FPV Raptor - ako stlmiť vibrácie do kamery

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
robinj
Kontaktovat uživatele:

Re: FPV Raptor - ako stlmiť vibrácie do kamery

#16 Příspěvek od robinj »

skiner píše:
googie píše:A ja by som sa chcel spytat ako mas tu kameru uchytenu na modeli, ak by bolo foto, bol by som vdacny

Mam to uchytene uplne jednoducho. Servo mam zasunute do povodneho otvoru a zo spodu je zafixovane s paskou.
Je tam mierna vola, ale inak pevne drzi a nevypadava.

Ahoj měl jsem stejný model odmontuj servo otoče kamery nalep překližkový rámeček držící servo radši větší a aspon 1.5mm a přišroubuj( priskrůtkuj) :D
pokud nepomůže vyskoušej na zemi proč blbne
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
googie
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od googie »

Tak som sa vysral na vibracie a tocil som pri vypnutom motore s brzdou na regli, lepsie povedane niektore zabery su bez motora

https://vimeo.com/51869173
http://www.youtube.com/watch?v=uJewHccZ ... ture=g-upl
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
skiner

#18 Příspěvek od skiner »

Vcera som mal moc blby den na lietanie. GPS mi ukazovalo nejake haluze o vyske a ryhlosti, a aby toho nebolo malo, tak mi este aj motor vyhorel :lol: . Ale koledoval som si sam o to. Dal som tam nie moc dobry motor, tak teraz pozeram po niecom lepsom co by utiahlo tych bezmala 1,5kg aj pri vyssom stupani.
Vyskusal som dat uplne dopredu klucenkovu kameru a zabery celkom vydarene, ziadne vibracie ani vlnenie co ma dost prekvapilo.
http://www.youtube.com/watch?v=atSAYKZqCj4 nezostrihane
Ta smola s motorom je na 10:20 minute. :)
robinj
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od robinj »

doporučuji AXI 2814/12 s reglem SPIN 44 chodí to perfektně s minimální spotřebou tolik potřebnou pro FPV lety,Ale doporučuju pod servo pan tiltu kamery překližku mě to nedělalo vibrace
http://www.youtube.com/watch?v=cURBvCpcgUE
:arrow: toto je točeno z Raptoru v LOS a nemá to vibrace
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od František Koudelka »

Vyuziji tohle tema, sice FPV nemam ale ono to poleti i bez toho urcite, zaujal me tento model, snad je to to same co je v nazvu tematu

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html

chci neco na odpocinek od heli, ale mam malo mista prosim kdo mate tento model, jak velky problem je odmontovat kridla na uskladneni modelu? Diky
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
skiner

#21 Příspěvek od skiner »

Kridla su k trupu primontovane siestimy skrutkami a drzi ich po kope uhlikova trubka..aspon si myslim ze je uhlikova :).
Ked su zmontovane, tak sa mi v pohode vojdu do uzkeho priestoru za skrinou.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od František Koudelka »

Dival jsem se na youtube na ...skladaci...video toho letadla a vidim ze kridla jsou zvlast, ale zajimalo me jak je to pak uz v praxi, kdy letam, prijdu domu po trebuju letadlo uklidit, abych nestravil dasi hodinu rozebiranim modelu, takze je to tak jak si myslim, staci po letani odsroubovat sest sroubu a budu mit leve a prave kridlo a trup, samozrejme rozpojit konektory k servum, jinak je to PNP, takze staci dodat prijimac a baterii, je to HK, tak necekam nic extra, ale jaka je praxe? vydrzi ty serva aspon chvili, zas tak moc neletam, chci to jako takovy odpocinek od vrtasu :) predem diky za odpoved
skiner

#23 Příspěvek od skiner »

Je to velmi stabilne lietadlo. Povodne serva som hned vymenil za HXT900, takze posudit neviem. Momentalne mam uz vymeneny aj motor s regulatorom, ale ak sa chystas polietat len s holym modelom, tak to staci. Moj vazi momentalne s FPV 1,5kg, takze vymena bola nutna. Ale aj s povodnym motorom to celkom slo, len nie tak svizne.
Co sa tyka kridel, tak ich staci len odsrobovat a rozpojit, to je vsetko.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od František Koudelka »

zmerena kuchynska linka = vejde se = objednano :D

muzu se jeste zeptat, na obrazku sem videl ze tam jsou nejake Ykabely, ja bych tam dal sestikanalovy prijimac, kazde kridelko zvlast, takze budu muset dokoupit jeste asi prodlouzeni kabelu k servum...?
skiner

#25 Příspěvek od skiner »

František Koudelka píše:zmerena kuchynska linka = vejde se = objednano :D

muzu se jeste zeptat, na obrazku sem videl ze tam jsou nejake Ykabely, ja bych tam dal sestikanalovy prijimac, kazde kridelko zvlast, takze budu muset dokoupit jeste asi prodlouzeni kabelu k servum...?

Y kable su na kridelka a klapky, ale tie si musis dorobit sam. Predlzovacie kable bude asi nutne dokupit, pretoze tie povodne od serv neboli moc dlhe.

Odkial si objednaval?
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od František Koudelka »

Z HK, moje druha objednavka, ty klapky sem se dival, to asi casem, nevim co vse bude v baleni, ale dve micro serva mam zrovna volny, tak bych ty klapky mohl taky dodelat, uvidim co prijde, ale pujdu do prodejny pro prijimac tak prodlozeni k servum kridelek asi urcite a ty klapky uz bych pak dal na ten Y kabel, jestli tam bude...uvidim, ty klapky nespechaji

sice mimo tema ale zeptam se, jsem v Uk, dal sem si na HK UK warehouse, vybral letadlo, dal do kosiku, vybral zpusob doruceni, platba paypalem a byla tam jeste kolonka deklarovana hodnota, automaticky tam naskocilo 30procent, a nejakych tusim 18dolaru, ale to ted nevim presne, nechal sem to tak jak to bylo a normalne zaplatil, celkem nejakych 95dolaru, vaha pres dve kila, paypal mi to prevedl na libry, asi 65liber se mi ztrhlo z anglickeho uctu, vim ze se tady reilo ruzne to clo a veci kolem toho, ale myslel sem ze se me nic takoveho netyka pokud objednavam UK sklad a doruceni je taky do UK, ale ted mi to s tou kolonkou tam trochu lezi v hlave a nevim jestli sem neco nedomotal :roll: , je to moje druha objednavka, prvni byly jen dve aku, cena asi 24liber, maly balicek, za tri dny sem to mel doma, jinak primo tento odkaz

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
skiner

#27 Příspěvek od skiner »

Clo by si uz nemal platit, tak ako ked sa objednava z inych skladov v EU.
Klapky som dorabal az nedavno..Sice som s tym vahal, ale nelutujem. Dobra vec na stupanie a na pristavanie. Model na ne reaguje hned. Ak nebudes mat volne kanaly, tak kludne pouzi Y kabel.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od František Koudelka »

Tak, sem se vratil z modelarske prodejny, koupil jsem prijimac a dva prodluzovaci kable serv 750mm to musi stacit mam DX7 a k tomu sestikanal prijimac tak bych dal pet kanalu pro ovladani a sesty by zbyl na klapky a ty uz musi byt pre Ykabel, akorat doufam ze nebudu muset otacet nejak servo, kvuli smyslu vychylky, ale nevim jestli na ty klapky nebudou potreba nejake tahla, nevim co tam vse bude v krabici, ale dve servy bych volny mel no, jinak co tam je treba na klapkach, jen proriznout?, vlepit serva...tahla...

baterku dam z vrtase 3S 2200, akorat kdyz budu letat bez FPV nebude treba nejak doladit teziste? letam vtulmniky, z letadel mam jen dve micro SU 26 a wing dragona, tohle bude muj nejvetsi model
skiner

#29 Příspěvek od skiner »

Jedine co potrebujes su dve serva. Ostatne veci som mal k modelu. Staci potom vyrezat tenky pasik peny na boku klapky az po spodok. Je to pekne vidiet kolko sa ma vyrezat. Na druhu stranu od kridelka narezies asi tak 1cm tiez po spodok klapky, kde sa bude ohybat.
Servo som osadil tak, ze som ho dal na plnu vychylku a potom osadil paku serva. Tam som si urcil, ze bude vychodzia pozicia v rovine s kridlom. Keby si nechal servo v strede, tak sa bude vychylovat nad kridelko. Snad som to dobre vysvetlil.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dtS4ITAE-Rg[/youtube]
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od František Koudelka »

Tak to by bylo dobre, to bych na to mel vse, to bych mohl udelat rovnou, jinak asi to chapu, klapka se sklapi jen dolu, takze stred serva by mel byt jinde, proste kdyz je klapka rovne tak servo by nemelo byt ve stredu, nevim jak to mam vysvetlit, ale rozumim tomu :) , snad to tento tyden prijde tak dam vedet :D
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“