Google Sketchup

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petr64
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Sketchup

#181 Příspěvek od petr64 »

Mazec :) Kde na to bereš čas?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od jyrry »

Nad tim taky premyslim :-)
jyrry.webnode.cz
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od petrcorrado »

díky :) ono už mi to tak moc času nezabere, jak člověk u toho sedí tak se zdokonaluje - asi jako u všeho. Vadí mi jen jedna věc na tomhle programu, že kreslí plochy z přímek (nebo spíš z rovných plošek) Když totiž vymodeluju nějaký tvar a chci ho rozříznout libovolně kdekoliv, tak ten řez nemá podobu křivky, ale je z úseček navíc někdy i špatně poskládaných. Pak musím obvod řezu opravovat splinama a to je nepříjemný :-( Tuhle věc asi žádný plugin neodstraní, je to princip tohoto programu. Vizuálně vám něco ukáže, ale při zvětšení je realita jiná. Nicméně tahle nectnost je bohatě vyvážená rychlostí a jednoduchostí kreslení. Myslím si, že časově jsem pořád v plusu oproti jiným programům. Dávám si dohromady cnc řezačku eps a chci řezat takhle sendviče libovolných letadel, bohužel tyhle tvarový nepřesnosti budou dělat v této technologii pěkný bordel. :(
therccustomjets.cz
customwings.cz
petr64
Kontaktovat uživatele:

#184 Příspěvek od petr64 »

petrcorrado píše:Dávám si dohromady cnc řezačku eps ...

Taky o tom přemýšlám, jaká konstrukce? Software?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od jyrry »

jyrry.webnode.cz
Jokoha

#186 Příspěvek od Jokoha »

petr64 píše:... proč to tam není rovnou?

Ok, tak pojďme sestavit základní instalační balíček pro modeláře.
Ať každý řekne svoje 3 opravdu nej Pluginy, udělejme žebříček.

Za mě:
1) BezierSpline, výrobce: Fredo6
2) Curviloft, výrobce: Fredo6
3) ShapeBender, výrobce: Chris Fullmer

Pokud bude zájem, a nebude stačit jen žebříček nejpopoulárnějších pluginů pro modeláře - který si každý stáhne a jeden po druhém naistalujje, tak z nich můžu sestavit instalační sadu (jeden klik a nainstaluje se vše samo).

Dovolím si oživit toto téma. Jedná se mi o to, zda-li by nebylo možné dotáhnout myšlenku vytvoření balíčku nej Pluginů do konce. Myslím, že by o to stálo více uživatelů.
Díky moc za čas.
Naposledy upravil(a) Jokoha dne ned 28.10.2012 21:50, celkem upraveno 1 x.
petr64
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od petr64 »

Ok, ale jak sestavit ten žebříček ? (šlo by použít hlasování, ale nevím jak na to - poradí někdo?)
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od petrcorrado »

konstrukce je myslím od p. Maczaka (nevím jestli jsem to správně napsal) program asi stepfour, musel jsem to trošku odsunout, neb mám strašně požadavků na různý letadla.. :o a tak kreslim a kreslim atd..
Já požívám nakonec jen pár pluginů, souvisejí s tím na co SU používám. A v tom si myslím, že je problém. Že asi nepůjde objektivně posuzovat pluginy, když každý uživatel ma SU na něco jiného... 8O
jinak klasika - bezier spline, slicer a vše kolem ploch - to je největší pomoc pro mě..
therccustomjets.cz
customwings.cz
von boberov

#189 Příspěvek od von boberov »

Ahoj. Co mám blbě, když mě nejde export do DXF? :arrow: SketchUp8 :arrow: windows7. Plugin jsem namontoval, ale vyskakuje tabulka :cry:
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#190 Příspěvek od JASSoft »

Něco málo již o GS vím, ale s funkcí "Follow Me" si nevím rady - když udělám čtverec 4x4mm (nosník trupu), tak ho nejsem schopen vytáhnout po křivce (když křivku nahradím rovnou čárou, tak to jde - prakticky dtto jako "Push/Pull") - na foru GS jsem se dočetl, že by to mohlo být malým rozměrem plochy - tak jsem ji cvičně zvětšil na 50x50 mm a výsledek byl stejný. Pracuji s versí 7. Dokáže někdo odhalit, kde dělám chybu. Děkuji za každou radu.
Lark

#191 Příspěvek od Lark »

V GS už nedělám, ale obecně při tažení profilu po křivce může být problém při malých poloměrech zakřivení, nebo zlomech na vodicí křivce. Musí být minimálně stejný, nebo větší než je vzdálenost obrysu profilu k vodicí křivce. Snad jsem to napsal trochu srozumitelně. Zkus tu plochu profilu na zkoušku naopak zmenšit.
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od JASSoft »

Lark píše:V GS už nedělám .....

Koukám, že seš taky pěknej noční pták ...Dík za snahu - před malou chvílí se mi podařilo tu funkci zvládnout - manuál říká, že vodící křivka ve svém počátku musí být přibližně kolmá k vytahované ploše - to slovo přibližně je zavádějící - křivka musí být ve svém počátku kolmá (a to zatraceně přesně) k vytahované ploše, pak to jde. Pokud je křivka v prostoru (neleží v rovině žádné osy) a je určující, tak vyšetřit nasazení dané plochy kolmo k ní je značný vopruz. Tak a jdu spát. Dobrou.
Lark

#193 Příspěvek od Lark »

Hlavně že si to vyřešil :D a s tím ptákem je to tak. V noci se mi dělá nejlíp, protože mě nikdo neruší a nerozptyluje.
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#194 Příspěvek od petrcorrado »

ahoj grafici :) zabrousil už někdo do renderování?
Přílohy
a6.jpg
su 35 2012-11-13 19540100000.png
therccustomjets.cz
customwings.cz
speedved

#195 Příspěvek od speedved »

Jak kreslíte lišty ve svých projektech?
To jak nakreslit rovnou lištu, třeba na obdélníkovém křídle, to vím.
Ale dělá mi problémy například lišty v trupu, tam kde je každá přepážka jiná.
Natáhnu si křivku pomocí bazier curve přes všechny přepážky a pak si na začátek nakreslím průřez lišty. Průřez pak pomocí follow me natáhnu po křivce, až na její konec.
Ale většinou mi to úplně nesedí ve výřezech.

Zkoušel jsem to i pomocí create loft junction following a given path.
Sice si pomocí tohoto pluginu mohu definovat jak bude lišta procházet každou přepážkou (to mi u předchozího způsobu nejde), ale zase lišta nemá ani jednu hranu.

Poraďte prosím nějaký postup.
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“