Zdravím,
Může mi někdo poradit, jak nastavit režim učitel-žák mezi T10CP (učitel) a Turnigy 9X?
Díky
Futaba T10CP režim učitel/ žák
- michal.valis
- Kontaktovat uživatele:
Re: Futaba T10CP režim učitel/ žák
Pokud máš v T9x vysílací modul Turnigy, tak musíš udělat tuto jednoduchou úpravu aby z ní vůbec lezl PPM signál http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/tur ... va-pro-sim
Dále je třeba dát si pozor aby si neměl (v případě FW Er9x) zapnuté upozorňování pípáním, protože pípák v určitých případech signál PPM na výstupu ruší.
A vysílačka musí být vypnutá, zapne se sama pozasunutí 3,5 jacku.
Dále je třeba dát si pozor aby si neměl (v případě FW Er9x) zapnuté upozorňování pípáním, protože pípák v určitých případech signál PPM na výstupu ruší.
A vysílačka musí být vypnutá, zapne se sama pozasunutí 3,5 jacku.
Tommy.K2 píše:Zdravím,
Může mi někdo poradit, jak nastavit režim učitel-žák mezi T10CP (učitel) a Turnigy 9X?
Díky
Jak uvedl Michal, nastavení T9X vyžaduje určitou předchozí úpravu nebo vysunout TX modul z konektorů (což vzhledem k tomu že se jedná o dlouhé piny nedoporučuji a navíc létat s "bimbajícím se" modulem na koaxu od antény by bylo koledování si o problém).
Pokud elektrické propojení vodiči máš v pořádku a nastavíš T10 dle instrukcí v návodu tak nejprve zapneš T10, pak zasuneš učitelský konektor do T10 a žákovský zespodu do T9X a ta se sama zapne. Pak již stačí odblokovat žáka na T10 aby se signály mohly zpracovávat.
Můžeš si to vyzkoušet doma na stole, zapneš si servo monitor a vidíš jaké výchylky způsobí knipl na T10 a jaké T9X - dají se nastavit i % u jednotlivých kanálů (alespoň u T8FG) na kolik na něm bude žák schopen ovlivnit výslednou výchylku. Já to mám nastaveno tak, abych ho kdykoli "přepral" na opačnou stranu bez toho abych jej vypínal - takto můžeš kdykoli okamžitě zasahovat a on o tom vůbec neví, což je dobře, protože někteří žáci znervózní jen v důsledku vědomí, že teď "to" řídí opravdu sami.
Děkuji za rady
Postupuji podle vašich rad, ale přesto mi to nejde.
1. zapnu F10 s připojeným kabelem, který pak zapojím do vypnuté T9X V2(zapne se) s oddělaným TX .
2. podle návodu T10 se snažím aktiv. režim učitel/žák z IHN na OFF a nastavit jednotlivé kanály.
Bohužel nemohu příjit na to, jak přepnout OFF na ON. Z návodu jsem vyčetl,že se aktv. pomocí přepínace H" nebo F". Při změně poloh přep. zůstává na displeji stále OFF.
Postupuji podle vašich rad, ale přesto mi to nejde.
1. zapnu F10 s připojeným kabelem, který pak zapojím do vypnuté T9X V2(zapne se) s oddělaným TX .
2. podle návodu T10 se snažím aktiv. režim učitel/žák z IHN na OFF a nastavit jednotlivé kanály.
Bohužel nemohu příjit na to, jak přepnout OFF na ON. Z návodu jsem vyčetl,že se aktv. pomocí přepínace H" nebo F". Při změně poloh přep. zůstává na displeji stále OFF.
Tommy.K2 píše:... zapnu F10 s připojeným kabelem, který pak zapojím do vypnuté T9X V2(zapne se) s oddělaným TX ...
Jaký kabel používáš? Je to originál Futaba (hranatý) nebo nějaký svůj vlastní?
Používám hranatý viz pic.
- Přílohy
-
- h_rcsim_futaba.jpg (5.93 KiB) Zobrazeno 380 x
... předpokládám, že propojovací samec-samec je 1:1, tj. napřímoTommy.K2 píše:Používám hranatý viz pic.
... zkus po "nabootování" T9X mírně povytáhnout jack v T9X
Nemám T10.... Na MPXe vojdem na položku...napr. kridelka..... Prepnem prepínač U/Ž na žiaka a zakvedlam na žiakovskom TXe kniplom kridelok a vysielač si to rozpozná, a priradí....Tommy.K2 píše:
Predpokladám, že aj Fujtaba potrebuje zakvedlať knipllom na žiakovskom vysielači, aby si z PPM signálu vedela odchytiť správny kanál....
http://lubo111.rajce.idnes.cz