Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

#721 Příspěvek od Kenny McCormick »

mal som ho radsej volnejsi, inak upgrade na kardan najdes na ac-rc za par korun. /30usd/

Skontroluj remienok, ci ma vsetky zuby a nahon remienka, ci sa nepretaca ozubene koliesko na oske.

A moze to robit gyro - ak tiahlo a smykatko nechodia volne alebo je zle lozisko v zadnom domceku vrtulky aleno aj prednom domceku...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
meduza666666

#722 Příspěvek od meduza666666 »

Panda píše:zniceho nic mi zacinal uskakovat ocas, bylo to nahodny, ale celkem casty, pristavat s tim moc neslo. :wink:

Jo, tak tento týden jsem měl podobný problém a měl jsem ulomenou páčku náběhu na jednom z plastových gripíku zadní vrtulky, takže to vlastě držela jenom půlka vrtulky. Asi do byl důsledem jednoho z mnoha mých pádů a taky možná toho hnusnýho mrazu.. Bylo kolem -10ti.
S autorotací mám furt problém. Vždycky se snažím bojovat a skoro vždy to dopadne bledě :)
Tentokrat to odnesly jenom lyžiny a ty už byly stejně lepený :) Ani jsem to nehodnotil jako nehodu. Nehoda je, až když lítá hlavní lupení 8)
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#723 Příspěvek od Gattor »

tak jsem si byl dnes zalitat. dal jsem okolo 2 minut a najednou ve trech metrech se ozval zvuk brouseni prevodu, vrtulnik se zacal tocit a sel k zemi. jeden grip vrtulky jsem nenasel, takze vlastne nevim co se stalo. a to me toci nejvic. sroubek byl zlomenej, takze problem s uvolneym sroubkem to nebyl, lepene to bylo dobre. dopadl na lyziny, takze se jedna uplne vylomila, kabina nalomena a mirne zmensena :) cast mechaniky vrtulky v trapu a zlomenej ocasni drzak (ten am konci, co drzi vrtulku ve vzduchu). elektroniku jsem jeste nezkousel, takze uvidime, co na serva. reminek bude asi taky jasnej, prevody nahonu vrtulky vojety, hridele krivy... no proste na ho..o. alespon tam dam kardan (kterej mam v zaloze), ale sakra, kdybych alespon vedel co se stalo, abych si na to priste dal pozor. to me stve nejvic (hned potom ta prace, zase to dat vse do kupy). :(
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
starik

Nehody

#724 Příspěvek od starik »

Zdravím.Můj poznatek je takový, že v mrazu se nemá lítat.Je lepčí cvičit na simulátoru. :lol:
Dragonfly,Easy Copter V2,Blade CP-PRO, mini titan,spektrum DX6i,HK500GT.
psena
Kontaktovat uživatele:

#725 Příspěvek od psena »

Gattor píše:tak jsem si byl dnes zalitat. (

S cimpak to bylo? S HK?
zablabla

#726 Příspěvek od zablabla »

Gattor píše: ale sakra, kdybych alespon vedel co se stalo, :(

to znám, takovýhle pomníček si nosím už rok taky :roll: :roll:
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#727 Příspěvek od Gattor »

psena píše:
Gattor píše:tak jsem si byl dnes zalitat. (

S cimpak to bylo? S HK?

jojo, HK, ale pokud nezjistim (a to uz asi nezjistim), cim to bylo, nechci nic a nikoho odsuzovat :)
dostane dalsi sanci (uz mu jich zbyva mene) s kardanem, novym smykatkem a gripy. elektronika a hlavni rotor je ok (padnul na podvozek) hridele jsem jeste nevidel, jen tu vrtulkovou, ktera rozhodne rovna neni. :) buh vi, co to bylo, mel za sebou asi 2 hodiny letu. vcera to na zahrade litalo nadherne a dnes od zacatku drifty a kmitani ocasu. jestli jsem s tim neco udelal prevozem... nevim, mam jen tu tasku na Trexe 550E. a tesnila se v kufru s kufrem od 250tky. mozna neco pri prevozu "pristouchnul". kdo vi.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
lexlutor

#728 Příspěvek od lexlutor »

To, že ti vrtulník na zahradě létal dobře a pak po převozu na nějakou jinou plochu se choval "divně" bych přisuzoval mrazu/zimě...Mám podobnou zkušenost s tím, že když teď v těch nízkých teplotách jdu létat a jen chvilku počkám než se prostřídám s kamarádem, tak ihned na druhou baterii to prostě není ono...lipolka prochladne, kloubky tuhnou a vzhledem k tomu, že mám bezpádlo ztuhlá serva taky dělají své....mohl si mít třeba i jinou technickou závadu, ale myslím, že právě nízká teplota dělá taky své.
Panda

#729 Příspěvek od Panda »

Tak to byl asi ten reminek, gyro drzi dobre a vse se pohybuje volne.
dneska jsem ho stihnul jen chvilku zaviset na dvore, zadne divoceni, ty dva posledni lety na dvore mi tu bohate stacili. oba jsem tu popisoval :?
ma taky prijde vrtas takovy tuzsi kdyz je velka zima. ale muze to byt i mrznoucima rukama.
Heli 450 (90% T-REX)
MX-16 IFS
AEROFLY
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#730 Příspěvek od Gattor »

lexlutor píše:To, že ti vrtulník na zahradě létal dobře a pak po převozu na nějakou jinou plochu se choval "divně" bych přisuzoval mrazu/zimě...Mám podobnou zkušenost s tím, že když teď v těch nízkých teplotách jdu létat a jen chvilku počkám než se prostřídám s kamarádem, tak ihned na druhou baterii to prostě není ono...lipolka prochladne, kloubky tuhnou a vzhledem k tomu, že mám bezpádlo ztuhlá serva taky dělají své....mohl si mít třeba i jinou technickou závadu, ale myslím, že právě nízká teplota dělá taky své.

mrazu se nebranim, litam jen kdyz je nad nulou, ale i tak. jenze v tomhle pripade se jako prvni a posledni zavazny problem ozvalo strhavani ozubeneho kola vrtulky. bud spatnej sroub a ulitl grip nebo vypadlo smykatko. jednoznacne se vrtulka zastavila na fleku. a protoze ted s ni jde tocit bez problemu, vidim to na uvedene mozne priciny, kdy se asi jeden s listu vrtulky o neco vzpricil. na zadni trubce nic, tak zbyva ta zlomena zadni noha. ale proc uz nezjistim.
lexlutor

#731 Příspěvek od lexlutor »

Reagoval jsem pouze na skutečnost, že jsi uvedl driftování. Kvůli slabšímu výkonu lipolek v zimě má heli nižší otáčky než obvykle a to pak má v důsledku vliv na nastavení gyra a proto ti to také mohlo driftovat.
psena
Kontaktovat uživatele:

#732 Příspěvek od psena »

Zrovna dnesek bych jako priklad litani v "mrazu" neuvadel.
Prece jen bylo docela teplo. Nizsi otacky kvuli lipolce jsou mozny, ale ne natolik aby vrtulka nestihala. Bezne koncim let v takovym stavu, ze otacky staci sotva na dosednuti a zadny driftovani se neobjevuje.
Gamer mel evidentne technickou zavadu, ktera kdyz se projevila +2-5°C tak by se projevila i za vyssich teplot.
lexlutor

#733 Příspěvek od lexlutor »

ano máš pravdu v případě, že se jde létat hned, já myslel třeba na druhou, třetí baterii je to opravdu znát ten pokles výkonu, samozřejmě pokud se to vylétá hned, je to bez problému
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#734 Příspěvek od AdamProg »

Tak jsem tomu vcera zase dal :(
Poprve jsem havaroval Trex500ESP. V sobotu a v nedeli jsem si podlouhe dobe poradne zaletal. A pomalu jsem se rozletaval a vic si troufal(bohuzel moc). S microbeastem byl vrats neuveritelne hodnej a nakonec jsem dojel na moc nizskej vis na zadech. Porad jsme zkousel niz a niz a asi metr nad zemi, jsem asi zazmatkoval, nevim presne co se stalo, ale klesl jsem aniz bych stim pocital a asi zleknuti jsem si jeste cvakl autorotaci :( No proste rotor se v mziku zakousl do zvoraneho pole a vrtas zmizel v oblaku prachu.
Skody jsou takove, ze mi napraskl jeden list podepsany Petrem Novotnym(pokud by nekdo shanel jeden list Torsion, tak mam k dispozici), ohla ocasni trubka a hridele, strhane prevody na jednom DS510, dale se pretrhl jistici pasek na baterku a uplne nova Nanotech vyletla i s kabinkou a jejimy drzaky(kabinka a baterka se zda ze zazracne prezili temer bez skrabnuti), mozna jeste odesla nejake loziska. Jeste to nemam uplne rozebrane.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#735 Příspěvek od OPR »

Měl bys hodně veliký štěstí :D

ale neměl jsem jedinou ránu kdy by ložiska přežila.

Klasika která odchází na 110% jsou ložiska v závěsech a na hlavní hřídely. Těch mám doma asi ..... no za moc moc fuj fuj peněz. (samozřejmě již použitejch a bouranejch / chrastících ). :D
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“