graup15 píše:petrcorrado píše:no ale sam jsi videl, ze to dmychadlo beze zbytku vyplnuje trup, navic tomu odpovidaji i saci a vytokove kanaly, rekl bych tedy, ze 120edf je vlastne optimalni, vzdyt jde o to, aby prosel trupem co nejvetsi objem vzduchu. ale co ti budu fusovat do remesla "chytryma kecama"![]()
Prosim te hrozne moc potrebuju ten vicelopatkovej rotor a nejsem sam...
Tý jo..Konečně dobrej nápad. S Vaškem si dohodneš lehouké letadlo a do toho mnohem větší dmyhadlo. Jsem naprosto přesvědčený, že to bude lítat o dost líp než Majlikův vynálezs cihlou určenou pro púvodně pro turbínu.
Tohle je totiž cesta...Vašek je kurňa chytrej chlap a i profil na jeho modelech je (elektroletecký)) Prostě gratulace...a nezapomeň. Až to pujde do luftu, taky bych to rád viděl.
Dalibor
Že je to kvalitněji vylaminované a šlo by se individuelně domluvit o uhlíku a kevlaru i jinde nepochybuji. Vyjde to lehké, EDF 120mm s Neu a 14s by tomu dalo vynikající letové vlastnosti.
Jediná podstatnější slabina je ten podvozek. Střílet tohle katapultem se mi nechce, protože pak ty přistání jsou na tom vidět. Dostat tam podvozek není na montáž na stole v obýváku na večer, protože tam není nic připravené.
F16 od XTREME jsem zvolil vlastně hlavně proto, že to smontuji v tom obýváku. Je to zase o něco větší než ta od Savexu, dostane se tam případně EDF 127mm......., takže na ty letové vlastnosti bych si zatím počkal.