Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Maxipes

#376 Příspěvek od Maxipes »

Ja teda prenasim helinu pokazdy a pokazdy s HL - spalovak nastartuju u auta a pak odnesu na start. Vrtulka ujede na stranu tak ji nastavim zhruba na stred a pri roztaceni vidim ze to tahne doprava/doleva tak to jeste pri startu lehce zkoriguju. Prijde mi to jednodussi jak cvakat sem tam.

U elektry uz ten prepinac vubec nechapu. Odnesu na start, zapojim baterku a nez poodstoupim uz je gyro inicializovany a muzu startovat = vrtulka nikam neujede...
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#377 Příspěvek od pkotatko »

No já mám ve zvyku i elektru zapojit na stole, nasadit kabinku a odnést na plochu. Pak cvaknu přepínačem tam a zpět, vrtulka se srovná a roztáčím. Jak píšu, je to otázka zvyku. Takovej předstartovní rituál. :wink:
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
zdzd

#378 Příspěvek od zdzd »

Jakýkoliv zbytečný vypínač, je potenciální problém.

Souhlasím s Maxipsem, dělám to stejně.

Předstartovní cvakání přepínačem je jednak opruz, jednak se na to dá zapomenout, přecvaknout náhodou, rozsypat se přepínač...

Co je natvrdo, je jistota.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#379 Příspěvek od pkotatko »

Zdeňku, s takovým přístupem by jsi nesměl používat ani autorotaci. :wink: Co kdyby se rozsypal přepínač ? :wink: Za ty roky ( přes 20 let ) co lítám, se mi to fakt ještě nestalo.
Netvrdím že je to jediné a nejlepší řešení. Píšu jak to dělám já. Osobně zase nemám rád hlídání ocasu při roztáčení. To mě zase připadá divné. Ale každý to máme jinak. :wink:
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Jajka

#380 Příspěvek od Jajka »

Já právě taky procvakávám před startem mezi normal a avcs kvuli startu. Nemam rád když neni v rovině :D Nastavim gyro na avcs i na druhou polohu vypínače a bude po problému. Myslim ,ze to jde.
zablabla

#381 Příspěvek od zablabla »

Jajka píše:Já právě taky procvakávám před startem mezi normal a avcs kvuli startu. Nemam rád když neni v rovině :D Nastavim gyro na avcs i na druhou polohu vypínače a bude po problému. Myslim ,ze to jde.

jak je vidět, ledacos je možné. Asi nejdůležitější je, když se něco osvědčí, nacavakat si to do palice a dělat to po každé stejně. Tůhle se mi podařilo vystartovat s gyrem na normal a měl jsem bobky dostat helinu zpátky bez ztráty kytičky zpátky na zem. Jinak neřeším, protože ACVS funguje OK.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Mikelo

#382 Příspěvek od Mikelo »

Zrovna tenhle přepínač se dá klidně zapomenout přepnutý jakkoli, když na to příjde. Věděl bych o horších průserech.
Nechápu co je za problém letět normálně s kvedlačkou i na normal režim gyra. Leda je něco špatně nastavenýho. V běžných osmičkách za bezvětří se ten rozdíl skoro nepozná.
Jajka

#383 Příspěvek od Jajka »

No prostě začátečnický zmatky. Alespon se člověk probere a přestane si řikat jak mu to jde. Mě osobně vždy taková poříhoda na pár baterek dost uklidní :? Neříkám že normal je nějaká hruza. jen to byla holt premiera která nevyšla :)
zdzd

#384 Příspěvek od zdzd »

pkotatko píše:Zdeňku, s takovým přístupem by jsi nesměl používat ani autorotaci. :wink: Co kdyby se rozsypal přepínač ? :wink: Za ty roky ( přes 20 let ) co lítám, se mi to fakt ještě nestalo.
Netvrdím že je to jediné a nejlepší řešení. Píšu jak to dělám já. Osobně zase nemám rád hlídání ocasu při roztáčení. To mě zase připadá divné. Ale každý to máme jinak. :wink:

Taky píšu jak to dělám já. A protože povětšině používám GY-401, netřeba řešit nějaký spínač. V případě potřeby se třikrát rychle zakvedlá směrovkou a gyro se v HL zinicializuje na neutrál. Ten přepínač je pro mne opravdu navíc, zbytečně a ještě na pár dalších věcí. :wink:
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#385 Příspěvek od AdamProg »

Tak mam dalsi minipad.
Povedlo se mi MaxiR zavesit na lipu. Letal jsem v sobotu vecer u strejdy a nejak jsem proti slunicku spatne odhadl vzdalenost:(
No nastesti sem na vrtulnik dosahl dlouhymy hrabemy a vrtulnicek postouchal az dolu. Nastesti se jenom strhl pastorek motoru, takze oprava byla velice rychla :) Aspon sem ted zkusil 22z (misto 20z), a leta to ted mnohem lepe, akrobacie ted neni takovej boj :)

Co se tyce rezimu gyra, pri startu mam normal(puvodne aby mi to s vrtulnikem pri startu necuklo, ted uz je to takovej ritual :-D ). Jinak stim startovanim v Normal jsem narazil az s GY-401, ktere se musi zapinat v HL.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#386 Příspěvek od gamer007 »

Ty stromy, to je děs. Vypadají tak daleko a přitom :lol: Taky jsem včera bodoval a to jsem jěště nezačal lítat. Přijdu k autu, dám 450tku na střechu, hodim 600vku na sedadla a otevřu kufr abych tam dal bagl se zbytkem a šup jak otevírám kufr, vzal 450tku ze střechy a schodil jí na beton. Prostě debil. Zběžně jsem to prohlíd, asi dobrý, na letišti ale ohlá hřídelka vrtulky :cry: Nejlepší na tom je, že ani v Ústí n.L. , Teplicích a v Děčíně nikde nemaj hřídelku skladem...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
zdzd

#387 Příspěvek od zdzd »

gamer007 píše:Přijdu k autu, dám 450tku na střechu, hodim 600vku na sedadla a otevřu kufr abych tam dal bagl se zbytkem a šup jak otevírám kufr, vzal 450tku ze střechy a schodil jí na beton. Prostě debil.

Mám velmi podobnou zkušenost. Lítám v poli, skončím, dám helinu do bedny, tu na střechu auta, vysílač a nářadí do auta, nastartuju a jedu. Hele, co to v zrcátku skáče za mnou po polňačce? Že by helina? A ono opravdu. Kdybych ji v zrcátku náhodou nepostřehnul, přijel bych bez ní.

Bedna je naštěstí natolik festovní, že i když asi ve třicítce spadla z auta na hrbatou polňačku, tak se helině nic nestalo.
psena
Kontaktovat uživatele:

#388 Příspěvek od psena »

gamer007 píše:Ty stromy, to je děs. Vypadají tak daleko a přitom :lol: Taky jsem včera bodoval a to jsem jěště nezačal lítat. Přijdu k autu, dám 450tku na střechu, hodim 600vku na sedadla a otevřu kufr abych tam dal bagl se zbytkem a šup jak otevírám kufr, vzal 450tku ze střechy a schodil jí na beton. Prostě debil. Zběžně jsem to prohlíd, asi dobrý, na letišti ale ohlá hřídelka vrtulky :cry: Nejlepší na tom je, že ani v Ústí n.L. , Teplicích a v Děčíně nikde nemaj hřídelku skladem...

Ja tu mam jednu plonkovni na Tarota, nechces?
freerider
Kontaktovat uživatele:

#389 Příspěvek od freerider »

Nejsem si jistej jestli nebudu ot ,ale tohle video na trubce mě fakt pobavilo a zároven sem si vzpoměl na svoje začátečničký crashe.Nejlepší je ten slovník po demolici co taky nadávate po vlastní chybě ? já teda jo a hodně sprostě :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=Z0kWm_1X ... re=related
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#390 Příspěvek od pcmaxik »

freerider píše:Nejsem si jistej jestli nebudu ot ,ale tohle video na trubce mě fakt pobavilo a zároven sem si vzpoměl na svoje začátečničký crashe.Nejlepší je ten slovník po demolici co taky nadávate po vlastní chybě ? já teda jo a hodně sprostě :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=Z0kWm_1X ... re=related

No to video znám to je dobrý borec, taky jsem jednou tak dopadl. Když jsem po třetí asi v období 1 týdne spadl a ohnul jsem rám 2x z těch tří pádů, tak jsem to vše chtěl prodat. Takové stavy dobře znám.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“