graup15 píše: Co zkusit Lomcovákem opěvovaného Stingera omotorovat tak aby zůstal lehký. Tzn žádné 50m/s, ale za cenu hmotnosti...prostě pohon dejme tomu na 10-12m/s na pouhý lehký tříčlánek. Ještě to vlastně pořádně nikdo nevyzkoušel.
Vyzkousel
Tak si tak zvažuji, jestli mi momentálně F3J-E stojí za ty obrovské prachy co slušný stroj stojí. Zatím..zatím:-) asi ne. Já totiž nikdy na žádnou soutěž nepojedu, naprosto mi soutěžení nebere. No ber to jen jako mojí úvahu, jestli F3J-E speciál , pokud ho člověk vyloženě nechce a je si vědom toho co to umí a co neumí, za to vlastně stojí.![]()
Soutezni litani se da brat i jako cesta, jak se pilotazne posunout nekam dal. Jednak se pri treninku cilene zamerujes na to, co neumis a druhak se naucis zvladat stres, ktery soutezni lety prinasi a pri beznym letani " just for fun" te jen tak neco nevyvede z miry. Proste das do Vikinga lehky baterky a zkusis F5J
Jinak k tomu, co psal Tomas o Lomcovakovi na RC VN doplnim, ze Roman taky profituje z toho, ze v zime je spis homogeni vzduch a "na polaru" se lita pomerne casto. Kdyby byl "deravejsi" vzduch (silne stoupaky-klesaky, jako v lete), tak J-cka budou mit jasne navrch, jejich vlastnosti na nizkych rychlostech jsou pri vytaceni uzkych "nulek" k nezaplaceni.
I ve vetrnym pocasi (kdy se drive F3B eroplany vyuzivaly) se jde spis cestou "double-carbon pluhu" nalozenyho na potrebnou vahu. 2 lidi naprimo bez kladky to dokazou dostat do slusne vysky a letove vlastnosti a viditelnost v dalce jsou proti B-ckum uplne jinde.