Abu píše:Zpusobuje to a) prijimac, b) servo (konkretne konstrukce servozesilovace), vetsinou pak kombinace a+b........
.....Reseni - udelat si zvlast napajeni prijimace a serv a nejdriv zapnout prijimac, pak serva.
Nebo pouzivat takove kombinace Rx a serv, ktere to nedelaji.
Už jsem to tady někde psal ve spojitosti s "čínskými" přijímači pro Futabu.
Koupil jsem více kousků těch oranžových sedmikanálů i více kousků osmikanálů Corona.
RX Corona nabíhají o něco pomaleji než originální Fasst a po dobu toho náběhu není nijak ošetřen výstupní signál pro serva. Náhodně to zakmitne. Navíc číňan nějak záhadně zavazbil napájení serv s obvodem párovací ledky. (Pokud není připojeno žádné napětí pro RX a serva, tak pohybem páky serva se indukuje napětí na tu ledku, která se normálně rozsvítí.)
O obou RX už na některých kouskách nastal problém s FS. Také opětovný náběh z FS na normální stav je výrazně pomalejší proti originálu.
Takže já se přikláním k variantě, že občas na to má vliv servozesilovač, ale v naprosté většině případů je to přijímačem (použitým systémem 2,4GHz).
Řešit se to dá skutečně tím zapnutím přijímače a až následným připojením serv na napětí (takhle to mám na jednom powerboxu), nebo použitím originálních přijímačů, případně změnou systému.