MODEL HOBBY

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Odpovědět
Zpráva
Autor
LittleFalco

Re: MODEL HOBBY

#136 Příspěvek od LittleFalco »

Souhlasim na 100procent. My jsme podobnym zakaznikum prezdivali krakeni. Mysli si, ze se kvuli jejich stokorune clovek po..re. Jeden takovy vyzadoval (musim rici, ze opodstatnenou reklamaci, byla to vyrobni vada) ihned, tj. v sobotu odpoledne!!! To si pak clovek klepe na palici a pta se, jestli je to jeste normalni... Osobne jsem to zabalil a pracuju v jinem oboru, nemam na takoveto zazitky povahu. Dneska nema maly vyrobce rozhodne na ruzich ustlano. Doporucuju kazdemu, at to nejprve zkusi sam a pak kritizuje.

Vse je zalezitost nabidky a poptavky. Nekdo tou samou veci opovrhuje, jiny nad ni zajasa. Tak proc by vyrobce mel neco (i patou kvalitu) vyhazovat, kdyz ji muze prodat? V tescu maj take salamy za stovku kilo. Ja si je nekoupim, protoze to neni z masa. Maj je tam, protoze jsou lidi, kteri si tyhle hnoje strci do pusy.

Ano, jsem take jeden z tech, takrka vubec nestavi. Protoze kdyz volim mezi stavenim a letanim, vyhrava letani. Opravil jsem barak, postavil jsem kolnu, abych mel kde stavet era a behem te doby jsem skoro vubec neletal, maximalne pul hodiny podvecer s EPP. Proste na to nebyl cas, stravit treba pulden s modely. Kdyz jsem nedavno stravil pulden v dilne osazovanim noveho akrobata, sel jsme ho zaletat az druhy den, protoze jsem odpoledne s detma na prochazce lovil cashky. Proto si staveni nechavam na duchod, misto toho jsem dost casto na letisti. Je to vse o case, ktery tomu chces a muzes venovat. Mam jednu zivotni zkusenost - budto mas cas, nebo penize. Ale oboje nikdy. Malokdo to ma naopak. A kdyz nebudu mit penize, nebudu mit ani modely (zejmena F3B neni uplne socialni kategorie :? )
Zpátky doma, v kopcích :-)
AR1
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od AR1 »

freeair píše:Zásadně na diskuze do modelářské žumpy nechodím, ale tohle mi nedalo. Vše už řekl vašek. Kritika lidí ( kteří nejsou modeláři), keci o novinkách ( od lidí kteří vlastní kontrukci nepostavili ani 1 za rok), kydání špíny na lidi jako je Leoš Svoboda který nikdy nic neokopíroval a svým charakterem se mu tady s kecalů nevyrovná nikdo.................

Copak, kecal ze strany výrobce? Sorry, ale tohle je úplně stejnej průjem.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: MODEL HOBBY - mám smíšeé pocity

#138 Příspěvek od jyrry »

Vasa píše:.....
Ale napadnout Leoše za to že si vyfotí nějaké letadlo..........a Leoš dělá docela odlišné věci a špičkové věci a nemá za potřebí něco kopírovat......

ehm, mam za to ze jste oba tri trosinku vedle - podle mne byl minen Leoš S. odtud: http://www.hacker-model.com/cz/kontakt.html
ono to tam je napsane, v tom prvnim prispevku o foceni, jen to precist...
jyrry.webnode.cz
Vasa
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od Vasa »

jyrry píše:
Vasa píše:.....
Ale napadnout Leoše za to že si vyfotí nějaké letadlo..........a Leoš dělá docela odlišné věci a špičkové věci a nemá za potřebí něco kopírovat......

ehm, mam za to ze jste oba tri trosinku vedle - podle mne byl minen Leoš S. odtud: http://www.hacker-model.com/cz/kontakt.html
ono to tam je napsane, v tom prvnim prispevku o foceni, jen to precist...

aha tak tady došlo asi k záměně jména, moje chyba, ale nicméně to nemění nic na tom co jsem napsal
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od jyrry »

Vasa píše:.... co je špatného na tom že nějaká firma prodává 5jakost? i.......... tam dá někdo nějaké zbytky za směšnou cenu aby to nemusel hodit do popelnice......

to ovsem potvrzuje ten trend, ze se z prestizni vystavy vesele stava bohapusty jarmark a ze se tam priste muzem tesit asi stejne jako na veleblesi veletrh v Melnice (Velka cena Modely) nebo do Nesvacil na Predved a prodej ...
jyrry.webnode.cz
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od Kuba78 »

jyrry píše:
Vasa píše:.... co je špatného na tom že nějaká firma prodává 5jakost? i.......... tam dá někdo nějaké zbytky za směšnou cenu aby to nemusel hodit do popelnice......

to ovsem potvrzuje ten trend, ze se z prestizni vystavy vesele stava bohapusty jarmark a ze se tam priste muzem tesit asi stejne jako na veleblesi veletrh v Melnice (Velka cena Modely) nebo do Nesvacil na Predved a prodej ...

aniz bych nejak vstupoval do rozjete debaty o kopirovani, co je vlastne spatneho na tom, aby se s vystavy stal jarmark? a co je to prestizni? ze se tam ukazuji tajne projekty pod NDA, vstup je jen na pozvanku a v obleku? nebo se napalkuje takove vstupne ze si to dovoli jen nekdo?
Jelikoz vstup je volny pro kazdeho kdo zaplati, je sice vysoke ale nijak straslive, jelikoz se prodava co je vystavovano (celkem logicky, aby se firmam zaplatily aspon trochu naklady na misto) a jelikoz firmy se rady pochlubi svoji produkci jak na stanku tak v letu na predvadeckach, jaky je vlastne rozdil proti nesvacilum nebo melniku? a v cem je MH lepsi nebo horsi? a proc vlastne by melo byt MH lepsi?
ja to proste beru jako dalsi z akci typu predved a prodej, akorat v sofistikovanejsi podobe, pod strechou a s mene predvadeckama. takto to beru a nejsem ani zklaman ani prekvapen z toho jak vystava dopadla.
HonzaS

#142 Příspěvek od HonzaS »

Kuba78 píše:aniz bych nejak vstupoval do rozjete debaty o kopirovani, co je vlastne spatneho na tom, aby se s vystavy stal jarmark? a co je to prestizni? ze se tam ukazuji tajne projekty pod NDA, vstup je jen na pozvanku a v obleku? nebo se napalkuje takove vstupne ze si to dovoli jen nekdo?
Jelikoz vstup je volny pro kazdeho kdo zaplati, je sice vysoke ale nijak straslive, jelikoz se prodava co je vystavovano (celkem logicky, aby se firmam zaplatily aspon trochu naklady na misto) a jelikoz firmy se rady pochlubi svoji produkci jak na stanku tak v letu na predvadeckach, jaky je vlastne rozdil proti nesvacilum nebo melniku? a v cem je MH lepsi nebo horsi? a proc vlastne by melo byt MH lepsi?
ja to proste beru jako dalsi z akci typu predved a prodej, akorat v sofistikovanejsi podobe, pod strechou a s mene predvadeckama. takto to beru a nejsem ani zklaman ani prekvapen z toho jak vystava dopadla.

Těch předváděček bylo vážně málo. Třeba Astra měla stánek ověšený malýma modelama a oficíálně nepředvedla v letu nic.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od jyrry »

Kuba78 píše:.....

Ale vzdyt ja to nezavrhuju, kde tam ctes ze jsem nejak proti? Jen jsem prezentoval SVUJ nazor a SVUJ nahled na tuto zalezitost. Muzu se tak ZA SEBE vyjadrit? Ja myslim ze ano. Kdokoli jiny muze (a je to logicke) mit nazor jiny, nevyvracim mu ho.
jyrry.webnode.cz
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od TomasC »

aviator píše:
Aha, tak já myslel, že mají opravdu něco fungl nového - když jsem četl "model z 8mm EPP optimalizovaný do haly", tak jsem si myslel něco s hmotností 100 - 120g.

Zde jest....
http://www.rc-factory.cz/detail.php?id=715
Libor
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od Libor »

Test tam nevidím
Odpovědět

Zpět na „Minulé“