windows 7 vs. windows 8

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 vs. windows 8

#16 Příspěvek od Woita »

shrubber píše:...nelze mít na obrazovce současně dvě okna....

BLBOST!!!
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
ondra1402
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ondra1402 »

shrubber píše:No, podle toho článku, co jsem linkoval, nelze mít na obrazovce současně dvě okna. Chápete? Není možné prohlížet a porovnávat dva kusy textu. Pak je potřeba si spoustu věcí pamatovat, protože vám je nic nenabídne. Nic se tam nedá najít a k provedení různých úkonů je třeba provádět nezvládnutelné pohyby myší jako dlouhý posun doprava následovaný krátkým posunem doleva a okamžitým kliknutím na něco. Prostě děs běs, to by nevymysleli ani na českém ministerstvu vnitra.

no, tohleto mě opravdu baví.. napsat "podle toho článku, co jsem linkoval.." a za to spoustu kritiky, to snad nemáte za potřebí.. Funguje tu uplně normální plocha, takže všechno se dá dělat stejně, jako se dělá doted.. A pokud jde o ty šílený přesný pohyby myší, který jste někde vyčetl, nikdy nevyzkoušel a pomlouváte je, je to asi takhle: Známou a velmi používanou zkratku alt+tab tady dokáže nahradit naprosto jednoduchý a neuvěřitelně efektivní pohyb myší: zajet do levého horního rohu, popojet pár pixlů níž a podél levé strany se zobrazí náhledy otevřených programů. Je to stejně návykové, jako tlačítko na zobrazení plochy vedle hodin ve win7. Teď, když sednu k jinýmu pc, pořád lovím v rohu nabídku spuštěných programů...
přesně takhle vznikají války
Woita
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Woita »

Plný souhlas s Ondrou 1402.
V práci jsem potřeboval vyměnit disky v serveru, a při té příležitosti jsem se rozhodl upgradovat systém na Windows server 2012. Dosud tam byly Win Server 2003 (to je obdoba XP), Win Server 2008 (obdoba Win7) jsem úspěšně přeskočil, a teď tedy je řada na 2012.
Instalace byla superjednoduchá (tak jednoduché to nikdy nebylo 8O ). Pak jsem byl chvíli vyděšený a zmatený :cry: , nic jsem nemohl najít, chyběla mi ikona "Tento počítač" apod. Pokud to někdo vzdá v tuto chvíli, tak bude psát že nový systém stojí za houby. Ale vše se dá nastavit, přepnout do režimu kdy to vypadá skoro jako Win7, a přizpůsobit tak, aby to vyhovovalo (což může být u každého trochu jiné nastavení). Start je rychlý, vypnutí bleskové. A když si na to člověk po chvíli zvykne, tak už by zpátky nešel. Funguje to (dobře a rychle), a jsou tam některé dobré nápady, třeba ty co psal ondra1402.
Tedy píšu o WinServer 2012, ale myslím že je to velice podobné jako Win8. Pro mě je tento systém v pořádku.
Když jsem před časem zkoušel poprvé Win7, taky to bylo stejné, chvíli to byl nezvyk, a dneska už bych se k XP nevracel.
BrAtKo

#19 Příspěvek od BrAtKo »

Akurat ze 2012 server nema metro :) Covece az Windows 2008 R2 bolo to same co Win7. Ale Office 2013 hmmm zvykam si ako tak, ale to UI sa mi nepozdava :) Rovnako aj Lync 2013. A Win8 je prave to supis ze si na jednej obrazovke das dve aplikacie resp. dve okna. Ale kedze mam dva monitory tak to nepotrebujem.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
Woita
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Woita »

BrAtKo píše:Akurat ze 2012 server nema metro...

MÁ METRO. Tedy ve verzi Standard. Existuje více verzí 2012, volíš si to při instalaci, jedna z nich je dokonce úplně bez GUI. Ale Standard má Metro.
rdx
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od rdx »

win8 mam asi 14dni (upgrade z win7) primo z netu microsoftu. Upgrade naprosto bez problemu a to vcetne zarizenich u kterych jsem cekal nejake problemy (tablet, filmovy scanner...)
Pc pouzivam jako pracovni s pripojenim na dva monitory. V tehle konfiguraci jsem vice nez spokojeny. Na hlavnim monitoru mi bezi lista jako win7 na pravem vedlejsim pak metro. Ihned jsem si oblibil integorvane aplikace jako im+, mail, rss. Ie10 je vyrazne rychlejsi nez Firefox, ale zatim zustavam u FF mam tam nekolik pluginu bez kterych se neobejdu.
Bleskurychle je uspavani a probouzeni. Hodne se mi libi hledani ktere je integrovano pres cely system, takze stejne hledate kontakt ve skypu jako soubor na disku.
Ja jsem spokojeny, nicmene chapu, ze pro "konzervy" to muze byt precejen veliky skok oproti win7 :))
zdekar

#22 Příspěvek od zdekar »

ondra1402 píše:...A pokud jde o ty šílený přesný pohyby myší, který jste někde vyčetl, nikdy nevyzkoušel a pomlouváte je, je to asi takhle: Známou a velmi používanou zkratku alt+tab tady dokáže nahradit naprosto jednoduchý a neuvěřitelně efektivní pohyb myší: zajet do levého horního rohu, popojet pár pixlů níž a podél levé strany se zobrazí náhledy otevřených programů. Je to stejně návykové, jako tlačítko na zobrazení plochy vedle hodin ve win7...

Problém je, že každý člověk je jiný. Někomu nevadí úplně převrátit svoje návyky a zvykne si rychle na nové věci. Pro někoho to je nepřekonatelné. Proč myslíš, že v Linuxu existuje takové množství různých dister? Když se vymyslí nějaká novinka, tak jedna skupina ji přijme nebo je z ní úplně nadšená a druhá se s ní nedokáže ztotožnit... no a tak se skupina rozdělí a každej pokračuje svým směrem.

Pokud by Win8 už v instalaci poskytovala volby, tak to může být skvělý systém:
Přejete si nastavit funkce Win8? ANO / NE - pokud ne, tak by se automaticky nainstalovala start nabídka jako u 7ček, ALT+TAB na přepínání oken no a prostě všechno ovládání by zůstalo při starým + vyšší rychlost systému.
No a kdo by se chtěl posunout "dopředu", tak by klikl na ANO a používal by si nové funkce. Jde o to, že MS tuto možnost volby nedává... tedy jen Nainstalovat / Nenainstalovat. A to je ten hlavní problém.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
ondra1402
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od ondra1402 »

sranda.. tedy voláš po něčem jako: chcete nainstalovat nové funkce win8? ano/ne - tuhle možnost má každý - nainstalovat win8/zůstat u sedmiček. Jinak alt+tab a všechno ostatní ovládání známé z windows samozřejmě zůstává, akorát jsou k tomu přidány alternativy. To přece nikdo rozumný nemůže označit za nevýhodu. Když na to přijde, start jde doinstalovat, metro obejít
Zba
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Zba »

Takže má jít tedy do těch windows 8, nebo mám raději zůstat u osvědčených w7?Windows 8 mi přijdou prostě neoptimalizované pro počítač.
TheDawe
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od TheDawe »

Zba píše:Takže má jít tedy do těch windows 8, nebo mám raději zůstat u osvědčených w7?Windows 8 mi přijdou prostě neoptimalizované pro počítač.

Já bych šel raději do Win 7 :)
ondra1402
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od ondra1402 »

já rozhodně do osmiček. Pokud ti jde o UI, můžeš je očesat tak, že je skoro nerozeznáš od 7
2952

#27 Příspěvek od 2952 »

Jsem jen prostý uživatel a co mě nejvíc iritovalo bylo "jak W8 vypnout"...naštěstí jsem objevil vypínací tlačítko, které se dá doinstalovat...i do METRA...
72ka

#28 Příspěvek od 72ka »

ondra1402 píše:Známou a velmi používanou zkratku alt+tab tady dokáže nahradit naprosto jednoduchý a neuvěřitelně efektivní pohyb myší: zajet do levého horního rohu, popojet pár pixlů níž a podél levé strany se zobrazí náhledy otevřených programů. Je to stejně návykové, jako tlačítko na zobrazení plochy vedle hodin ve win7. Teď, když sednu k jinýmu pc, pořád lovím v rohu nabídku spuštěných programů...
přesně takhle vznikají války

Ahoj, stejny pohyb uz rok pouzivam v Gnome 3 (Linux), ze to Microsoft okopiroval jsem netusil. Akorat v Gnome to slouzi pro vice funkci nez jen seznam bezicich aplikaci. Je to silne navykove a efektivni.
Ackoli MS nepouzivam nikde, ocenuji ze konecne upustili od konzervativniho desktopu, protoze dnes uz nestaci. Remcalove a konzervy at si vzpomenou, jak jsme tapali kdyz prisly Win95...
Když letadlo kouří, je to správně!
zdekar

#29 Příspěvek od zdekar »

ondra1402 píše:Když na to přijde, start jde doinstalovat, metro obejít

Jo jasný... dobastlit jde spousta věcí, ale proč bych to měl bastlit, když jsem za ten systém zaplatil. Pak asi naivně čekám, že bude dělat co chci já a né že budu dělat co chce výrobce. Úplně by stačil jen upgrade systému, který by jej optimalizoval, bez dalších blbostí navíc. Tedy upgrade na verzi 7,5 :)

Zba píše:Takže má jít tedy do těch windows 8, nebo mám raději zůstat u osvědčených w7?Windows 8 mi přijdou prostě neoptimalizované pro počítač.

Jsou dva tábory a stejně ti každý doporučí něco jiného. Rozhodni se podle toho jak to cítíš. Nejlíp, když si uděláš bilanci pro (co ti to přinese navíc oproti Win7) a proti (jaké to má nevýhody). No a podle toho se rozhodni. ;-)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od maroslong »

Nechce sa mi to celé čítať, tak len ďalší pre PCčkárov a odporcov Apple (ktorí väčšinou Maca naživo ani nevideli) chorý názor. :lol: Kedysi som robil v DOSe, potom vo Windowse, aj ako servisák aj užívateľ, po príchode prvých Macov do našich končín prešiel na Mac OS a súbežne robil stále aj s Windowsom a momentálne po X rokoch skúseností s jedným aj druhým vážne a seriózne tvrdím, že keby Apple a OS X zanikol a bol by som nútený prejsť na Windows, budem radšej makať s lopatou, v bani, alebo budem bezdomovec. Windows je pre mňa zbraň hromadného ničenia, absolútna katastrofa a keď som občas nútený v tom niečo robiť, je mi z toho zle a je úplne jedno aké to má číslo alebo písmenká. Fuj, brrr, nikdy viac. :roll: :wink:
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“