jsem proti slunicku spatne odhadl vzdalenost:(
No nastesti sem na vrtulnik dosahl dlouhymy hrabemy a vrtulnicek postouchal az dolu. Nastesti se jenom strhl pastorek motoru, takze oprava byla velice rychla
Co se tyce rezimu gyra, pri startu mam normal(puvodne aby mi to s vrtulnikem pri startu necuklo, ted uz je to takovej ritual
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Ty stromy, to je děs. Vypadají tak daleko a přitom
Taky jsem včera bodoval a to jsem jěště nezačal lítat. Přijdu k autu, dám 450tku na střechu, hodim 600vku na sedadla a otevřu kufr abych tam dal bagl se zbytkem a šup jak otevírám kufr, vzal 450tku ze střechy a schodil jí na beton. Prostě debil. Zběžně jsem to prohlíd, asi dobrý, na letišti ale ohlá hřídelka vrtulky
Nejlepší na tom je, že ani v Ústí n.L. , Teplicích a v Děčíně nikde nemaj hřídelku skladem...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
gamer007 píše:Přijdu k autu, dám 450tku na střechu, hodim 600vku na sedadla a otevřu kufr abych tam dal bagl se zbytkem a šup jak otevírám kufr, vzal 450tku ze střechy a schodil jí na beton. Prostě debil.
Mám velmi podobnou zkušenost. Lítám v poli, skončím, dám helinu do bedny, tu na střechu auta, vysílač a nářadí do auta, nastartuju a jedu. Hele, co to v zrcátku skáče za mnou po polňačce? Že by helina? A ono opravdu. Kdybych ji v zrcátku náhodou nepostřehnul, přijel bych bez ní.
Bedna je naštěstí natolik festovní, že i když asi ve třicítce spadla z auta na hrbatou polňačku, tak se helině nic nestalo.
gamer007 píše:Ty stromy, to je děs. Vypadají tak daleko a přitomTaky jsem včera bodoval a to jsem jěště nezačal lítat. Přijdu k autu, dám 450tku na střechu, hodim 600vku na sedadla a otevřu kufr abych tam dal bagl se zbytkem a šup jak otevírám kufr, vzal 450tku ze střechy a schodil jí na beton. Prostě debil. Zběžně jsem to prohlíd, asi dobrý, na letišti ale ohlá hřídelka vrtulky
Nejlepší na tom je, že ani v Ústí n.L. , Teplicích a v Děčíně nikde nemaj hřídelku skladem...
Ja tu mam jednu plonkovni na Tarota, nechces?
Nejsem si jistej jestli nebudu ot ,ale tohle video na trubce mě fakt pobavilo a zároven sem si vzpoměl na svoje začátečničký crashe.Nejlepší je ten slovník po demolici co taky nadávate po vlastní chybě ? já teda jo a hodně sprostě
http://www.youtube.com/watch?v=Z0kWm_1X ... re=related
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
- pcmaxik
- Kontaktovat uživatele:
freerider píše:Nejsem si jistej jestli nebudu ot ,ale tohle video na trubce mě fakt pobavilo a zároven sem si vzpoměl na svoje začátečničký crashe.Nejlepší je ten slovník po demolici co taky nadávate po vlastní chybě ? já teda jo a hodně sprostě![]()
No to video znám to je dobrý borec, taky jsem jednou tak dopadl. Když jsem po třetí asi v období 1 týdne spadl a ohnul jsem rám 2x z těch tří pádů, tak jsem to vše chtěl prodat. Takové stavy dobře znám.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz