Blade MCPX

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#331 Příspěvek od gamer007 »

To ozubený kolo bych nezajištoval. Když to spadne tak se sice posune, ale tím škody končej. Se zajištěným kolem to může jít do mechaniky a serv...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
buki

#332 Příspěvek od buki »

gamer007 píše:To ozubený kolo bych nezajištoval. Když to spadne tak se sice posune, ale tím škody končej. Se zajištěným kolem to může jít do mechaniky a serv...

To jsem si myslel taky, ale je potřeba rychle vypnout plyn a nic se nestane.Mnohokrát vyzkoušeno a bez problému. Je to hold malej prcek. Píšu jen zkušenosti a né dohady.Jinak se servama toto zajištění nemá nic společného.
petsild
Kontaktovat uživatele:

Re:

#333 Příspěvek od petsild »

gamer007 píše:To ozubený kolo bych nezajištoval. Když to spadne tak se sice posune, ale tím škody končej. Se zajištěným kolem to může jít do mechaniky a serv...

Něco natom bude... nechat ozubené kolo volné :) nepatrný pád a hlavní ozubené kolo pokaždé posune, ale zároveň funguje jako tlumič rázu... tedy šetří třeba desku c.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
buki

#334 Příspěvek od buki »

Prostě si to každej udělejte jak chcete. Polemizovat zde nemíním. Na to fakt již nemám.
zablabla

#335 Příspěvek od zablabla »

buki píše:
zablabla píše:...Příčina byla vůle mezi hlavní hřídelí a ložisky.Jelikož hřídel má o dost desetin méně než průměr ložiska........

dobrý poznatek !!!!!! :!: :!:

Tvojí odpovědí jsi chtěl říci co?

nic špatného ( když se tak ptáš). Že je dobře, že jsi zjistil příčinu (nebo jednu z příčin ) toho zakmitávání a podělil se s ostatními jak se to dá odstranit.
Možná jsem zapoměl dodat - za sebe díky.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
pns

#336 Příspěvek od pns »

s tim ozubenym koleckem, si myslim ze ma eflite, jako deformacni zonu, je to to same na jako sr, kdyz tam dam tuning. kolecko tak se kolecko neocese, ale zacne neco krupat na hlave... takze si myslim ze u tohodle prcka je to myslene stejne, jen s tim rozdilem, ze se nekam posune a pootoci...
EVIL IS BACK 15.5.2012
Angusss

#337 Příspěvek od Angusss »

Můžu se zeptat, když létáte s Xkem tak při jaké poloze kniplu plynu Vám to jde nahoru? Třeba při 100%plynu přímce a max/min cykliky ve vysílači?

Mě trošku štve, že mi stoupá až při páčky v nějakých 80%, je to normální nebo mám slabý motor? Nejsem si jistý jak to bylo prvních pár letů... jestli to náhodou nebylo v pohodě

Samozřejmě při kniplu v neutrálu mám 0 stupňů náběh a nastavení má jak jsem psal 100% plyn a -/+ cykliky také rovně 45stupnů přímku
zablabla

#338 Příspěvek od zablabla »

Angusss píše:Můžu se zeptat, když létáte s Xkem tak při jaké poloze kniplu plynu Vám to jde nahoru? Třeba při 100%plynu přímce a max/min cykliky ve vysílači?

Mě trošku štve, že mi stoupá až při páčky v nějakých 80%, je to normální nebo mám slabý motor? Nejsem si jistý jak to bylo prvních pár letů... jestli to náhodou nebylo v pohodě

Samozřejmě při kniplu v neutrálu mám 0 stupňů náběh a nastavení má jak jsem psal 100% plyn a -/+ cykliky také rovně 45stupnů přímku

je to tak. při doporučeném nastavení jde nahoru na můj vkus taky později než jsem zvyklý. Zatím to ale neřeším.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
imagiag
Kontaktovat uživatele:

#339 Příspěvek od imagiag »

zdar, o mcpx uvazuju jako pokracovani z colibri 4.5 - nevite jestli uz jsou poresene ty problemy s lozisky, nebo lepsi jeste pockat?
Angusss

#340 Příspěvek od Angusss »

imagiag píše:zdar, o mcpx uvazuju jako pokracovani z colibri 4.5 - nevite jestli uz jsou poresene ty problemy s lozisky, nebo lepsi jeste pockat?

Já jsem minulý týden koupil u Pecky a již to byla nová várka s B unašeči...
JosefSvejk

#341 Příspěvek od JosefSvejk »

Prodloužil jsem všechna tři táhla o dvě otáčky a vrťásek stoupá těsně za středem. Mám setový vysílač.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Rici

#342 Příspěvek od Rici »

Ano takto se stoupání vyřešit dá, ale potom bacha na invert. Myslím, že s tímto nastavením budeš mít v invertu problém, protože Bladík půjde skoro jistě k zemi.
JosefSvejk

#343 Příspěvek od JosefSvejk »

Já vím, že je to trošku problém. Ale přišel mi teprve včera, tak ještě neinvertím a potom asi jednu otáčku uberu a ev. to nějak pořeším trimem, protože na setovce nenastavím rozdílně letové režimy. :cry:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#344 Příspěvek od František Koudelka »

tak uz ho mam doma :D zatim jsem ho nevidel ale necham si to aspon vyfotit...jinak dle slov domacich je tam vse co by melo....a vrtulnik ma jen prasklou kabinku a tu desku cykliky jak psal prodavajici.....takze o vikendu to aspon po telefonu zkontroluju a pak pujde zase na postu a bude putovat sem za mnou na ostrov :D
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
petsild
Kontaktovat uživatele:

Re:

#345 Příspěvek od petsild »

František Koudelka píše:tak uz ho mam doma :D zatim jsem ho nevidel ale necham si to aspon vyfotit...jinak dle slov domacich je tam vse co by melo....a vrtulnik ma jen prasklou kabinku a tu desku cykliky jak psal prodavajici.....takze o vikendu to aspon po telefonu zkontroluju a pak pujde zase na postu a bude putovat sem za mnou na ostrov :D

Tvoje Xko hodně nacestuje :) desku c. opravíš: zlomený čep nahradíš špendlíkem a kabinku si nově vytiskneš a můžeš zakrátko létat.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“