WILD HAWK

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#166 Příspěvek od Nakadah »

A o cem tady asi mluvim? Ten cudlik je aktivacni pojistka na regulatoru, proti roztoceni motoru. Pri poklesu napeti tj. vybiti akumulatoru, se motor vypne a serva muzou vesele behat dal. Serva napaji BEC obvod 5V/1,5A.

:? Nak
robotmz

#167 Příspěvek od robotmz »

ved hovorime o regulatore...
robotmz

#168 Příspěvek od robotmz »

Zdravim.

Uz som to niekde pisal, moj wildhawk uz caka zaveseny na regale po urcitych upravach na zalet.

Mam este 2 otazky: 1. Ako funguje vysielač?? - ked ho zapnem myslel som ze bude svietit iba zelena, ked dochadzaju baterky zapne cervena, ale oni svietia obe naraz s nabitymi baterkami..
2. Kde je predpisane tazisko vyrobcom?? - kdesi som to cital, ale nemozem to najst...

dakujem za odpovede.
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od Blurcak »

Pokud sviti obe ledky je to ok jak dochazi baterky cervena by mela zacit blikat(to je u 4k sady)
Teziste je v ode trubky ktera se strka do kridel

Jinak u toho trupu si mohly odpustit ty odlehcovaci dutiny. Pri polepeni cumaku zespodu vydzel cumak 3 drzky na bricho, bohuzel naraz cumakem na zadech ne. :roll:
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
robotmz

#170 Příspěvek od robotmz »

diky mam tu 4k sadu. Tazisko sme predpokladali ze bude tam, ale niekde som to cital presne v cm...

Inac bude to pri dochadzani bateriek vo vysielaci aj pipat?
JM

#171 Příspěvek od JM »

Chlapi, protože jsem začátečník a nevyznám se v cenách a typech serv a potřebných doplňků pro dodatečnou montáž křidélek na WildHawka, rovnou se zeptám: Vyplatí se rovnou koupit verzi s křidélky, anebo koupit jen 4-kanál verzi bez křidélek a ty dodělat (rozdíl mezi oběma je cca 1500 Kč). :?:
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od Cibulka_J »

Ahoj,

když si křidélka uděláš sám, něco ušetříš... Jestli chceš, pošlu Ti fotky, jak to vypadá (mám sadu s křidélky) a podle toho to uděláš jedna 2 a ještě Tě to třeba bude bavit... :-) Doporučuju je udělat třeba i o něco větší, než to v sadě dělají...
Jinak k těžišti - baterku nacpat co nejvíc do čumáku, z továrny je těžiště tak moc vzadu, že to lítá naprosto příšerně... Prostě vykuchat a nacpat jí tam - mělo by bejt cca v první třetině křídel, zhruba na úrovni uhlíkovejch výztuh, mám ho kousek za a je to ok, zbytek se kdyžtak dotrimuje...

Honza
jakas
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od jakas »

Citatace z jineho topicu kde byl položen podobný dotaz:

woro píše:Věci co budeš potřebovat: nůž, izolepu, Wild Hawka, dvě mikroserva, návod jak to udělat u EasyStara a buď trafopáječku, V-kabel nebo obojí.
Jak to udělat: Vezmeš si na stůl Wild Hawka a vedle něj nůž, izolepu a serva, sedneš k počítači a podíváš se sem, sem(je to až dole) a sem. Z toho se snad dozvíš všechno. Pak už postupuješ podle toho. Když jsou křidélka hotová, uklidíš ten humus z izolepy a případně kuliček (když nevypálíš otvor pro servo trafopáječkou), sestavíš Wild Hawka, všechno zapojíš, vyvětráš a dáš si panáka - to aby tě nenapadlo jít to hned zaletět. Neznám nic horšího než něco postavit a hned zalétat a rozbít. To je lepší počkat do rána. Ráno zkontroluješ výchylky, nabití baterek a to všechno okolo, a zkusíš létat zatím jenom se směrovkou (přehodil sis ji na levou páku abys měl na pravé křidélka?) a případné klonění koriguješ trimem křidélek. Pak přistaneš, nastavíš to tak, aby to bylo vytrimované s trimem křidélek v nule (šroubováním vidliček, posouváním táhel v blimpu nebo ohýbáním nastavovacího "V-ohybu" na drátu táhla - podle toho co sis tam nacpal jako táhlo) a při příštím letu zkusíš křidélka. Po přistání doladíš ýchylky podle chuti a jdeš domů, protože jsi určitě vybil baterky dlouhým zkoušením. Toť vše.

doplním serva budou stacit obycejna serva okolo 200Kč/ks (např:SG-90,Dynam 8x4g).Bud pouzijes V-kabel nebokabely y serv prodlouzis a muzes je spajet dohramady na jeden konektor takhle jsem to udelal u Minimaga.Více o prodlužování a pajení kabelů k servům zde
wh
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od wh »

pošli mi to prosím taky,mám verzi bez křidýlek a přes zimu bych to třeba překutil :twisted: jinak mám baterky až úúúplně vpředu a ještě jsem 50g dovažoval na čumák, a už se s tím dá lítat :D
Hitec Eclipse / Palík 2,4 GHz/MZK moje smečka: http://braun1.webgarden.cz/hangar
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od Cibulka_J »

WH - pošli mail (můj by měl být vidět).

Jinak za mě - na směrovku jsem nikdy ani nešáh, proč nelítat rovnou s křidélky? Reakce jsou daleko lepší...

Honza
wh
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od wh »

můj mail najdeš kliknutím na odklaz "mail" u mýho příspěvku,...ale pro jistotu: czer.t@seznam.cz :lol:
Hitec Eclipse / Palík 2,4 GHz/MZK moje smečka: http://braun1.webgarden.cz/hangar
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od Nakadah »

A jsou kridelka na WildHawku az takova vyhra? Me to i bez kridelek lita hbite a obratne. Akorat smerovka by si mozna zaslouzila vetsi plochu. Bez motoru a ofuku ocasnich ploch proudem vzduchu od vrtule, je to ponekud tupe na reakci od smerovky. Vyskovka reaguje az moc :D ale to je asi tim ze mam velke vychylky...Nak
JM

#178 Příspěvek od JM »

Díky za odpovědi!! :wink:
A ještě něco: Je možnost propojit vysílač ze setu WildHawka s PC a s programem např. FMS pro nácvik letu? Pokud to lze jen po nějakých úpravách, má s tím někdo nějaké zkušenosti?
jakas
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od jakas »

Clanek o úpravě vysílače ze setu wild hawk byl v RC revue 02/2007 na strane 18.Bohužel toto číslo nemam.
JM

#180 Příspěvek od JM »

jakas píše:Clanek o úpravě vysílače ze setu wild hawk byl v RC revue 02/2007 na strane 18.Bohužel toto číslo nemam.

Hmm, tak to já taky ne :( Najde se někdo, kdo by byl ochoten to oskenovat a poslat na mail?? Dííííííky!!!!
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“