Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
mamoulian

#1306 Příspěvek od mamoulian »

Je to ta varianta,kdy pouze přijímač zpět posílá informaci o napětí baterie (přes SPC). Že by to kázalo bludy? Ještě se to nestalo,ale všechno jednou poprvé. Ale ani letový čas neodpovídal variantě vytlučených baterek. Nepamatuju si kolik bylo na stopkách,ale řekl bych,že víc jak tři minuty to asi nebyly. Lítám jen lehké osmyčky a zatáčky a tak lítám kolem šesti-sedmi minut.
No že by se u rádia nedalo spolehnout na nic?
Ještě sem tu baterku nenabíjel,tak zkusim,kolik se do ní vejde.Z toho by se dalo odhadnout,kolik v ní bylo "vteřiny před katastrofou" :o))
Naposledy upravil(a) mamoulian dne stř 01.06.2011 14:26, celkem upraveno 1 x.
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
cilek

#1307 Příspěvek od cilek »

Jak to může měřit napětí aku, když je do přijímače zapojený jenom BEC? Nebo se tam zapojuje i servisní konektor akumulátoru?
mamoulian

#1308 Příspěvek od mamoulian »

cilek píše:Jak to může měřit napětí aku, když je do přijímače zapojený jenom BEC? Nebo se tam zapojuje i servisní konektor akumulátoru?

Jednoduše.Z konektoru co vede od baterky k reglu vytáhneš napětí a přivedeš ho na příjímač do zásuvky SPC a je kouzlo dokonáno.
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1309 Příspěvek od OPR »

mamoulian píše:Je to ta varianta,kdy pouze přijímač zpět posílá informaci o napětí baterie (přes SPC). Že by to kázalo bludy? Ještě se to nestalo,ale všechno jednou poprvé. Ale ani letový čas neodpovídal variantě vytlučených baterek. Nepamatuju si kolik bylo na stopkách,ale řekl bych,že víc jak tři minuty to asi nebyly. Lítám jen lehké osmyčky a zatáčky a tak lítám kolem šesti-sedmi minut.

V tomto případě jsem mířil špatně. To že jsi vyvedl napajecí větev od silových kabelů pohonné aku k SPC propojce na Rx jsem nevěděl - to jsi napsal až teď. V tomoto případě Tvoje záhada pokračuje. :cry:
mamoulian

#1310 Příspěvek od mamoulian »

OPR píše:
mamoulian píše:Je to ta varianta,kdy pouze přijímač zpět posílá informaci o napětí baterie (přes SPC). Že by to kázalo bludy? Ještě se to nestalo,ale všechno jednou poprvé. Ale ani letový čas neodpovídal variantě vytlučených baterek. Nepamatuju si kolik bylo na stopkách,ale řekl bych,že víc jak tři minuty to asi nebyly. Lítám jen lehké osmyčky a zatáčky a tak lítám kolem šesti-sedmi minut.

V tomto případě jsem mířil špatně. To že jsi vyvedl napajecí větev od silových kabelů pohonné aku k SPC propojce na Rx jsem nevěděl - to jsi napsal až teď. V tomoto případě Tvoje záhada pokračuje. :cry:

No palubní napětí (co leze z BEC) toho podle mě moc neřekne,tak sem to udělal takhle.
Záhada
Kenny McCormick

#1311 Příspěvek od Kenny McCormick »

zoznam podozrivych sa zuzuje :lol: :
a/ regl
b/ studenak na konektore
c/ zahradnik :) :D :lol:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1312 Příspěvek od OPR »

c
Kenny McCormick

#1313 Příspěvek od Kenny McCormick »

mamoulian píše:Regl mám nastavený na vypnutí hluboko pod hranicí,kdy by Aurora měla pípat a nalítal jsem s tímto nastavením bez problémů cca 70 cyklů. V tom bych problém asi taky neviděl.
pre kazdy pripad /ak regl je este OK, co tiez nieje iste/ preprogramuj ho na znizenie vykonu motora. Vypnutie motora by sa vo vrtulnikoch, aspon pokial viem, nemalo pouzivat.
Relax

#1314 Příspěvek od Relax »

Koledoval jsem si o pár facek.... S vyvažováním Trexe pod napětím avioniky ( aby nevlála deska cykliky ) jsem heli nahodil asi omylem s pákou plynu nahoře a do toho pracovní hovor. Celkem důležitá věcí a tak jsem se na heli přestal patřičně soustředit, jenom zaregistroval tu páku nahoře, dal jí automaticky dolů a nechal to tak. Zaregistroval jsem že si "regl hraje nějakou muziku", ale to bylo tak všechno. Když jsem hovor skončil a udělal si pár poznámek v diáři, hrrr na Trexe. Změřil jsem to vyvážení a pak si chtěl tak pro radost poslechnout alespoň rozeběh, když už bylo venku dneska k nelítání.

Odpojil jsem zamčenej motor ( ta fajn novinka pro kontrolu úhlů v letových režimech ), páku na střed jako při startu na Normál a vypnu autorotaci..... Švih - a motor naskočil do plnejch !!!!!!! Sice jsem to okamžitě hodil zpátky, ale bylo to celkem drsný překvápko.....

Přeprogramoval se samozřejmě regl a na čtvrtý pozici ta poloha plynu k sobě zadala místo heli s měkkým rozeběhem normální letadlo.... Asi jsem měl být vytrestanej víc, ale pamatovat si to i tak budu dost dobře :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
kure87
Kontaktovat uživatele:

#1315 Příspěvek od kure87 »

Zkontroluj si šroubky co ti drží hlavu jestli jsi ho neustřihl nebo nenačal a preventivně vyměň jak ve hlavě tak na kole.
Relax

#1316 Příspěvek od Relax »

To bylo míněný na ten nepozvolnej start ? Tak já měl naštěstí ještě prst na autorotaci a bleskově jsem to odpojil. Rotor se otočil párkrát a hlavní listy se zastavily lehce vyosený mimo rovinu gripů.

Šroubky ale radši posháním a preventivo vyměním. Po těch rozborkách a reklamacích už je vidět že to bylo tak 10x venku. Od MP Jetu nemají ten hladkej dřík skrz hřídel a dávat tam šroub se závitem po celé délce asi není to nejlepší. Jeden šroub s matkou ještě mám, juknu jestli se to dá koupit sólo. Díky za varování :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Kenny McCormick

#1317 Příspěvek od Kenny McCormick »

myslim ze to velmi prezivas. :wink: :)
Nic nemen, a kludne pouzi skrutku so zavitom. Ale hlavne - bez lietat... :)
psena
Kontaktovat uživatele:

#1318 Příspěvek od psena »

Zkrutka se zavitem se pri padu striha narozdil od plne.. Teda i tu nekteri uz smikli, ale me se to nikdy nepovedlo.
Neni prijmeny kdyz tahla omotaji hlavni hridel a strhnou se ocka... pak je zbytecna prace navic.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#1319 Příspěvek od Howking »

psena píše:Zkrutka se zavitem se pri padu striha narozdil od plne.. Teda i tu nekteri uz smikli, ale me se to nikdy nepovedlo.
Neni prijmeny kdyz tahla omotaji hlavni hridel a strhnou se ocka... pak je zbytecna prace navic.
- to se stát nemusí, spíš to má výhodu - udtřižený šroub zachrání ozubení. Na Blejdovi jsem do spodní části místo šroubku úmyslně dával tlustý měděný drát.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
psena
Kontaktovat uživatele:

#1320 Příspěvek od psena »

Ja radsi menim kolo za 60kc nez abych hledal po poli odlitly tahla.
Strihlej sroubek uz jsem videl nekolikrat (ten nahore) a nevypadalo to nijak pekne. Mam rad kdyz heli aspon vypada vcelku :lol:
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“