Google Sketchup
- petr64
- Kontaktovat uživatele:
Re: Google Sketchup
Mazec
Kde na to bereš čas?
- petrcorrado
- Kontaktovat uživatele:
díky
ono už mi to tak moc času nezabere, jak člověk u toho sedí tak se zdokonaluje - asi jako u všeho. Vadí mi jen jedna věc na tomhle programu, že kreslí plochy z přímek (nebo spíš z rovných plošek) Když totiž vymodeluju nějaký tvar a chci ho rozříznout libovolně kdekoliv, tak ten řez nemá podobu křivky, ale je z úseček navíc někdy i špatně poskládaných. Pak musím obvod řezu opravovat splinama a to je nepříjemný
Tuhle věc asi žádný plugin neodstraní, je to princip tohoto programu. Vizuálně vám něco ukáže, ale při zvětšení je realita jiná. Nicméně tahle nectnost je bohatě vyvážená rychlostí a jednoduchostí kreslení. Myslím si, že časově jsem pořád v plusu oproti jiným programům. Dávám si dohromady cnc řezačku eps a chci řezat takhle sendviče libovolných letadel, bohužel tyhle tvarový nepřesnosti budou dělat v této technologii pěkný bordel. 
therccustomjets.cz
customwings.cz
customwings.cz
- petr64
- Kontaktovat uživatele:
petrcorrado píše:Dávám si dohromady cnc řezačku eps ...
Taky o tom přemýšlám, jaká konstrukce? Software?
petr64 píše:.... konstrukce? Software?
http://www.radimh.estranky.cz/clanky/di ... -hmot.html
http://gm.cnc.free.fr/en/index.html
:-)
jyrry.webnode.cz
petr64 píše:... proč to tam není rovnou?
Ok, tak pojďme sestavit základní instalační balíček pro modeláře.
Ať každý řekne svoje 3 opravdu nej Pluginy, udělejme žebříček.
Za mě:
1) BezierSpline, výrobce: Fredo6
2) Curviloft, výrobce: Fredo6
3) ShapeBender, výrobce: Chris Fullmer
Pokud bude zájem, a nebude stačit jen žebříček nejpopoulárnějších pluginů pro modeláře - který si každý stáhne a jeden po druhém naistalujje, tak z nich můžu sestavit instalační sadu (jeden klik a nainstaluje se vše samo).
Dovolím si oživit toto téma. Jedná se mi o to, zda-li by nebylo možné dotáhnout myšlenku vytvoření balíčku nej Pluginů do konce. Myslím, že by o to stálo více uživatelů.
Díky moc za čas.
Naposledy upravil(a) Jokoha dne ned 28.10.2012 21:50, celkem upraveno 1 x.
- petr64
- Kontaktovat uživatele:
Ok, ale jak sestavit ten žebříček ? (šlo by použít hlasování, ale nevím jak na to - poradí někdo?)
- petrcorrado
- Kontaktovat uživatele:
konstrukce je myslím od p. Maczaka (nevím jestli jsem to správně napsal) program asi stepfour, musel jsem to trošku odsunout, neb mám strašně požadavků na různý letadla..
a tak kreslim a kreslim atd..
Já požívám nakonec jen pár pluginů, souvisejí s tím na co SU používám. A v tom si myslím, že je problém. Že asi nepůjde objektivně posuzovat pluginy, když každý uživatel ma SU na něco jiného...
jinak klasika - bezier spline, slicer a vše kolem ploch - to je největší pomoc pro mě..
Já požívám nakonec jen pár pluginů, souvisejí s tím na co SU používám. A v tom si myslím, že je problém. Že asi nepůjde objektivně posuzovat pluginy, když každý uživatel ma SU na něco jiného...
jinak klasika - bezier spline, slicer a vše kolem ploch - to je největší pomoc pro mě..
therccustomjets.cz
customwings.cz
customwings.cz
-
von boberov
Ahoj. Co mám blbě, když mě nejde export do DXF?
SketchUp8
windows7. Plugin jsem namontoval, ale vyskakuje tabulka 
Něco málo již o GS vím, ale s funkcí "Follow Me" si nevím rady - když udělám čtverec 4x4mm (nosník trupu), tak ho nejsem schopen vytáhnout po křivce (když křivku nahradím rovnou čárou, tak to jde - prakticky dtto jako "Push/Pull") - na foru GS jsem se dočetl, že by to mohlo být malým rozměrem plochy - tak jsem ji cvičně zvětšil na 50x50 mm a výsledek byl stejný. Pracuji s versí 7. Dokáže někdo odhalit, kde dělám chybu. Děkuji za každou radu.
V GS už nedělám, ale obecně při tažení profilu po křivce může být problém při malých poloměrech zakřivení, nebo zlomech na vodicí křivce. Musí být minimálně stejný, nebo větší než je vzdálenost obrysu profilu k vodicí křivce. Snad jsem to napsal trochu srozumitelně. Zkus tu plochu profilu na zkoušku naopak zmenšit.
Lark píše:V GS už nedělám .....
Koukám, že seš taky pěknej noční pták ...Dík za snahu - před malou chvílí se mi podařilo tu funkci zvládnout - manuál říká, že vodící křivka ve svém počátku musí být přibližně kolmá k vytahované ploše - to slovo přibližně je zavádějící - křivka musí být ve svém počátku kolmá (a to zatraceně přesně) k vytahované ploše, pak to jde. Pokud je křivka v prostoru (neleží v rovině žádné osy) a je určující, tak vyšetřit nasazení dané plochy kolmo k ní je značný vopruz. Tak a jdu spát. Dobrou.
Hlavně že si to vyřešil
a s tím ptákem je to tak. V noci se mi dělá nejlíp, protože mě nikdo neruší a nerozptyluje.
- petrcorrado
- Kontaktovat uživatele:
ahoj grafici
zabrousil už někdo do renderování?
therccustomjets.cz
customwings.cz
customwings.cz
Jak kreslíte lišty ve svých projektech?
To jak nakreslit rovnou lištu, třeba na obdélníkovém křídle, to vím.
Ale dělá mi problémy například lišty v trupu, tam kde je každá přepážka jiná.
Natáhnu si křivku pomocí bazier curve přes všechny přepážky a pak si na začátek nakreslím průřez lišty. Průřez pak pomocí follow me natáhnu po křivce, až na její konec.
Ale většinou mi to úplně nesedí ve výřezech.
Zkoušel jsem to i pomocí create loft junction following a given path.
Sice si pomocí tohoto pluginu mohu definovat jak bude lišta procházet každou přepážkou (to mi u předchozího způsobu nejde), ale zase lišta nemá ani jednu hranu.
Poraďte prosím nějaký postup.
To jak nakreslit rovnou lištu, třeba na obdélníkovém křídle, to vím.
Ale dělá mi problémy například lišty v trupu, tam kde je každá přepážka jiná.
Natáhnu si křivku pomocí bazier curve přes všechny přepážky a pak si na začátek nakreslím průřez lišty. Průřez pak pomocí follow me natáhnu po křivce, až na její konec.
Ale většinou mi to úplně nesedí ve výřezech.
Zkoušel jsem to i pomocí create loft junction following a given path.
Sice si pomocí tohoto pluginu mohu definovat jak bude lišta procházet každou přepážkou (to mi u předchozího způsobu nejde), ale zase lišta nemá ani jednu hranu.
Poraďte prosím nějaký postup.