Belt CP - žádost o radu

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Ladul »

Duralove kolo bych asi neriskoval, to by mohle bejt na zemi pak velka mela
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
CorvinV

oZUBENÉ KOLO bELTA

#32 Příspěvek od CorvinV »

Ahoj, netuším, jestli už jsi Belta nenakopnul, ale třeba ti pomůže moje zkušenost i s jiným typem, pokud ještě padáš. Taky jsem měl velkou spotřebu kol a 250 Kč za kus se mi nelíbilo. Navíc se kolo prodává jen spolu s kolem náhonu vrtulky a to jsem nikdy neměnil...Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem nahradil šroubek, který přenáší krouťák z kola na hřídel poměrně měkkým kolíčkem. Ten jsem si spáchal tak, že jsem zkroutil cca dvacetinásobný postříbřený dekorační drátek (asi0,15mm) namočil do kalafuny a proletoval cínem. potom jsem vzniklou tyčku poválel mezi rovnými ocelovými plotnami, aby se srovnal a trochu zkalibroval. Chce to pár pokusů- ubrat, nebo přidat drátek atd. potom jsem si naštípal kolíčky asi o 5mm delší, než je celková délka původního šroubku a znovu poválel mezi plotnami, aby se srovnaly štípačkami namáčknuté konce Potom stačí kolíček provléknout místo šroubku a přečnívající konce rozmačknout. Když dojde ke kolizi, kolíček se přestřihne a kolo vydrží. Potom už jsem nikdy kolo neměnil.Dobré je i otvory převrtat a vyvložkovat kovem,, aby se nežvejkaly otvory v plastu kola. To jsem řešil tak, že jsem otvory převrtam na 2,5mm, potom do mosazného šroubku M3 vyvrtal podélný otvor 2mm(moc masa mezi závitem a otvorem nezbyde, ale stačí to) Potom jsem přes sekundové lepidlo mosazný šroubek zašrouboval, odlomil a začistil lom....Funguje to spolehlivě.
Potom jsem si naběhnul s koupí Walkera Creata400 a musel jsem ten problém řešit zase, přestože kolo Creaty se šikmými zuby vydrží o moc víc. Ale skrz hlavní hřídel prochází táhlo od spodního serva a průchozí kolíček nejde uplatnit.
Spáchal jsem si tedy z hliníkového drátu (nějaký speciální svářecí drát, který jsem dostal od kámoše-Přesně 2,0mm a poměrně tvrdý) šroubky M2 a dal z každé strany jeden místo těch orig. ocelových. Taky je lepší futrovat kolo, ale ustřihne je náboj volnoběžky...U Creaty je kolo skoro za pětikilo, protože je komplet s náhonem řemínku i ložisky...
Corvin Vlad.
Walkera Creata 400,sdílí RX s
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
JamesT20

Re: Belt CP - žádost o radu

#33 Příspěvek od JamesT20 »

chci se zeptat zničeho nic mi nereaguje vysílačka setova sice svítí že je spojene s příjmačem ale ať pohnu motorem nebo servy ani ň. Tak jsem se chtěl zeptata jestli muže být vadný příjmač?
Model: Piper super cub LP od Hobbyzone
Model: Piper super cub od Pelikána
Vysílačka:Turnigy 9X 9Ch Transmitter
Tsisters

#34 Příspěvek od Tsisters »

Ahoj a skusil jsi znova spárovat vysílačku s příjímačem?
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
MisterJ

#35 Příspěvek od MisterJ »

Ahoj kamarád má Belta cp v2 chtěl jsem se zeptat jak ho startovat na 3d aby se neočesalo ozubené kolo
nevíme si už rady moc dík.
T-rex 500 DFC, innovator md530
L-39 Black Horse
CorvinV

#36 Příspěvek od CorvinV »

Ahoj, s Beltem mám ty nejhorší zkušenosti. 3d bych s ním ani nezkoušel...
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
CorvinV

#37 Příspěvek od CorvinV »

MisterJ píše:Ahoj kamarád má Belta cp v2 chtěl jsem se zeptat jak ho startovat na 3d aby se neočesalo ozubené kolo
nevíme si už rady moc dík.

Regl na Beltu nemá pomalý rozběh a tak bys musel startovat na normál a v točkách pak přepnout na idle up. Potom už by neměl být problém s krouťákem a kolo neočešeš. Tedy pokud máš správně nastavené křivky v rádiu. Ale jak jsem zmínil. Do 3d bych s ním nešel. I kdybys akrobacii perfektně zvládal, roztřískáš ho. Serva odcházejí bez příčiny a výstrahy...
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
MisterJ

#38 Příspěvek od MisterJ »

dík za rady serva tam už odešly :-) tedy některá tak příjdou vyměnit a reg je taky na prd ten taky sice to vyjde dráž ale nakonec z něj zbude původního dost málo
T-rex 500 DFC, innovator md530
L-39 Black Horse
CorvinV

#39 Příspěvek od CorvinV »

No moc jsem ti neporadil. S Beltem jsem se něco natrápil a nakonec jsem ho prodejci hodil na hlavu. Doplatil jsem si a udělal blbost ještě větší. Dotyčný prodejce měl jako nejlepší (nejdražší) Creatu 400. Létala úžasně hned z krabice, ale jen několik desítek minut. Kleknul regl (samozřejmě ve vzduchu :-) ). Reklamaci mi neuznali (neprávem) a Creata skončila v krabici pod postelí... Užívám z ní jen RX+TX. To se Walkeře povedlo. Koupil jsem si Rexíka a je po potížích. Jestli už máš nějaké zkušenosti, skoč do Rexe. Ten nemá chybu. Dělá to, co mu poručíš i s původními servy a reglem. (pořád původní)
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“