Heli a vaše nehody
- Kenny McCormick
mal som ho radsej volnejsi, inak upgrade na kardan najdes na ac-rc za par korun. /30usd/
Skontroluj remienok, ci ma vsetky zuby a nahon remienka, ci sa nepretaca ozubene koliesko na oske.
A moze to robit gyro - ak tiahlo a smykatko nechodia volne alebo je zle lozisko v zadnom domceku vrtulky aleno aj prednom domceku...
Skontroluj remienok, ci ma vsetky zuby a nahon remienka, ci sa nepretaca ozubene koliesko na oske.
A moze to robit gyro - ak tiahlo a smykatko nechodia volne alebo je zle lozisko v zadnom domceku vrtulky aleno aj prednom domceku...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
- meduza666666
Panda píše:zniceho nic mi zacinal uskakovat ocas, bylo to nahodny, ale celkem casty, pristavat s tim moc neslo.
Jo, tak tento týden jsem měl podobný problém a měl jsem ulomenou páčku náběhu na jednom z plastových gripíku zadní vrtulky, takže to vlastě držela jenom půlka vrtulky. Asi do byl důsledem jednoho z mnoha mých pádů a taky možná toho hnusnýho mrazu.. Bylo kolem -10ti.
S autorotací mám furt problém. Vždycky se snažím bojovat a skoro vždy to dopadne bledě
Tentokrat to odnesly jenom lyžiny a ty už byly stejně lepený
tak jsem si byl dnes zalitat. dal jsem okolo 2 minut a najednou ve trech metrech se ozval zvuk brouseni prevodu, vrtulnik se zacal tocit a sel k zemi. jeden grip vrtulky jsem nenasel, takze vlastne nevim co se stalo. a to me toci nejvic. sroubek byl zlomenej, takze problem s uvolneym sroubkem to nebyl, lepene to bylo dobre. dopadl na lyziny, takze se jedna uplne vylomila, kabina nalomena a mirne zmensena
cast mechaniky vrtulky v trapu a zlomenej ocasni drzak (ten am konci, co drzi vrtulku ve vzduchu). elektroniku jsem jeste nezkousel, takze uvidime, co na serva. reminek bude asi taky jasnej, prevody nahonu vrtulky vojety, hridele krivy... no proste na ho..o. alespon tam dam kardan (kterej mam v zaloze), ale sakra, kdybych alespon vedel co se stalo, abych si na to priste dal pozor. to me stve nejvic (hned potom ta prace, zase to dat vse do kupy). 
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
psena píše:Gattor píše:tak jsem si byl dnes zalitat. (
S cimpak to bylo? S HK?
jojo, HK, ale pokud nezjistim (a to uz asi nezjistim), cim to bylo, nechci nic a nikoho odsuzovat
dostane dalsi sanci (uz mu jich zbyva mene) s kardanem, novym smykatkem a gripy. elektronika a hlavni rotor je ok (padnul na podvozek) hridele jsem jeste nevidel, jen tu vrtulkovou, ktera rozhodne rovna neni.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
To, že ti vrtulník na zahradě létal dobře a pak po převozu na nějakou jinou plochu se choval "divně" bych přisuzoval mrazu/zimě...Mám podobnou zkušenost s tím, že když teď v těch nízkých teplotách jdu létat a jen chvilku počkám než se prostřídám s kamarádem, tak ihned na druhou baterii to prostě není ono...lipolka prochladne, kloubky tuhnou a vzhledem k tomu, že mám bezpádlo ztuhlá serva taky dělají své....mohl si mít třeba i jinou technickou závadu, ale myslím, že právě nízká teplota dělá taky své.
Tak to byl asi ten reminek, gyro drzi dobre a vse se pohybuje volne.
dneska jsem ho stihnul jen chvilku zaviset na dvore, zadne divoceni, ty dva posledni lety na dvore mi tu bohate stacili. oba jsem tu popisoval
ma taky prijde vrtas takovy tuzsi kdyz je velka zima. ale muze to byt i mrznoucima rukama.
dneska jsem ho stihnul jen chvilku zaviset na dvore, zadne divoceni, ty dva posledni lety na dvore mi tu bohate stacili. oba jsem tu popisoval
ma taky prijde vrtas takovy tuzsi kdyz je velka zima. ale muze to byt i mrznoucima rukama.
Heli 450 (90% T-REX)
MX-16 IFS
AEROFLY
MX-16 IFS
AEROFLY
lexlutor píše:To, že ti vrtulník na zahradě létal dobře a pak po převozu na nějakou jinou plochu se choval "divně" bych přisuzoval mrazu/zimě...Mám podobnou zkušenost s tím, že když teď v těch nízkých teplotách jdu létat a jen chvilku počkám než se prostřídám s kamarádem, tak ihned na druhou baterii to prostě není ono...lipolka prochladne, kloubky tuhnou a vzhledem k tomu, že mám bezpádlo ztuhlá serva taky dělají své....mohl si mít třeba i jinou technickou závadu, ale myslím, že právě nízká teplota dělá taky své.
mrazu se nebranim, litam jen kdyz je nad nulou, ale i tak. jenze v tomhle pripade se jako prvni a posledni zavazny problem ozvalo strhavani ozubeneho kola vrtulky. bud spatnej sroub a ulitl grip nebo vypadlo smykatko. jednoznacne se vrtulka zastavila na fleku. a protoze ted s ni jde tocit bez problemu, vidim to na uvedene mozne priciny, kdy se asi jeden s listu vrtulky o neco vzpricil. na zadni trubce nic, tak zbyva ta zlomena zadni noha. ale proc uz nezjistim.
Zrovna dnesek bych jako priklad litani v "mrazu" neuvadel.
Prece jen bylo docela teplo. Nizsi otacky kvuli lipolce jsou mozny, ale ne natolik aby vrtulka nestihala. Bezne koncim let v takovym stavu, ze otacky staci sotva na dosednuti a zadny driftovani se neobjevuje.
Gamer mel evidentne technickou zavadu, ktera kdyz se projevila +2-5°C tak by se projevila i za vyssich teplot.
Prece jen bylo docela teplo. Nizsi otacky kvuli lipolce jsou mozny, ale ne natolik aby vrtulka nestihala. Bezne koncim let v takovym stavu, ze otacky staci sotva na dosednuti a zadny driftovani se neobjevuje.
Gamer mel evidentne technickou zavadu, ktera kdyz se projevila +2-5°C tak by se projevila i za vyssich teplot.
Tak jsem tomu vcera zase dal
Poprve jsem havaroval Trex500ESP. V sobotu a v nedeli jsem si podlouhe dobe poradne zaletal. A pomalu jsem se rozletaval a vic si troufal(bohuzel moc). S microbeastem byl vrats neuveritelne hodnej a nakonec jsem dojel na moc nizskej vis na zadech. Porad jsme zkousel niz a niz a asi metr nad zemi, jsem asi zazmatkoval, nevim presne co se stalo, ale klesl jsem aniz bych stim pocital a asi zleknuti jsem si jeste cvakl autorotaci
No proste rotor se v mziku zakousl do zvoraneho pole a vrtas zmizel v oblaku prachu.
Skody jsou takove, ze mi napraskl jeden list podepsany Petrem Novotnym(pokud by nekdo shanel jeden list Torsion, tak mam k dispozici), ohla ocasni trubka a hridele, strhane prevody na jednom DS510, dale se pretrhl jistici pasek na baterku a uplne nova Nanotech vyletla i s kabinkou a jejimy drzaky(kabinka a baterka se zda ze zazracne prezili temer bez skrabnuti), mozna jeste odesla nejake loziska. Jeste to nemam uplne rozebrane.
Poprve jsem havaroval Trex500ESP. V sobotu a v nedeli jsem si podlouhe dobe poradne zaletal. A pomalu jsem se rozletaval a vic si troufal(bohuzel moc). S microbeastem byl vrats neuveritelne hodnej a nakonec jsem dojel na moc nizskej vis na zadech. Porad jsme zkousel niz a niz a asi metr nad zemi, jsem asi zazmatkoval, nevim presne co se stalo, ale klesl jsem aniz bych stim pocital a asi zleknuti jsem si jeste cvakl autorotaci
Skody jsou takove, ze mi napraskl jeden list podepsany Petrem Novotnym(pokud by nekdo shanel jeden list Torsion, tak mam k dispozici), ohla ocasni trubka a hridele, strhane prevody na jednom DS510, dale se pretrhl jistici pasek na baterku a uplne nova Nanotech vyletla i s kabinkou a jejimy drzaky(kabinka a baterka se zda ze zazracne prezili temer bez skrabnuti), mozna jeste odesla nejake loziska. Jeste to nemam uplne rozebrane.