Ako vysoko

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

#31 Příspěvek od pepin »

JMalik píše:
pepin píše:

A že jich je :lol: Ale pokud pujdeš na soutěž větronu a bude vás točit stoupák křídlo,na křídlo 50 tak to už volové nebudou,to budou špičkoví piloti větronu,je to tak? musím si to v hlavě tak nějak srovnat :lol:třeba na Raný lítaj špičkový piloti a já debatuju Malíkem :lol: Sorry já musel,já si to fakt musím nějak srovnat,ty soutěže větronu jsou fakt maso a Raná je opravdu proti tomu procházka ružovou zahradou :lol: třeba trénujou,co já vím :lol:

To si Pepine skutečně srovnej v hlavě. :wink:
Na Rané létá stádo chytráků, kteří si myslí, že jsou mistři světa,

Pepin:

čistý alibismus,jak si srovnat v hlavě,že já,na to nemám :lol: Vono taky jak jinak,když za jeden den musíš odletět ultralajtem,urvat stoupák s F3K seknout několik obratu s akrobatem a dolepit stíhačku :wink: a pokud to stihneš,vytočíš i stoupák ve větroni.SORRY,NA TO JEDEN ŽIVOT NESTAČÍ :wink: Proto jsem třeba opustil myšlenku větronaření,modelařiny bych se musel vzdát komplet,jinak bych musel žulit na všech frontách,to už ani není o penězích,nemužu večer študopvat sílu serva,když musím dohledat odkud a kam se sune kdejaká níže-výše a co a kam se bude podsouvat a jak mám teda naplánovat ten svuj let.Ale na pohopsnutí a pár koleček okolo letiště to jde i bez toho,to je jasný :lol:

Joooo padáčkáře jsem sundal,celé jsem to tu popisoval,také jsem netvrdil,že když někdo skutečně lítá ve vzduchu,má to víc v hlavě srovnané,nežli pepin s modelem :wink: Nicméně-sundal padáčkáře,znamenalo,že Pepin si vzal Easy glidera,páč podmínky byli takové,že by nebylo divu-kompozita ten den nechal dole,páč mu to pro ty podmínky nesedělo-JÁ TO V HLAVĚ SROVNANÝ MÁM.až dospěje i moje druhé děcko,asi mě ten padák nemine,ale ted ještě ne,ted pořád cítím,nějakou zodpovědnost,rozhodně se modeláři nemusej bát,já je z kopce nevystřílim,pokud jich tam bude víc,klidně si řeknu,tak já počkám,případně pokud potkám někde ve vzduchu model větroně trhající výškový rekord,asi si řeknu-VON TĚ ALE NIKDO NENUTIL NA TOM PADÁKU LÍTAT,TAK NEREMCEJ :wink:

Rozhodně,pro neschopnýho modeláře nikdy vrtulník nepoletí u radostletcu je to samozřejmost a to i za peníze modeláře
pepin

#32 Příspěvek od pepin »

Samozřejmě jedu podle pravidla-PODLE SEBE,SOUDÍM TEBE ale,já jsem opravdu nikdy nezaznamenal a to u nikoho,nějaké extra výsledky na mnoha frontách,Zkus o tom popřemýšlet,mě to v tvém případě přijde jako pouze dražší angličáky,nic víc.Jak říkám,jen si to srovnávám v hlavě.
robotmz

#33 Příspěvek od robotmz »

Snažím sa vyletieť vysoko, lebo potom až dole to trvá strááááááášne dlho. Ak vyletím iba nejakých 250m tak mám pocit že som hneď na zemi.
Ďalšia vec je, že ma "nejako" nepriťahujú stroje, ktoré lietajú iba na základe ťahu motora, pripadá mi to dosť primitívne, lebo ak dám dostatočne silný motor na krabicu od topánok tak hádam poletí...
Proste maximálne vyťažiť z prírodných zdrojov, teda termika, poryvy, svahové stúpanie vzduchu, atď...
A snažiť sa udržať čo najdlhšie bez použitia pohonu...
JMalik

#34 Příspěvek od JMalik »

pepin píše:
........Rozhodně,pro neschopnýho modeláře nikdy vrtulník nepoletí u radostletcu je to samozřejmost a to i za peníze modeláře.........

Napsal jsem ten první příspěvek proto, aby se občas někdo zamyslel kde vůbec létá. Tady je to ale každému chytrolínovi jasné, ví o tom svoje a nejlepší na tom je, že po těch průserech co jsem absolvoval, nebo viděl, dotyčný exot vždy jako první vyhlásil:
" Já jsem myslel že....."
Kdyby myslel (předem), tak většina těch ran nebyla.
Zbytečná debata a ztráta času.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Milan Nes »

lidi tady je s váma zábava :)

jinak doufám že ses na ty vejškový pokusy podíval do mapy jestli tam nemáš nějakej koridor :)
jinak mi to stejně s wildhawkem přijde šílený ale seš dobrej že to vidíš
já to nechápu já lítám tak do 300-400 metrů max jak se začnu bát že ztrácim tak vyměknu a du níž

ps teď sem si taky pořídil vejškoměr tak si zkontroluju vejškový hladiny kde lítám pro klid aby mi malík nemusel dovejst větroně v kokpitu domů :-d

ps2 fakt tam nemáš místo metrů feety ? mi to pořád hlava nebere
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
robotmz

#36 Příspěvek od robotmz »

a to som ešte nenapísal že pravidelne cez víkend tu niekto lieta na motorovom paraglajde červenom a aj modrom ale ten neviem či je motorový a vždy hranicu prekračuje smerom na javorový....
no čo už, by som ho nadletel :lol: :lol: :lol:
ide úplne na milimeter ponad nás kade lietame 8O
Malik, nemaš modrý paraglajd ? 8O

+ jeden hornoplošník, ale ten asi umýselne lieta tak nízko, možno si zaškrtne doma nejaké komíny na mape a potom kľučkuje medzi nimi ako tie pylónové preteky pomedzi branky...
JMalik

#37 Příspěvek od JMalik »

robotmz píše:..................

Tak poslouchej ty výškový pilote. Kódem WH myslíš WILD HAWK ?
robotmz

#38 Příspěvek od robotmz »

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ja tu už plačem od smiechu...

práveže to je na tom tá najväčšia sranda, tá výška je naletená s Wildhawkom 1,38m rozpätie :-))))))))))))))))))))))))))))))

kua ak by som mal niečo väčšie a bachratejšie, už by vydali výstrahu pre boeingy 747 Jumbo :D :D :D :D :D :D
JMalik

#39 Příspěvek od JMalik »

Ten Wild Hawk má skutečně 1380mm rozpětí. Možná Ti tady někteří žerou těch 1077m a pozorování dvěma piloty. Já ne.
Víš proč? Protože jsem kdysi něco podobného odlétal a mám o tom reálnou představu.
(Jinak, létat se to do těch výšek celkem zlegalizovaně dá. Ale ne takhle)
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Milan Nes »

nemáš tam feeeety místo metrů ?

jako dokud tohle neuvidim na vlastní oči neuvěřim, prostě se mi to nezdá ...
kilák s 1,4m blbostí navíc v týhle vejšce se vítr točí jak divej a udržet s něčim takovym ...

no prostě nevim :-d

ale jestli jo tak to teda klobouk dolu :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
robotmz

#41 Příspěvek od robotmz »

veď ja som vedel že mi tu nikto neuverí /ale verím že niektorí veria :-)))/, ale chcel som sa aspoň sám pochváliť...

- bolo to úúúúúúúplne podvečer o šiestej večer, bezvetrie...
- keď som pristál, kolega si tiež myslel že sa nám to prehodilo na tú anglickú mieru, ale je tam na začiatku 1-ka a to znamená metrickú sústavu, tá druhá je 0 na začiatku...
- prehodiť sa to musí jumperom, resp. pinzetou a potom držať pinzetu a vypnúť a znova zapnúť, takže sú to metre.
A podľa času 4,5 minúty mi to sedí, takže je to dobre.
Ťažko vám tu opíšem ako ho bolo vidno, jednoducho raňajkujete makový rožek na stole, normálne pri tom sedíte a na stole je zrnko maku - toto sa mi podobá najviac, preto som to aj písal.

naviac si nemám dôvod vymýšľať ....

Mimochodom čo sa tu uvádzajú grafy, tie sa ľahko v paintbrushi nakreslia ako tento záznam /schválne som to nakameroval aby bolo aj vidno že sú to metre - na začiatku je 1-ka/, ale aj tak nespochybňujem grafy, pretože neviem kto a prečo by to robil :D :D

Ale ešte pôjdem aj s TOROM, tak cez víkend ešte nelietaj na paraglajde ponad nás :D :D :D :D :D :D
:D :D :D :D :D :D
hlavataci
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od hlavataci »

pepin píše:
googie píše:Nie som vetronista, co vas tak laka ist hore a vidiet bodku? Len to ako vysoko ste to dostali? Nerypem, len sa pytam.

Snažíš nabrat výšku pro soutěžní let,děláš vše pro to,abys přistál poslední,jinak zájmově asi každý zkusí,co už je blbost :lol: Ale je fakt,že přez všechny argumenty pro a proti,jako že je to blbost,vyplaví se ti adrenalin,pokud nakonec vše dobře dopadne,bez debaty,po takovém letu nepřijdeš domu s tím,že je ti vlastně jedno,že jsi ten den vubec lítal.Já třeba rekordní výšky nemusím,ale třeba na Raný si ze mě dělaj srandu,že jsem přijel z Prahy na Ranou a točim stejně nad Prahou :lol: teprve nad určitou vzdálenost se mi začne něco vyplavovat a bez toho by mě to nebavilo,musim se o ten model bát-překonávat hranice,ono je to i tak,že třeba na tom svahu,to mastíš dopředu proti větru a víš,že ta bublina tam prostě musí cestou někde nějaká být,no a pokud furt není,víš,že vracet se nemá smysl,je potřeba ještě popoletět,no a když tam je :lol: ty bláho,to za ty nervy stojí :lol: Pak už seš v klidu,vítr ti to přifoukne :lol:

je to přesně jak píše pepin ale jinak se to tady pěkně zvhlo 8O taky vím že to byla kravina a že už fakt takle nebudu blbnout ale zase to je jak tady napsal pepin adrenalin o víkendu jsme zkusily kopec a bomba takže tet' budeme čekat na vítr něž na bezvětří :lol:kdoví a už se nehádejte je to se vším třeba když ho motorkář valí 3 kila po státovce přez nachlastaný motorogalisti na letišti někteří i bez pilotních průkazů
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=872&amode=
robotmz

#43 Příspěvek od robotmz »

osobne si myslím že je to O.K. akurát malík sa nám trochu nasral a z trucu sa robí že neverí :D

ináč samozrejme že keď lietame, tak ako ostatní dávame pozor a každé RC prdítko sa dá otočiť vo výške úplne na mieste, prípadne odletieť iným smerom...
Úmyselne nikto nikoho predsa neohrozuje :oops: a treba si uvedomiť že o život nejde tomu čo je dole s vysielačkou ale tomu čo je hore a pri všetkom to treba mať v hlave zrovnané, vtedy je to O.K. pre obidve strany...

Mimochodom ako je to s preletmi napr. na paraglajde cez hranice čr/sk - je to nejako "tolerované" alebo ako??
holda29
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od holda29 »

Ctyri a pul minuty z kilometru se mi zda nejak malo. Ale je fakt ze netusim jak ten Wilda klouze
JMalik

#45 Příspěvek od JMalik »

holda29 píše:Ctyri a pul minuty z kilometru se mi zda nejak malo. Ale je fakt ze netusim jak ten Wilda klouze

To by ten "Wilda" neklouzal, ale padal 4m/s, to snad ještě spočítám.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“