Kompletní sety pomaloletů z Asie

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
brankacik

LIPOL

#136 Příspěvek od brankacik »

tak to je fakt super , teda az na tu cenu :) predpokladam ze si k tomu treba zaobstarat aj nejaku lepsiu nabijacku ?
ttommi

#137 Příspěvek od ttommi »

Nějak mi to vše splynulo dohromady, tak pokus o opravu

Staré baterie / Nové
typ NIMH / LIPOL
napětí 8,4 / 11,1
proud asi 4-6 A / 12A
hmotnost 120g / 78g

cena asi 350/ 1250
ttommi

#138 Příspěvek od ttommi »

No já jsem před časem koupil na inzerát zánovní nabíječku od MHM Compro, AQC4f. Jsem s ní max. spokojený. Nabíjí od NICD až po LIPOL, je to automat, má teplotní sondu a nechá se nastavit omezení proudu. Originál baterky do Bellancy sem s ní nabíjel asi 15 minut.
majkl

#139 Příspěvek od majkl »

15 minut ?? to jsi do nich musel cpát cca 6A to snad ani nemohli vydržet ?!
ttommi

#140 Příspěvek od ttommi »

Nabíjení začínalo cca na 2,4 A a postupně klesalo až na 0,2 A. Nikdy jsem nedobíjel plnou kapacitu. Vždy v rozpětí 0,3-0,7 C. Asi to chtělo nějakou vybíječku.
muchus

Jaky regulator?

#141 Příspěvek od muchus »

Ahoj, jaky jsi tam dal regulator? A za kolik?
Dik.
ttommi

#142 Příspěvek od ttommi »

Koupil jsem regulátor Jes 020 a stál myslím 790 Kč.
Musím, opět vyzdvihnout Lipolky, dnes jsem na jedno nabití létal 21 minut. Letadlo má min. dvounásobný tah než na orig. články.
majkl

"vylepšená" Bellanca

#143 Příspěvek od majkl »

čau ttommi, hele troch jsem počítal a vyšlo mi, že jsi začal s Asijskym érem za 3k a teď máš výbavu v hodnotě cca 13k :o tomu teda říkám raketovej start do modelářtví 8O No samozřejmě nic proti tomu, ale když máš k dispozici takovýhle prostředky, nebylo by bývalo lepší začít rovnou s něčím pořádným a ne se "trápit" s Asiatem? Myslím totiž, že spousta z nás co si tyhle sety koupily prostě chtěj hodně muziky za málo pěněz a ne během krátký doby nainvestovat do modelařiny dalších 10k.
ttommi

#144 Příspěvek od ttommi »

To Majkl: Tak jsem si to sečetl já a vyšlo mi číslo ještě ošklivější. Víš, já jsem nevěděl, že mě to tak chytne. Defakto všechny věci jsou dlouhodobějšího charakteru, tak doufám, že už nebudu muset tolik investovat. Včera jsem si objednal ještě letadlo TL 96 STAR tak doufám, že tím nadlouho končím. Veškeré vybavení do něho již mám. Raketový start? V průběhu půl roku to není nijak raketový. Kdybych třeba kouřil a občas se stavil v hospodě tak mě to přijde dráž a takhle z toho mám aspoň radost. Krásný asfaltový letiště mám skoro za barákem, vedle letiště rybník a široko daleko nic, takže když skočím zalítat tak je to pro mne hotový relax. Letu zdar.
StanY

#145 Příspěvek od StanY »

Zdarec já sem skončil podobně ...... :D Nejdřív číňan a pak už to jelo EasyStar, Flash 5SX, nabíječka, baterky, BENDY, různý blbovinky a nářadíčko a 15k bylo pryč ani sem nevěděl jak :D

Musím ale říct že mě to vůbec nemrzí .... :lol: :D 8)

..... a už vůbec nehodlám přemýšlet co všechno sem mohl mít jinýho ..... to bych asi nikdy nezačal .....
\_ StanY _/
brankacik

#146 Příspěvek od brankacik »

.... no mam dojem ze asi to budem robit nejako podobne, tej Bellance sa fakt nejako moc lietat nechce ja uz nejako nemam ani na nu trpezlivost, takze asi sa obzriem po niecom co je zarucene lietave, prehadzem vsetku elektroniku z Bellancy do toho niecoho a dufam ze si konecne zalietam.
ttommi

#147 Příspěvek od ttommi »

To brankacik: Bellanca musí létat. Včera u nás na letišti se objevil důchodce s Bellancou. Hned jak viděl, že mám taky Bellancu tak jsme se dali do řeči. Včera měl teprve druhý let, a lítal fakt dobře. Jediný co měl sundaný byly ty umělohmotný vzpěry křídel, ale když jsem mu řekl, že ty vzpěry jsou dobrý a chrání křídlo před zlomením tak je tam dal zpátky. Měl, ale pouze jednu baterku, takže letěl jen jednou. Půjčil bych mu svoje, protože mám 3 a ještě lipolky, ale já mám předělaný konektory tak měl smůlu.
brankacik

to TTomi

#148 Příspěvek od brankacik »

ok Tomi, tak beriem, myslim ze Bellanca lieta :), vcera sa mi podarilo nieco ako 3 kratsie lety, teraz sa to budem musiet asi ja trochhu naucit ovladat, pretoze moc slavne to nevyzeralo, nakoniec si to po jednom kolmom pade dole zase odniesla prevodovka .... takze uz len ucit sa ucit sa ucit sa :) Inak momentalne je tam 4.5:1 a APC 9/6 - mam dojem ze ta APC-ka je o cosi lepsia a aj pevnejsia, akurat sa mi zda ze to dost zerie baterky
ttommi

300 versus lipol

#149 Příspěvek od ttommi »

Tak životnost motoru v Bellance na 3článek lipolek už vypršela. Výdrž teda cca 1 hodina provozu /5x21 minut/. čekal jsem teda životnost menší, soudě podle smradu po prvním letu. Na třístovku by byl ideální 2článek.
peppies
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od peppies »

TTOMMI nekde som cital ze na jednosmerne motory (napr, ta tristovka) je Li-Pol dost vedle: dva clanky je dosti malo a tri dosti vela, ale pokud zvolis dva clanky, bude mensia hmotnost tudiz nepotrebujes tolik vykonu a tim padem mozna postaci i dvouclanek... ja osobne mam parkfly na 280: ziadna stihacka, proste metrovy hornoplosnik klasicke hodne lehke konstrukce a se dvema clanky Li-Pol 720mAh to lita uplne vpohode, i kdyz trickanek sem tam neskusal, ale nechcem riskovat zhorenie motoru :roll: