Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#1291 Příspěvek od 00Ja »

silcom píše:
00Ja píše:Byl jsem tam taky, ale nevsimnul jsem si :) Nemas fotku? Treba si vzpomenu.
Jinak to je napad, pri stavbe vsechno nerozebrat a nezalepit znova ;-)

Nemám, ale mal som čierne triko a oranžovú bejzbolku s logom Sobínka.. a žltého Rexa - aj keď potom tam boli minimálne dva.. :)[/img]

Uz vim :) Myslim, ze jsem videl kazdej tvuj let a tohle si asi zamaskoval hodne dobre, protoze si to opravdu nevybavuju :)
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1292 Příspěvek od OPR »

silcom píše: Áno, bola to vôľa na doske cykliky, cca 0,4 mm, možno aj pol, výmena za novú a je to teraz celkovo o poznanie presnejšie pri lietaní.

A ta vůle byla v ložisku?
silcom

#1293 Příspěvek od silcom »

00Ja píše:
silcom píše:
00Ja píše:Byl jsem tam taky, ale nevsimnul jsem si :) Nemas fotku? Treba si vzpomenu.
Jinak to je napad, pri stavbe vsechno nerozebrat a nezalepit znova ;-)

Nemám, ale mal som čierne triko a oranžovú bejzbolku s logom Sobínka.. a žltého Rexa - aj keď potom tam boli minimálne dva.. :)[/img]

Uz vim :) Myslim, ze jsem videl kazdej tvuj let a tohle si asi zamaskoval hodne dobre, protoze si to opravdu nevybavuju :)

Neboj, keby som zahučal s 10ich metrov, tak to by som určite nezamaskoval :)
silcom

#1294 Příspěvek od silcom »

OPR píše:
silcom píše: Áno, bola to vôľa na doske cykliky, cca 0,4 mm, možno aj pol, výmena za novú a je to teraz celkovo o poznanie presnejšie pri lietaní.

A ta vůle byla v ložisku?

Pravdepodobne. Ešte som to podrobnejšie neskúmal, uvažujem nad tým, že sa to pokúsim rozobrať, aj keď neviem presne ako.. :roll: Ak by sa to podarilo a bolo by to ložisko tak by som teoreticky mohol mať náhradnú cykliku, hm?
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1295 Příspěvek od OPR »

silcom píše: Pravdepodobne. Ešte som to podrobnejšie neskúmal, uvažujem nad tým, že sa to pokúsim rozobrať, aj keď neviem presne ako.. :roll: Ak by sa to podarilo a bolo by to ložisko tak by som teoreticky mohol mať náhradnú cykliku, hm?

Hej, teoreticky áno. Prakticky už nikoliv. Teda pokud se Ti to povede rozebrat pak ano. Jde to velmi blbě.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#1296 Příspěvek od gamer007 »

Jsem lempl. Gauik spadl na techniku. Myslel jsem že už nějaký zkušenosti mám, ale jak koukám pořád mě bude něco překvapovat. No sundala se za letu páka serva výškovky přímo ze serva. Nevim jestli tam šroubek už nebyl, nebo se vyšrouboval. Tak to začalo dělat divy, cvaknul jsem to asi v 10m, ale neříditelně to spadlo. Rána jak z děla, ale skoro žádný škody. Jen list nakřup u kořene, urval jsem plato baterek, roztrhal kabinu a trochu pochroumal podvozek. Gauik je takovej gumák, hlava je absolutně v pořádku, ani jeden zub není vylomenej, ocas netknutej. Tušim že kdyby takhle spadnul T-rex500, tak jsou mnohem větší škody. No nic, jen at si to někdy taky zkontrolujete... :lol:
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
mamoulian

#1297 Příspěvek od mamoulian »

Taky sem dneska spadnul. Lítám,jako obykle,nějaký kolečko,osmičku... a najednou v zátáčce motor ztichnul.Povedlo se mi ještě ve vzduchu vrťas srovnat a následoval pád do obilí. škody nevypadaly velký.Doma po podrobnější prohlídce:zobýbaný ližiny,hlavní hřídel,drát pádel,zlomená páka serva,VOP a zlomený šroubek držáku ozubeného kola řemínku.Žádná hrůza,ale proč se motor vypnul,to nevim.Nějaký nápad?
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
Kenny McCormick

#1298 Příspěvek od Kenny McCormick »

mamoulian píše: proč se motor vypnul,to nevim.Nějaký nápad?
Doma vsetko funguje?
kolko voltov mala baterka? Nevypol to regl, lebo si myslel ze je slabe napetie?
Ako ho mas naprogramovany - na vypnutie ci obmedzenie vykonu?
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
zablabla

#1299 Příspěvek od zablabla »

mamoulian píše:Taky sem dneska spadnul. Lítám,jako obykle,nějaký kolečko,osmičku... a najednou v zátáčce motor ztichnul.Povedlo se mi ještě ve vzduchu vrťas srovnat a následoval pád do obilí. škody nevypadaly velký.Doma po podrobnější prohlídce:zobýbaný ližiny,hlavní hřídel,drát pádel,zlomená páka serva,VOP a zlomený šroubek držáku ozubeného kola řemínku.Žádná hrůza,ale proč se motor vypnul,to nevim.Nějaký nápad?

tohle se mi stalo taky- odešel regl - neshořel, nic na něm není vidět.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
mamoulian

#1300 Příspěvek od mamoulian »

To sem zapoměl napsat.Regl normálně funguje,motor taky. Baterka měla podle aurory v době pádu cca 11v,takže tím to taky nebude
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
Kenny McCormick

#1301 Příspěvek od Kenny McCormick »

mamoulian píše: Baterka měla podle aurory v době pádu cca 11v,takže tím to taky nebude
to je ako myslene?
mas tam telemetriu?

Ako mas nastaveny regl - na odpojenie motoru, ci znizenie vykonu pri poklese napetia?
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
mamoulian

#1302 Příspěvek od mamoulian »

Aurora 9 umí zobrazit napětí baterie v modelu.
Regl mám nastavený na vypnutí hluboko pod hranicí,kdy by Aurora měla pípat a nalítal jsem s tímto nastavením bez problémů cca 70 cyklů. V tom bych problém asi taky neviděl.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1303 Příspěvek od OPR »

mamoulian píše:Aurora 9 umí zobrazit napětí baterie v modelu.
Regl mám nastavený na vypnutí hluboko pod hranicí,kdy by Aurora měla pípat a nalítal jsem s tímto nastavením bez problémů cca 70 cyklů. V tom bych problém asi taky neviděl.

Ty používáš rozšířenou telemetrii nebo to mluvíš o té základní komunikaci mezi Rx a Tx během spojení?
mamoulian

#1304 Příspěvek od mamoulian »

Základní
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1305 Příspěvek od OPR »

mamoulian píše:Základní

Takže pod pojmem "základní" je to ta, ke které nepotřebuješ extra sběrnici dat umístěnou v modelu. Ale jde jen o pouhý přijímač který na zpět posílá informaci o palubním napětí? Pokud je to tedy tak - proč se ptám ....... už tušíš?
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“