CharlieCh píše:2 shake13
hmmmm, celkem konstruktivní debata z tvojí strany, hodil by se's nám do vlády. A být sprostý zrovna na takového člověka, jako je veka, modeláře tělem i duší, který tu řadě lidiček fundovaně a nezištně pomohl a pomáhá.... Pardom za OT, ale toto mi vadí. CharlieCh
Dakujem za nazor. Ale ak si si vsimol nasej debaty, tak ten, kto sa prvy "konstruktivne" pripojil do debaty som nebol ja. Ze je veka1 modelar telom aj dusi nepopieram, ale to este neznamena ze vsetkemu rozumie. Mne stacilo ked som si od neho precital toto:
Z praktického hľadiska mi ide o to, aby si uviedol , akú spotrebu mal stejný motor s hadičkou pr.2mm a na akú hodnotu spotreba vzrástla s hadičkou pr.3mm.
Stačí keď napíšeš, že povodná spotreba ( nižší výkon) napr. 25cm3/ min sa po zvačšení priemeru zvýšila na 50cm3/min
Alebo toto:
Aby som sa dostal do obrazu ,stačí mi , keď napíšeš , o kolko sa zvýšili otáčky (výkon ) a spotreba stejného motora , ked si zvačšil priemer hadičky z 2 na 3mm, pro nezmenenej dlžke potrubia a povodnom karburátore
Dalej som nepovazoval za rozumne stracat cas v diskusii s nim o tejto problematike.