Tak dnes první zálet. Foukalo dost silně, ale pokušení bylo silnější než opatrnost. Ale s lítáním ve větru mám poměrně dost zkušeností, tak sem éro vyhodil, aniž bych očekával nějaké velké štelování a seřizování.
Motorově OK (Lipolice 2213), valí to do nebo do nevidím. Obratnost suprová, musel jsem hodně snížit výchylky, aby se s tím dalo rozumně létat a i tak to udělalo looping snad na metru
Až bude bezvětří, chci se začnout systematicky věnovat zalétávání, bude tam práce asi hodně. Určitě trošku více potlačit motor, pohrát si s těžištěm atd. Při plném výkonu mi to jde strašně nahoru, těžiště mám asi hodně vzadu, baterku mám 1 cm za těžištěm doporučeným RcF. V kombinaci s vahou 420 gr (ano, skutečně mi to takhle vyšlo, mám motor 52 gr, verzi 97 cm rozpětí které nyní RCF dodává na trh, 1000 mAh lipol 80gr) to je asi moc těžký na zadek.
Co mne překvapilo - na plný knedlík čumák nahoru, jakmile jsem stáhl otáčky na minimum, čumákem to šlo dost razantně k zemi ..... ale pokud si pamatuji teorii

to je tuším asi také málo vyoseným motorem.
Serva - no to bude asi ještě legranda

Jak říkám, nechci vynášet ukvané závěry, ten vítr byl skutečně dost silný a poměrně si zahrával s modelem, ale trošku se mi zdálo, že to nějak nemohu dotrimovat a vůbec jsem cítil, že mi to dělá problémy udržet 100% rovně. Uvidím při bezvětří, abych odstínil tento dost podstatný vliv, ale tuším, že to zadrhávání serv, které jsem zde popisoval, bude asi trošku problém.....
Pro sichr - nějaká doporučení v cenové úrovni do < 300 Kč?
díkas
H