FPV Raptor - ako stlmiť vibrácie do kamery

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
googie
Kontaktovat uživatele:

Re: FPV Raptor - ako stlmiť vibrácie do kamery

#31 Příspěvek od googie »

František Koudelka píše:Tak to by bylo dobre, to bych na to mel vse, to bych mohl udelat rovnou, jinak asi to chapu, klapka se sklapi jen dolu, takze stred serva by mel byt jinde, proste kdyz je klapka rovne tak servo by nemelo byt ve stredu, nevim jak to mam vysvetlit, ale rozumim tomu :) , snad to tento tyden prijde tak dam vedet :D

Ak kupujes toho 1,6 metra nebrat. Da sa kupit aj dvojmetrovy a lieta podstatne lepsie. Klapky treba, pouzivam ich aj pri odhode lebo ten tlacny motor stlaca na plny plyn model k zemi. Klapky to kompenzuju.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od František Koudelka »

Pozde, uz je objednan, ale dva metry uz by bylo pro me moc, i 1.6 je velky, myslim ze ani to nedam do auta, budu muset davat kridla az na miste kde letam

zatim programuju vysilac, mam DX7 dal sem kazde kridelko zvlast na kanal, a pouzil mix, aby chodily obe, ale kdyz hybu s trimem, tak dle servo monitoru se vychyluje jenom jedno nevite nekdo co mam spatne, funkci flaperon mam vypnutou, klapky dam na kanal flap na Y kabel, ty kridelka mam aile a aux2
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
googie
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od googie »

František Koudelka píše:Pozde, uz je objednan, ale dva metry uz by bylo pro me moc, i 1.6 je velky, myslim ze ani to nedam do auta, budu muset davat kridla az na miste kde letam

zatim programuju vysilac, mam DX7 dal sem kazde kridelko zvlast na kanal, a pouzil mix, aby chodily obe, ale kdyz hybu s trimem, tak dle servo monitoru se vychyluje jenom jedno nevite nekdo co mam spatne, funkci flaperon mam vypnutou, klapky dam na kanal flap na Y kabel, ty kridelka mam aile a aux2

Ja mam keidelka na DX6 tiez ako AILE a AUX a chodi to v poho. Mas zapnuty dual aileron? Inac ja som kridla vzdy montoval na mieste, vlastne som Raptora kupoval, kvoli tomu ze sa da cely rozobrat a dat do batohu, co mi zena usila. Ked to pojdes odhodit napis dam nejake rady. Ta 1,6 metrovka je trochu zradna.
skiner

#34 Příspěvek od skiner »

googie píše:Ta 1,6 metrovka je trochu zradna.

V com presne ?
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od František Koudelka »

no ja mam DX7 prijimac AR 600 full range, ale model zatim nemam tak koukam jen do servomonitoru, mam tri polohy klapek, to funguje, kanal flap, ty kridelka podle servomonitoru taky jdou, obe, na subtrim taky reaguji, kazde ma svuj subtrim, to je v poradku, ale kdyz hybu trimem pod kniplem tak proste chodi jen kanal aile, kanal aux nic, ale kdyz pohnu kniplem jdou oba kanaly, funkce dual aileron ted nevim, vim jen o prepinaci dual rate pro kridelka, ale v menu nic takoveho nemuzu najit

jinak jak to dorazi poskladam to, tak to hned vyzkousim no :D
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od František Koudelka »

Tak sem to udelal jinak, flaperon ON nastavil UP 0 MID 0 DN -30 a kridelka na kanaly ail a flap, pak primixoval pomoci dvou volnych mixu kanal aux na tripolohovy prepinac, pozice FLAP0 a FLAP2

dle servo monitoru to funguje tak

0...klapky nahore, kridelka rovne
1...klapky dolu, kridelka rovne
2...klapky uplne dole, kridelka dolu

trim ted posunuje obe kridelka a klapky teda na Y kabel, nevim jak to bude se smyslem vychylek, aby sly obe dolu

uvidim jak se to bude tvarit na modelu, zatim dekuji vsem za diskuzi, snad prvni let dopadne dobre
googie
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od googie »

František Koudelka píše:Tak sem to udelal jinak, flaperon ON nastavil UP 0 MID 0 DN -30 a kridelka na kanaly ail a flap, pak primixoval pomoci dvou volnych mixu kanal aux na tripolohovy prepinac, pozice FLAP0 a FLAP2

dle servo monitoru to funguje tak

0...klapky nahore, kridelka rovne
1...klapky dolu, kridelka rovne
2...klapky uplne dole, kridelka dolu

trim ted posunuje obe kridelka a klapky teda na Y kabel, nevim jak to bude se smyslem vychylek, aby sly obe dolu

uvidim jak se to bude tvarit na modelu, zatim dekuji vsem za diskuzi, snad prvni let dopadne dobre

daj potom vediet ked poletis, lebo 1,6m je mrcha v urcitych rezimoch
robinj
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od robinj »

http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=288

tady ho máš v českým eshopu? Ušetříš?
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Adalf

#39 Příspěvek od Adalf »

Když už bys ho kupoval u Kostky, tak vem toho dvoumetrovýho. Je opravdu o něco lepší, než ten 1,6.
FPV Raptor 2000
FPV Raptor 1600
FPV Blade MQx
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od František Koudelka »

Ja sem v Uk takze nakup v CR shopu je pro me nevyhoda, kostka ho ma za 2300Kc co vidim na odkazu a me vysel v prepoctu z HK, UKsklad na 1920kc i s postou, jinak uz bylo zbozi odeslano tak treba zitra dorazi
Adalf

#41 Příspěvek od Adalf »

Můj FPV Raptor 2M :-)
Přílohy
942484_4341138986880_1332324004_n.jpg
FPV Raptor 2000
FPV Raptor 1600
FPV Blade MQx
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od František Koudelka »

Tak uz to mam doma, pomalu skladam, ale de to rychle, akorat obcas premyslim kam ktery sroub patri, moc neverim tomu uchyceni ocasu, dal sem tam pro jistotu aspon o dva milimetry delsi sroubky co sem nasel, jiank to vypada celkem slusne, je to levny tak to beru trochu s rezervou, ale doufam ze to hned nespadne nekomu na hlavu, vyskovka mi pripada strasne mala, zvedl sem vychylky na 140procent, jinak davam tahla do tech vetsich direk, jak paky serv tak paky na ridicich plochach, slo by to dat tak aby vychylka byla vesti, ale zda se mi ze uz i tak pri plne vychylce ma to servo s tim co delat, uvidime no, drzel sem to v ruce a zkousel tah motoru, taky mi to pripada nejake slabe, mozna i ten wing dragon se mi zda ze je tak podobne a to je mensi a lehci, ale zase to ma velke rozpeti, asi to tolik vykonu k letu nepotrebuje, baterie mam 2200 3S, akorat motor se roztaci az nekde pred pulkou drahy kniplu, to je normalni? zkousel sem to kaliborvat tak ze sem dal plny plyn zapnul model, pockal chvilku, pak stahnul , model pipnul ale je to stejny co to bylo, zbyvaji ty vztlakove klapky, mam vse i to nastaveni vysilace se snad nejak povedlo, jestli tomu rozumim dobre je treba proriznout tu cast u trupu a na druhe strane u kridelky odstranit takove to vyztuzeni, takovy ctverecek.....serva..asi necim vlepit...su spis na ty vrtasy no..... :)

no pokud bude o vikendu hezky, zkusim to, akorat ted premyslim zda to hodit a nebo zkusit start ze zeme :roll: sklopit si trosku klapky pro start? nebo radeji nechat rovne aby nebrzdily?

a taky nalepit samolepky, u wing dragona sem je do dnes nenalepil a jak je to cely cerveny tak to neni poradne videt jak je to otoceny, splyva to, uz sem se parkrat pekne zamotal :lol:
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od František Koudelka »

Aha, tak ted na to jeste koukam a ja si rikam ze to nema tah a ja mam mozna blbe vrtuli :lol: , zkusim ji zitra otocit
skiner

#44 Příspěvek od skiner »

Nastavenie vrtule by mal byt zaklad :lol: .. Vyskovka je mala, ale zatial nesklamala, funguje dobre. Ja som ale dal na vyskovku servo s kovovymi prevodmi pre istotu.
Kokretne toto: http://www.goodluckbuy.com/goteck-gs-90 ... servo.html
Rozmermi pasuje presne do otvoru a je v podstate celkom tiche. Urcite tichsie ako HXT900 :)

A tu mam kusok z videa zo zaletu noveho pohonu s celym nakladom FPV. Podla OSD som mal v urcitom bode rychlost vraj 125km/h :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0KQwwcN4uJA[/youtube]
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od František Koudelka »

Takze vrtule byla spatne, uz to taha jak ma :D ja vim ze neni jedno jak vrtuli otocim, ale nejak sem si to neuvedomil, pak kdyz sem se na to koukal, prislo mi to nejake nezvykle, no nevadi, odstraneno, serva zalepene, klapky funkcni :D , zbyva nalepit samolepky a pockat na pocasi

z tech serv taky nemam moc dobry pocit, ale tak snad to aspon par letu vydrzi, nijak to neskube nic, vypada to vsechno funkcne :)

co teda myslite, prvni let, hodit nebo zkusit ze zeme, po trave...?
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“