RC-Factory RS 352 EPP kit

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Honza71
Kontaktovat uživatele:

Re: RC-Factory RS 352 EPP kit

#211 Příspěvek od Honza71 »

o víkendu chci udělat zálet tak dám vědět. včera večer jsem dělal doma funkční zkoušky a ten vítr od vrtule ofukující všechny plochy + provozní vibrace modelu by mohly mít příznivý efekt. Ono skutečně ty serva zůstaly viset jen když jsem dělal s kniplem velmi pomalé pohyby a když to zaviselo, stačilo se jen lehounce dotkount křidélka nebo s modelem trošku zahýbat/zaklepat.

na každý pád mně ty serva zklamaly a je to pro mne další zkušenost v hodnotě 4x7USD= cca30 USD :wink:
já vím, že lítat se s tím určitě dá, ale pokud zpozoruji, že je letový projev tímto ovlivněný, pujdou serva ven a nahradím je ..... otázka čím abych se znova nespálil?
HonzaS

#212 Příspěvek od HonzaS »

V téhle cenové kategorii si nepomůžeš. Teď zkouším nové servo od RC Factory, no, vypadá to zatím nadějně :-)
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Honza71
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od Honza71 »

jasně, .... sorry, zapomněl jsem upřesnit - neočekávám že budu hledat ve vodách cca 10USD/ks, klidně si připlatím, ale chci mít jistotu že budu létat a ne si pořád hrát se servy a laborovat nad tím kde je problém :?
pokud budeš mít nějaké info o nových servech od RCF, dej mi prosím echo, popř. kde se dá sehnat (na stránkách RCF?)
díky
mac

#214 Příspěvek od mac »

Honza71 píše:o víkendu chci udělat zálet tak dám vědět. včera večer jsem dělal doma funkční zkoušky a ten vítr od vrtule ofukující všechny plochy + provozní vibrace modelu by mohly mít příznivý efekt. Ono skutečně ty serva zůstaly viset jen když jsem dělal s kniplem velmi pomalé pohyby a když to zaviselo, stačilo se jen lehounce dotkount křidélka nebo s modelem trošku zahýbat/zaklepat.

na každý pád mně ty serva zklamaly a je to pro mne další zkušenost v hodnotě 4x7USD= cca30 USD :wink:
já vím, že lítat se s tím určitě dá, ale pokud zpozoruji, že je letový projev tímto ovlivněný, pujdou serva ven a nahradím je ..... otázka čím abych se znova nespálil?

Osadil som pred casom RCFjaka55 4x tymito servami, k dnesnemu dnu je tam uz len jedno na vyskovke.
Ale nemyslim, ze su spatne, stredili slusne, celkom prijemny chod, ale prevody na kridelkach postupne odchadzali /pristatia do nekosenej travy/. Napchal som tam savox0255/0257 :P Ale nevidim dovod nahradzat tymto Narom napr lacnejsie TowerPro9g z Himodelu..http://www.himodel.com/radios/TowerPro_SG-90_Micro_Servo_W_50CM_Lead.html
Honza71
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od Honza71 »

Tak dnes první zálet. Foukalo dost silně, ale pokušení bylo silnější než opatrnost. Ale s lítáním ve větru mám poměrně dost zkušeností, tak sem éro vyhodil, aniž bych očekával nějaké velké štelování a seřizování.
Motorově OK (Lipolice 2213), valí to do nebo do nevidím. Obratnost suprová, musel jsem hodně snížit výchylky, aby se s tím dalo rozumně létat a i tak to udělalo looping snad na metru :)

Až bude bezvětří, chci se začnout systematicky věnovat zalétávání, bude tam práce asi hodně. Určitě trošku více potlačit motor, pohrát si s těžištěm atd. Při plném výkonu mi to jde strašně nahoru, těžiště mám asi hodně vzadu, baterku mám 1 cm za těžištěm doporučeným RcF. V kombinaci s vahou 420 gr (ano, skutečně mi to takhle vyšlo, mám motor 52 gr, verzi 97 cm rozpětí které nyní RCF dodává na trh, 1000 mAh lipol 80gr) to je asi moc těžký na zadek.

Co mne překvapilo - na plný knedlík čumák nahoru, jakmile jsem stáhl otáčky na minimum, čumákem to šlo dost razantně k zemi ..... ale pokud si pamatuji teorii :wink: to je tuším asi také málo vyoseným motorem.

Serva - no to bude asi ještě legranda :x Jak říkám, nechci vynášet ukvané závěry, ten vítr byl skutečně dost silný a poměrně si zahrával s modelem, ale trošku se mi zdálo, že to nějak nemohu dotrimovat a vůbec jsem cítil, že mi to dělá problémy udržet 100% rovně. Uvidím při bezvětří, abych odstínil tento dost podstatný vliv, ale tuším, že to zadrhávání serv, které jsem zde popisoval, bude asi trošku problém..... :?

Pro sichr - nějaká doporučení v cenové úrovni do < 300 Kč?

díkas

H
Honza71
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od Honza71 »

stále se mi nedaří zalétnout díky počasí, prozatím jsem neměl příležitost aniž by nefoukalo. Nedokážu odlišit, zda ty nedostatky letového projevu jsou způsobené větrem nebo kombinací větru + nevhodná serva + vyvážení/vyosení motoru.

mám taky problém vytrimovat model, aby letěl rovně, myslím tím v podélné ose (vytrimování křidélek), ale jak říkám nevím zda to také do určité míry není způsobeno větrem.
Když už se mi to jakžtakž podaří a udělám looping, vždy mi jde jedno křídlo dolů, tzn. že neudělám přesný looping bez toho aniž bych nesahal na křidélka (tedy pouze výškovkou). Mám prozatím baterku napříč, čili si zkusím pohrát s umístěním baterky a tím tedy příčné vyvážení.

chtěl jsem se zeptat, k čemu si pomohu s tzv. diferenciací křidélek?

ještě jeden dotaz - letím nožák a model mi jde za kabinou (příklad). VOP nastavená absolutně v neutrálu, těžiště OK, ... jedno z možných řešení je mix směrovka + výškovka. Co by se stalo, kdybych pomocí subtrimů potlačil nepatrně obě křidélka, protože výškovka je OK? Jaký by to mělo vliv na chování modelu v horizontálním letu?Byl by efekt potlačení křidlélek podobný jako potlačení výškovky, tzn. že by měl model tendence v horizontu klesat?

díky, H
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od Bumpy_SK »

skontroluj priecne vyvazenie lietadla - podloz ho pod smerovkou a chyt za vrtulu, dovaz na lahsi koniec kridla
diferenciaciu by som nedaval, je to predsa akrobat
NefroniK
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od NefroniK »

Môžete mi prosím povedať koľko je ťažisko od nábežnej hrany poďa manuálu? Manuál som po stavbe zahodil, nepoznačil si na trupe a dlho som s ním nelietal. :oops: Mám na mysli 1m model.
FunCub (Multiplex) 1.4m | RS 352 (RC Factory) 1m | Alpha 1500 (RCM Pelikan) 1.5m
Aurora 9 mod 2
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od Bumpy_SK »

NefroniK
Kontaktovat uživatele:

#220 Příspěvek od NefroniK »

Ďakujem, google mi to nenašiel. :)
FunCub (Multiplex) 1.4m | RS 352 (RC Factory) 1m | Alpha 1500 (RCM Pelikan) 1.5m
Aurora 9 mod 2
paegas123

#221 Příspěvek od paegas123 »

Ahoj tak mám taky konečně RSko poraďte mi co tam mám narvat za serva levná a hlavně kvalitní.
Honza71
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od Honza71 »

nedávno jsem dával taky RS dohromady, chtěl jsem osadit "zlatou střední cestou" z hlediska ceny. Koupil jsem na HC serva GWS Naro ...(už si nepamatuji přesné označení, ale někde jsem to tady už psal) => šílený :x všechny čtyři špatný, ani jedno se nevarcí do neutrálu, nedrží středy. CO vím, nejsem první, kterému to tyto serva dělají, myšleno nová serva, nová výroba.

do křidélek jsem nakonec narval klasické HXT900 (spokojenost), brzy vyměním i SOP a VOP.

můj názor (možná blbej, nevím) => pokud jsi hobík jako já a máš daleko ke skutečné 3D, pouze se o to pokoušíš, absolutně nevyužiješ potenciál rychlých, přesných a hlavně několikanásobně dražších serv ....ale ber to prosím s rezervou, možná bych změnil názor kdybych zkusil nějaká skutečně kvalitní serva :)
jag42

#223 Příspěvek od jag42 »

Souhlas, mám tam taky HXT900 a mají nalétáno cca 50 baterek bez problémů. (Taky nejsem šampión, ale zabrat dostávají :wink: ).
Honza71
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od Honza71 »

ahoj, u svého RS jsem se nechal inspirovat ostatními, kteří "vychytali" montáž motorové přepážky tím, že do trupu vlepili hmoždinky a přepážku s motorem přišroubují. Bohužel se mi už 2x stalo, že se mi za letu motor vytrhul, resp. šrouby z hmoždinek, ačkoli na zemi to drželo festovně, šrouby dostatečně velké. Hmoždinky jsou vlepeny purexem. V tuto chvíli mi přijde jako jediné možné řešení vlepit epoxidem šrouby (předtím uřezat hlavičku) do hmoždinek, aby z trupu koukal kousek šroubu se závitem a přepážku pak jednoduše navléknout na tyto šrouby a upevnit matičkami.
dříve než takto učiním, chci se zeptat ostatních jaké máte zkušenosti, popř. vychytávky pro upevnění přepážky (RS,Flash).....??? :wink:

Mimochodem, dopručené uchycení od RCF (přes párátka a vlepit) ...nechápu jak v takovém případě se provádí demontáž, popř. oprava motoru (např. výměna hřídelky). přepážka se musí odříznout? Vždyť motor není možné z toho prostoru v trupu nijak dostat????

Využiji tohoto příspěvku a podělím se o svoje zkušenosti s RCF. Když mi před 3 týdny poprvé upadl motor, urval se mi kousek trupu, který jsem nenašel a nechtělo se mi jej dělat z "no-name" bílého EPP, napadlo mne zeptat se na RCF zda nemají nějaký kousek odřezku z přední části nastříkaného trupu. Chronologie události => sobota odpoledne upadl motor, v sobotu večer píšu email na RCF, v neděli dopoledne mi paní z RCF odpovídá (ano, skutečně v neděli!!), v pondělí mi posléze volá, domlouváme se a v úterý v poledne mi doma tluče na dveře kurýr s krabicí s celým trupem (2.kvalita - vada potisku) ZADARMO. Takový zákaznický servis si nechám líbit ... :D :D

díky za vaše postřehy a zkušenosti s přepážkou

H
NefroniK
Kontaktovat uživatele:

#225 Příspěvek od NefroniK »

Honza71 píše:Mimochodem, dopručené uchycení od RCF (přes párátka a vlepit) ...nechápu jak v takovém případě se provádí demontáž, popř. oprava motoru (např. výměna hřídelky). přepážka se musí odříznout? Vždyť motor není možné z toho prostoru v trupu nijak dostat????

Ja to mám spravené presne takto, cez špáratká a sekundovým lepidlom. Keď to spadne tak, aby si musel vymenit hriadeľ motora, tak sa tá prepážka odtrhne aj s kusmi EPP od celého tela, takže motor potom v pohode vyberieš. :lol: Stalo sa mi to už 2x. (Preto len 2x, lebo málo lietam.)
Aurora 9 mod 2
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“